RONALD GORSIC Cropix
OVO ĆE IĆI DO ZADNJEG KOLA

Pogledajte ljestvicu: Borba za ostanak u HNL-u maksimalno se zakomplicirala, Gorica još koračić bliže spasu

Domaća je momčad bila favorit, bila je i nešto konkretnija, ali mrežu Slavena nije zatresla
Piše: Toni RoićObjavljeno: 06. svibanj 2023. 18:59

GORICA - SLAVEN BELUPO 0:0

VELIKA GORICA Gradski stadion. Gledatelja 1312.

Sudac: Dario Bel (Osijek). Pomoćnici: Tomas i Šarić. Četvrti sudac: Čulina. VAR: Vidulin. AVAR: Kolarević. Delegat: Zečević.

GORICA: Radošević - Tomečak, Steenvoorden (od 82. Krizmanić), Bralić, Štiglec - Raspopović, Pršir - Ndockyt (od 46. Majstorović), Fruk (od 64. Vujnović), Mitrović (od 76. Kapulica) - Fućak (od 64. Matavž). Trener: Željko Sopić

SLAVEN BELUPO: Čović - Bosec, Božić, Soldo, Martinaga - Kocijan (od 46. Krstanović), Jambor (od 82. Bašić) - Mudražija (od 72. Mihalić), Mioč, Hoxha (od 90‘ Hlevnjak) - Crnac (od 72. Perošević). Trener: Zoran Zekić

Žuti kartoni: Kocijan (22 - preoštar start), trener Zekić (23 - prigovor), Crnac (34 - povlačenje za dres), Bosec (59 - preoštar start).

Već šestu ligašku utakmicu zaredom Gorica nije uspjela svladati Slaven Belupo i ostalo je u truopoljskoj prijestolnici početnih 0:0, pa su domaći povećali za bod prednost pred posljednjim Šibenikom. Zoran Zekić je pak i četvrti put kao trener velikogorički stadion napustio neporažen.

Trijumf Varaždina u Šibeniku doveo je devetoplasirane Velikogoričane u sjajnu poziciju da pobjedom protiv Slavena Belupa odu na četiri boda razlike, što je zapravo i pet s obzirom na bolji međusobni omjer od Šibenčana, ali Koprivničani su tradicionalno neugodan suparnik Turopoljcima. Još od studenog 2021. nisu ih uspjeli svladati i znao je Željko Sopić da će trebati iskrvariti za uspjeh. Sunčanih 25 stupnjeva dočekalo je aktere na terenu i bubnjevi navijača oba kluba na tribinama. Dječaci iz Koprivnice, koji su sebe odnedavno prozvali "podravske štuke" nemaju još svojih navijačkih pjesama, pa su iskopirali onu velikogoričku "o bekovima i forovima što daju golove", ali uvod utakmice očekivano je donio više želje za tim s domaće strane. Pokušali su turopoljski topnici doći u pozicije da opale precizni plotun u mrežu svog bivšeg vratara Ivana Čovića, ali zgusnuti blok gostiju dobro se postavljao i kretao da bi to onemogućio.

image
RONALD GORSIC Cropix

Izdvojiti su se mogla dva pokušaja Tonija Fruka, ali jednom je vratar Čović loptu izboksao u korner, a drugi put je iz slobodnog udarca veznjak domaćih prebacio okvir vrata. Poslije kornera u 38. minuti pokušao je i Raspopović glavom, ali također nedovoljno dobro. U 45. minuti stoper Slavko Bralić je istrčao kontru od svog šesnaesterca i dočekao centaršut Kristiana Fućka, ali udarac glavom loptu je usmjerio točno u Čovićevo naručje.

Koprivničani u ofenzivi kao da nisu postojali, do odmora tek dva-tri posve neopasna udarca izvan okvira vrata Radoševića. Tvrda, talijanska nula na poluvremenu.

Valentino Majstorović umjesto Ndockyta kod domaćih i Ivan Krstanović umjesto Kocijana bili su trenerski potezi na početku drugog dijela, Sopić, a pogotovo Zekić, tražili su višu brzinu i konkretnije poteze svojih pulena. Krstanović je i pokušao glavom u 52. minuti, ali opet bez prave prijetnje za Radoševića, dok je Majstorović bio među aktivnijima u pokušajima Turopoljaca da probiju branu Podravaca. U 64. minuti trener domaćih gura u vatru oba preostala mu napadača Matavža i Vujnovića, a vadi Fruka i Fućka, ali promijeniti ritam ove utakmice bilo je gotovo nemoguće. Koliko god se domaći trudili i pokušavali, gosti su odlično pokrivali i prostor i suparnike, a kad su i gubili lopte i duele, nije se to negativno odražavalo, niti je Gorica mogla doći do čiste šanse ili udarca. U 78. minuti klupa domaćih je skočila smatrajući da je Vujnović prekršajem zaustavljen u šesnaestercu Slavena Belupa, sudac Bel je odmahnuo rukom i poslije pričekao što će mu poručiti suci iz VAR sobe, ali nakon svega igra je nastavljena. U sudačkoj nadoknadi Gorica je mogla ostati bez ičega nakon što je odlično zapucao iz daljine Josip Mihalić, ali Radošević je odličnom paradom loptu izbio u korner.


