Michele Šego, slavlje igrača Varaždina

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
LUDI OKRŠAJ 6. KOLA

VIDEO: Triler u Varaždinu! Tri bivša hajdukovca zabila sva 4 gola, Šibenik spriječio veliki preokret

U dramatičnom dvoboju 6. kola Varaždin i Šibenik podijelili su bodove ukupnim rezultatom 2:2.
Piše: Dražen Antolić/SNObjavljeno: 20. kolovoz 2022. 20:47

VARAŽDIN - ŠIBENIK 2:2 (Šego 29‘, 50‘/Čop 24‘, Delić 69‘ p.)

VARAŽDIN (4-2-3-1): Zelenika - Lusavec (od 46. M. Stanić), Ba (od 85. Belcar), Pellumbi, Urata (od 73. Brekalo) - Kolarić, Elezi - Peco (od 46. Jelenić), Teklić, Brodić (od 73. K. Perić) - Šego

ŠIBENIK (3-4-2-1): Rogić - Perić, M. Matić (od 67. Čanadi), Mesa - Mina, B. Matić (od 67. Vidović), Salomon, Arai - Delić, Ćurić (od 88. Kreković) - Čop (od 78. Kvesić)

VARAŽDIN - Gradski stadion. Gledatelja: 2,632. Sudac: Fran Jović (Zagreb).


I Varaždin i Šibenik imali su svoje dionice igre, no domaćinove su bile duže i češće pa više žali za pobjedom u napetoj i pomalo dramatičnoj utakmici (2:2). Mnogi su se pitali kako će Varaždin djelovati nakon tri partije za pljesak protiv favorita Hajduka, Dinama i Osijeka iz kojih su uzeli dva boda.

SVE GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.

No, kao i većina HNL klubova, i oni se pokazali da im je lakše igrati reaktivan nogomet, u bloku pa kroz brzu tranziciju tražiti šanse nego - organizirano, kroz posjed, napadati. To je ozbiljna boljka našeg nogometa koja se vidi čak i u ovako zanimljivim susretima-trilerima.

image
SOFASCORE Sofascore

Šibenik je u prvom poluvremenu lako dolazio pred vrata domaćina koji su imali više loptu u nogama, ali su bili neinventivni.

Međutim, na drugo poluvrijeme Varaždin je istrčao kao da im je natankano gorivo, s daleko više energije i konkretnosti.

Michele Šego je zabio sjajan gol, mogli su ih dati i više, ali dopustili su Ivanu Deliću da izbori kazneni udarac i pretvori ga u remi.

image

Slavlje igrača Varaždina

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Šibenčani su imali specijalan popust, na Varaždinskom placu nudili su lopte pred kaznenim prostorom domaćina jeftinije od kile krumpira za cestom, međutim udarat će se po glavi što nisu iskoristili te široke ruke mladića u plavim dresovima kao što su Lusavec, Teklić...

Prva iskra pojavila se u šestoj minuti kad je Peco klizećim startom spasio gol Varaždina ispred Araija na sporan način. Ivan Bebek u VAR sobi potvrdio je odluku suca Frana Jovića da nema kaznenog udarca.

Varaždin je igrao bez teško ozlijeđenog Postonjskog, ali i Herrere i Joze Stanića, to se vidjelo "iz Međimurja". Zbog trećeg žutog kartona izgubili su Pëllumbija i Elezija za Rujevicu...

image

Demir Peco, Haruki Arai

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

U 11. minuti Lusavec je dao u rasprodaji loptu u opasnoj zoni, ali Ivan Delić nije zabio s ruba šesnaesterca, obranio mu je Zelenika. Tako je krenuo serijal pred golom domaćina. Samo tri minute kasnije Delić je imao loptu na glavi, ali s četiri metra nije pogodio vrata na centaršut Čopa. Još tri minute poslije toga Čop je na drugoj vratnici pokušao gurnuti loptu u mrežu...

image

Slavlje igrača Šibenika

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Varaždin je pucao iz daljine, kao Šego, da bi gosti poveli jer Duje Čop je spretno pred vratima dočekao pas Juana Mese. Nakon kornera. Najbolja vijesti za Kovačevićevu momčad bilo je brzo izjednačenje preko Šege na sličan način.

Do kraja prvog poluvremena još jednom je Zelenika spriječio u šansi Delića. U nastavku su se na tribini pojavili zakašnjeli Funcuti te iz blizine vidjeli majstorije domaćina.

Michele Šego zabio je sjajan gol u 50. minuti s dvadestak metara, a potom su Teklić iz slobodnog udarca sa tridesetak metara i Elezi iz blizine u jednoj akciji pogodili gredu i vratnicu. Teklić se kasnije prošetao kroz trojicu u kaznenom prostoru, ali mu je blokiran šut.

image

Sudac Fran Jović

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Sva nastojanja Varaždinaca, i igrača utakmice Šege i ostali da nakon poravnanja Delića s bijele točke ipak slave nisu uspjela, čak je i Šibenik na kraju prijetio da on uzme puni plijen.

