Ivan Lepinjica

 RONALD GORŠIĆ/Cropix
RAZLOZI PODBAČAJA

Veznjak predzadnje momčadi HNL-a: ‘Ne znam jesmo li se mi nekome zamjerili‘

Lepinjica se potvrdio kao pojačanje za koprivnički klub, no momčad nije ostvarila zacrtani cilj
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 18. svibanj 2024. 11:43

Izvjesno je da će Slaven Belupo završiti sezonu na devetom mjestu prvenstvene ljestvice. To je u svakom slučaju podbačaj jer je na posljednjoj Skupštini kluba objavljeno kako se očekuje plasman od petog do sedmog mjesta.

- Sigurno nismo očekivali da ćemo na kraju biti deveti, ali rekao bih da nismo imali ni sreće u nekim utakmicama. Sve u svemu, mislim da imamo bolju ekipu nego što smo to bodovno pokazali ove sezone - rekao nam je Ivan Lepinjica, jedan od najboljih Slavenovih pojedinaca ove sezone.

Popravili dojam

Nakon promjene trenera, Ivan Radeljić podigao je momčad i izveo je iz mračnog tunela.

- Nakon one serije od osam utakmica bez pobjede i šest uzastopnih poraza uspjeli smo upisati dvije pobjede u tri utakmice. Dobro smo krenuli u drugi dio sezone, s dvije pobjede, nakon toga smo naglo pali. Sad smo malo popravili dojam.

U čemu je bio problem na proljeće? Jeste li doista “završili sezonu” nakon pobjede protiv Rudeša u drugom proljetnom kolu?

- Nije to baš tako jednostavno objasniti. Ne znam što je krenulo po krivu, jesmo li se mi nekome zamjerili... U nekim utakmicama nismo imali ni sreće, zapali smo u taj crni niz i činilo se kao da nam ništa ne ide od ruke. Nažalost, ispalo je tako kako je ispalo. Nitko nije očekivao da ćemo biti deveti, najmanje mi, ali bitno je da smo se izvukli iz te situacije.

Ostale su još dvije utakmice, Dinamo kod kuće i Rijeka u gostima. Što očekujete u ta dva dvoboja?

- Igramo protiv prvaka i doprvaka, nastojat ćemo odigrati na najbolji mogući način i odraditi dvije dobre utakmice. Dinamo će nam vjerojatno doći s drugom ekipom jer prije i poslije imaju finale Kupa te će sigurno odmarati neke igrače. Međutim, mi to ne gledamo tako, Dinamo je Dinamo, igramo protiv prvaka Hrvatske na svom stadionu i sigurno da ćemo se probati nametnuti, odigrati što bolju utakmicu i uzeti bodove ako je moguće. Nakon toga ćemo razmišljati o gostovanju na Rujevici.

image

Ivan Lepinjica

RONALD GORŠIĆ/Cropix

Jeste li kao bivši igrač Rijeke očekivali da će na kraju Dinamo obraniti naslov?

- Bilo je tijesno do samoga kraja. Mislim da nitko nije vjerovao da će Rijeka u toj mjeri zaprijetiti Dinamu, ali se pokazalo da imaju stvarno dobru ekipu. Dinamo je još jednom pokazao zašto je toliko puta bio prvak. Imaju i kvalitetnu momčad, isto tako i pobjednički mentalitet.

Kako sad gledate na svoj dolazak u Slaven prošlog ljeta, je li to bio dobar potez?

- Mislim da jest. Otišao sam stepenicu niže kako bih dobio minutažu. U ovoj sezoni bilo mi je bitno samo da igram jer više nisam dobivao toliko prilika u Rijeci, nisu vjerovali u mene kao što je to bilo na početku. Bilo je vrijeme da odem u jedan klub u kojem se mogu nametnuti i skupiti što više minuta, i u tom smislu sam dobro izabrao.

Jeste li zadovoljni svojim igrama?

- Zadovoljan sam, iz utakmice u utakmicu sam se sve više dizao. Nažalost, što se tiče učinka cijele momčadi, to na ljestvici ne izgleda tako dobro, no smatram da sam odigrao dobru sezonu. Neću reći najbolju, ali dobru, s obzirom na to da u posljednje dvije-tri godine u Rijeci nisam imao kontinuitet utakmica. Mislim da sam na dobrom putu, iako to može biti još puno bolje.

Ništa od operacije

Mučile su vas i ozljede?

- Imao sam nekih problema s koljenom. Spominjala se i mogućnost operacije, na kraju ipak nije bila i uspio sam se oporaviti.

Kakvi su vam planovi, navodno za vas postoji interes drugih klubova?

- Ne želim se s time zamarati dok sezona ne završi. Kad prođe i posljednje kolo, sjest ćemo i razgovarati te vidjeti koja je najbolja opcija za dalje - zaključio je Lepinjica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 11:43