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

90.+4. - Bomba za kraj! Mihalićev projektil iščupao je Radošević ispod grede! To je to, kraj je u Velikoj Gorici...

90. - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

83. - Odgovara odmah i Zekić. Jakov Bašić umjesto Jambora.

82. - Sopić radi posljednju izmjenu. U igru će i Krizmanić umjesto Steenvoordena.

image
RONALD GORSIC Cropix

79. - DVOJBENA SITUACIJA! Vujnović pada na rubu šesnaesterca u duelu s Bosecom. Svi igrači Gorice skočili su i tražili najstrožu kaznu, a sudac Bel pokazao da se igra nastavlja.

Ipak, traje VAR provjera. Pitanje je je li to uopće bio prekršaj i je li bio unutar kaznenog prostora.

Ništa od jedanaesterca! Bel je dobio naputak iz VAR sobe da nije bilo materijala za najstrožu kaznu.

76. - Ide u igru Luka Kapulica, na klupu će Josip Mitrović.

72. - Mijenja i Zekić. Ući će Josip Mihalić i Antonio Perošević umjesto Mudražije i Crnca.

image
RONALD GORSIC Cropix

66. - Pomoćni vratar Farmaceuta Antun Marković dobio je na klupi žuti karton zbog prigovora.

64. - Ulaze Nikola Vujnović i Tim Matavž umjesto ‘nevidljivih‘ Fruka i Fućka.

60. - Krstanović se namještao na udarac, s lijeve se prebacio na desnu nogu, no tom svojom slabijom nogom nije uspio ozbiljnije zaprijetiti.

59. - Bosec zbog žestokog starta na Mitroviću dobiva žuti karton.

image
RONALD GORSIC Cropix

58. - Dobro kombiniraju Majstorović i Pršir, da bi na kraju Prširov udarac bio bezopasan za Čovića.

50. - I dalje traje pasivno nadigravanje bez konkretnijih šansi. Posjed lopte blago je na strani domaćih, 55 % naspram 45 % Farmaceuta.

46. - Hoxha je uputio udarac iskosa, odlazi taj pokušaj daleko od gola.

46. - Vraćamo se u Veliku Goricu. Po jedna promjena na svakoj strani. Ulazi Valentino Majstorović kod Gorice, ostao je Ndockyt u svlačionici. Slaven Belupo će nastaviti bez Kocijana, mijenja ga veteran Ivan Krstanović.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Utakmica bez okusa i mirisa u Turopolju. Iako su domaći nogometaši bili konkretniji, nisu uspijevali pronaći put do Čovićeve mreže. Nadajmo se većim uzbuđenjima u nastavku...

image

Željko Sopić

RONALD GORSIC Cropix

45.+1. - Zaprijetio je Bosec iskosa, međutim nije bilo siline u njegovu udarcu koji lako blokiraju braniči Gorice. U nastavku je uslijedila kontra, Fućak je gađao glavom iz blizine, a Čović sjajno obranio...

45. - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

image
RONALD GORSIC Cropix

42. - Trajao je kraći prekid jer je Ndockyt zbog zasad nepoznatog razloga legao na travnjak te mu se ukazala liječnička pomoć. Vratio se nakon nekoliko minuta u igru.

38. - Nakon Prširova kornera opucao je Raspopović glavom, prolazi i njegov pokušaj preko gola.

image
RONALD GORSIC Cropix

34. - Crnac rukama s leđa zaustavlja Ndockyta, ulazi i on u sučevu bilježnicu.

29. - Fruk je zaprijetio iz spomenutog slobodnjaka, preletjela je lopta gredu.

28. - Soldo radi prekršaj na Mitroviću u zoni udarca. Ovo bi moglo biti opasno...

22. - Kocijan će dobiti prvi žuti karton na utakmici zbog starta na Raspopoviću.

16. - Sjajan udarac Tonija Fruka! Krasnom je parabolom s dvadesetak metara pokušao svladati Čovića, no vratar Farmaceuta odbija to prstima u korner.

image
RONALD GORSIC Cropix

14. - Domaći traže najstrožu kaznu. Fućak pada u šesnaestercu u duelu s Božićem, sudac Bel samo pokazuje da se igra nastavlja.

12. - Prširov ubačaj prema Ndockytu pravovremenim izlaskom s gol-linije presijeca vratar Ivan Čović.

7. - Evo ozbiljnije šanse! Nakon kornera se zagužvalo ispred gola Farmaceuta, a taj je ‘fliper‘ razriješio Hoxha ispucavanjem ispred vratara Čovića.

6. - Prvu konkretniju prijetnju Gorice izbacio je Jambor glavom u korner.

17.00: Počela je utakmica u Velikoj Gorici. Glavni je sudac Dario Bel iz Osijeka.

image

Zoran Zekić

RONALD GORSIC Cropix


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. lipanj 2024 11:51