Sudac Fran Jović imao je puno posla, dao brojne žute kartone, ljutili su se jedni i drugi, ali dojam je da je uspio naći pravu mjeru i procjenu u većini situacija.

image

Michele Šego

ZELJKO HAJDINJAK Cropix


SVE GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.

PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

90‘+4‘ - Čanadi za kraj tuče s vrha šesnaesterca, a Zelenika čupa ispod grede!

90‘+2‘ - Duga lopta za Vidovića, ali Zelenika pravovremeno izlazi s gola i spašava Varaždince! Strašna drama u završnici...

90‘+1‘ - Stefan Perić ‘body-checkom‘ zaustavlja Brekala, žuti karton i za njega.

90‘ - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

89‘ - Šego pada u duelu s Araijem i traže domaći najstrožu kaznu! Čeka se procjena VAR sobe...

Ništa od penala! S tribina odjekuju razne uvrede upućene sucima...

88‘ - U igri je Leon Kreković, izašao je kapetan Mario Ćurić.

86‘ - Meč-loptu imao je Šibenik, ali usred gužve u šesnaestercu nitko nije bio dovoljno snalažljiv... Opasno je sada visio Varaždin!

85‘ - Ozlijedio se Lamine Ba i ne može nastaviti, mijenja ga Leon Belcar.

78‘ - Izlazi Duje Čop ispraćen koncertom zvižduka s varaždinskih tribina (valjda jer je strijelac gola?), a mijenja ga Josip Kvesić.

77‘ - Brekalo ruši Delića pa ulazi i on u sučevu bilježnicu. Mnogo žutih kartona danas...

74‘ - Teklić novom atrakcijom (i novim ‘tunelom‘ Salomonu) gura Šegu u šansu, ali hajdukovac ovog puta ne pronalazi put do mreže.

image

Mario Kovačević, trener Varaždina

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

73‘ - Dvije nove promjene u momčadi Varaždina. Ući će Karlo Perić i Filip Brekalo, za danas su gotovi Fran Brodić i Itsuki Urata.

69‘ - GOOOL! Delić je i realizator - lopta u jednu, Zelenika u drugu... novo izjednačenje!

68‘ - JEDANAESTERAC ZA ŠIBENIK! Arai je ‘zavrnuo‘ povratnu za Delića, a Mato Stanić neoprezno rukama na tlo povlači napadača Šibenika i sudac Jović pokazuje na bijelu točku!

image

Damir Čanadi, trener Šibenika

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

67‘ - Reagira sada i trener Narančastih Damir Čanadi. Ulazi njegov sin, Marcel Čanadi, umjesto Mislava Matića. Također, i Ivica Vidović umjesto Bernarda Matića. Odlaze braća na klupu...

65‘ - Mogao se sada proslaviti Tonio Teklić! Prošao je dvojicu-trojicu šibenskih braniča, i to na malom prostoru - jednome je čak ‘prodao tunel‘ - da bi na kraju napravio potez previše i stigli su ga blokirati gostujući braniči. Definitivno je atraktivan Teklić, ali: Tko igra za ‘raju‘ i zanemaruje taktiku...

58‘ - Dvije šanse Varaždina! Prvo je Teklić tražio Brodića na drugoj vratnici, ovaj je bio za par centimetara prekratak, a potom je Elezijevu bombu iz daljine ukrotio Rogić.

image

Lovre Rogić

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

57‘ - Broooodiiiiiiiiiiiiiić! Sijevula je kontra Varaždinaca, da bi završni Brodićev šut prohujao pored suprotne vratnice!

56‘ - A ‘požutio‘ je i Salomon zbog rušenja Elezija. Mnogo je nervoze na terenu...

image

Fran Brodić, David Mina

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

55‘ - Delić dobiva žuti karton zbog prekršaja.

54‘ - DVAPUT SE TRESE OKVIR GOLA! Teklić je iz prekrasno izvedenog slobodnjaka pogodio gredu, a onda od odbijanca i Elezi pogađa okvir - zatresla se vratnica! Kakva utakmica u Varaždinu...

52‘ - Mislav Matić ruši Šegu koji je jurnuo u kontru i dobiva žuti karton. Izbezumilo je to trenera Damira Čanadija koji se porječkao na klupi s domaćim članom stručne službe Nikolom Šafarićem.

image

Slavlje igrača Varaždina

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

50‘ - GOOOL! Bivši hajdukovac u Varaždinu potegao je, okružen trojicom Narančastih, s oko 20 metara i pogodio same rašlje Rogićeva gola... Fenomenalna golčina za 2:1!

50‘ - Pristigli su šibenski Funcuti, odmah je porasla atmosfera i na tribinama. S njihove strane odjekuje: ‘Hoćemo pobjedu! Hoćemo pobjedu!‘

48‘ - Matija Kolarić ruši Minu s leđa i dobiva žuti karton.

