Tonio Teklić zbog žutih kartona neće igrati protiv Hajduka

 DAMIR KRAJAC Cropix
LJUT ZBOG SUSPENZIJE

Hajdukovo dijete se dugo nije moglo smiriti što neće smjeti igrati protiv svog kluba

Podjela bodova s Istrom u Zagrebačkoj ulici ishod je po već uhodanom receptu, a priča dana bio je domaći ofenzivac.
Piše: Ivica HercegObjavljeno: 02. listopad 2022. 15:12

Dvoboji elitligaša iz Varaždina i Pule nastavili su se i u ovom kolu po uhodanom receptu. Nakon što su Varaždinci na samom otvorenju sezone na Drosini ostvarili treću uzastopnu pobjedu, ovoga puta Istra 1961 je uzvratila u svojem stilu. Po treći puta zaredom iz Zagrebačke ulice vratila se s rezultatom 1:1. Podjela bodova za sastav trenera Gonzala Garcije to je ipak veći uspjeh, s kojim su nastavili pohvalnu seriju pozitivnih rezultata.

Sve na početku

U međuvremenu, njegov kolega sa suprotne klupe Mario Kovačević s razlogom je žalio za otkinuta dva boda, koja bi Varaždin u petak navečer dovela na privremeno drugo mjesto prvenstvene ljestvice.

"Dobro smo znali kakav nas protivnik čeka i tako smo se pripremili. U prvih 45 minuta utakmica se dug lomila, ali smo ipak uspjeli doći do prednosti. Očekivali smo da će protivnik u nastavku krenuti s više rizika, a naš je cilj bio spustiti loptu i vrebati priliku za drugi pogodak. Na žalost, napravili smo pogrešku, primili izjednačujući pogodak i bez obzira na naših nekoliko prilika u završnici utakmice, na kraju je neriješen rezultat realan."

Treba ponoviti da je Istra 1961 bila konkretnija u uvodnom dijelu, ali je fenomenalni pogodak Teklića sve, baš sve okrenuo na stranu domaćina. Izgledalo je vodstvo domaće momčadi dosta sigurno, no pogodak Caseresa sve je vratio na početak.

Opsada vrata

Završnih petnaestak minuta proteklo je u pravoj opsadi vratiju Lučića, Dva puta Brodić, pa J. Stanić, naposljetku i Puclin, nisu bili daleko od pogotka za pobjedu, uz opet veliku potporu iz gledališta.

Iz statističkog prikaza utakmice izdvojimo dva podatka. Prvi je omjer kornera, kao dokaz da je Varaždin bio puno ofenzivniji. Izveo je Varaždin devet udarac iz kuta, gosti niti jedan. Drugi se odnosi na broj opomena, što ih je neuvjerljivi sudac Bel podijelio baš “šakom i kapom”.

Pretjerani kartoni

Točno se deset puta hvatao za žuti kartončić, od toga tri puta domaćinima, a ravno sedam puta gostima, računajući i njihovog pomoćnog trenera. Rekli bismo - ipak pretjerano. U redovima domaćina najviše je uzbuđenja donijela opomena Tekliću, koji je tako ostao bez prilike da istrči na “svojem” Poljudu, zbog čega se nije mogao smiriti još dugo poslije utakmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 11:20