ZELJKO HAJDINJAK Cropix
SN ANKETA

Pogledajte dva sporna trenutka i prosudite sami: Je li Hajduk oštećen u Varaždinu?

Bio je to dvoboj nakon kojega će se zasigurno vući "repovi" zbog niza dvojbenih odluka
Piše: SNObjavljeno: 24. veljača 2024. 20:47

Nogometaši Varaždina i Hajduka u susretu su 24. kola SuperSport HNL-a odigrali 1:1. Domaće je u vodstvo doveo Leon Belcar (40) na asistenciju Domagoja Drožđeka, a poravnao je Niko Kristijan Sigur (66) prekrasnim pogotkom s vrha šesnaesterca.

Bio je to dvoboj nakon kojega će se zasigurno vući "repovi" zbog niza dvojbenih odluka kako glavnog suca Frana Jovića tako i njegovih pomoćnika u VAR-u, poglavito Ante Čuljka.

Belcar je u 40. minuti efektno pogodio glavom za vodstvo Varaždinaca, no tom je pogotku prethodio potencijalni prekršaj Luke Jelenića na kapetanu Hajduka Marku Livaji. Na snimci se jasno vidi kako domaći branič povlači Livaju za dres, iako je zatim Postonjski preoteo posjed bez prekršaja.

U 61. minuti Bijeli su tražili najstrožu kaznu iz dva razloga: prvo je Boršić u duelu s Pukštasom igrao rukom u vlastitu šesnaestercu, da bi potom Dino Mikanović, također u kaznenom prostoru, pao nakon kontakta s Karlom Lusavcem. Sudac Jović reagirao je tako da je pokazao žuti karton - Mikanoviću.

Utakmice SuperSport HNL-a gledajte uživo samo na Maxsportu

Hajduk je time ostao drugi na ljestvici s 49 bodova, jednim manje od vodeće Rijeke koja u nedjelju gostuje kod trećeplasiranog Dinama koji ima 44 boda i dvije utakmice manje.

Varaždin je ostao osmi s 26 bodova, jednim manje od šeste Gorice i sedmog Slavena Belupa koji će igrati međusobno u nedjelju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 17:36