46‘ - Nakon samo sedam sekundi Delić je pokušao iznenaditi Zeleniku, no bilo je to vrlo neprecizno i bezopasno.

46‘ - Vraćamo se u Varaždin. Dvije promjene napravio je Mario Kovačević. Ući će Mato Stanić i Luka Jelenić umjesto Karla Lusavca i Demira Pece. Kod Šibenčana nema promjena.

image

Duga iznad varaždinskog stadiona

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Strahovito dinamična i zanimljiva utakmica u Varaždinu. Iako su Šibenčani za nijansu bolji - barem su takav dojam ostavili - rezultat na semaforu pokazuje 1:1. Prilika je bilo mnoštvo s obje strane, a najkonkretniji bili su Čop sa šibenske, odnosno Šego s varaždinske strane. Pamti se i dvojbena situacija iz šeste minute kada je u šesnaestercu pao Arai, međutim procjena VAR sobe bila je da - nema govora o najstrožoj kazni.

image

Damir Čanadi, trener Šibenika

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

45‘+1‘ - Pravu konsternaciju šibenske klupe izazvao je sudac Fran Jović. Prvo je poništio aut zbog krivog izvođenja Araija, na što je trener Čanadi povisio glas, da bi potom propustio teže sankcionirati Teklića zbog starta na Ćuriću, što je stratega Narančastih potpuno izbacilo iz takta.

U posljednjoj minuti Jović nije dopustio Varaždincima zadnji napad, nego je brže-bolje poslao momčadi u svlačionicu, a za to je ‘nagrađen‘ salvom zvižduka varaždinskih tribina.

image

Sudac Fran Jović

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

45‘ - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

42‘ - Ćurić gađa iz slobodnjaka, od živog zida odlazi to u novi korner iz kojega se nije izrodilo ništa...

41‘ - Elezi ruši Perića i dobiva žuti karton.

39‘ - Nova velika Zelenikina obrana! Ćurić iz kornera pronalazi visokog Bernarda Matića čiji silovit udarac glavom sjajno brani vratar Varaždinaca!

37‘ - Mina dalekometnim ubačajem iz auta gura u šansu Čopa koji uspijeva centrirati povratnu u pet metara za Delića čiji udarac glavom ne pronalazi put do mreže...

image

Michele Šego

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

36‘ - Žuti karton za kapetana Ćurića zbog udaranja laktom u bradu Makedonca Agona Elezija.

34‘ - Delić se majstorijom riješio Baa te odmah potom opalio s pet metara iskosa u bliži kut, ali brani Zelenika!

32‘ - Teklić atraktivnom asistencijom pronalazi Uratu i diže publiku na noge, a udarac japanskog nogometaša prohujao je malo iznad grede... Dinamično je u Varaždinu!

30‘ - Posjed lopte je 61 % - 39 % za domaću momčad.

image

Slavlje igraca Varaždina, Michele Šego

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

29‘ - GOOOL! Razlegla se pjesma zvučnicima: ‘Ja sem Varaždinec, domovine sin‘, a to može značiti samo jedno - Varaždin je stigao do pogotka! Mauritanski branič Lamine Ba primirio je jednu ‘svijeću‘ i kratko povratnom loptom pronašao Michelea Šegu koji s desetak metara pogađa ‘malu mrežicu‘ za ekspresno izjednačenje... 1:1!

24‘ - GOOOL! Nakon novog kornera Šibenika nastala je opća pomutnja u varaždinskom petercu, Mesa je zakuhao cijelu situaciju, a onda je Čop poentirao iz blizine za 1:0 Narančastih!

image

Slavlje igrača Šibenika

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

22‘ - Dvije dobre prilike za Varaždin! Prvo je gađao Kolarić s ruba šesnaesterca, taj mu je šut blokiran, da bi u nastavku Šego ciljao suprotan kut i prošlo je to tik uz vratnicu!

21‘ - DVOJBENA SITUACIJA! Šego pada u kaznenom prostoru, kaže da je bio guran rukama... Ništa od penala, javljaju iz VAR sobe.

18‘ - Nova prigoda za Čopa! Ovog puta ciljao je suprotan kut s desetak metara iskosa, ali nije bilo preciznosti u njegovu udarcu...

17‘ - Traje pritisak Narančastih! Arai ubacuje iz auta, Bernarno Matić prebacuje glavom, a na drugoj vratnici Čop gađa pored gola...

15‘ - Deliiiiiić!!! Čop je lijepo ubacio za napadača Šibenika čiji udarac glavom odlazi malo preko grede!

image

Oliver Zelenika

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

11‘ - Strašna šansa za Šibenik! Delić se izborio za udarac s oko 15 metara, i to nakon što je grubo pogriješio Lusavec, riješio se driblingom svog čuvara pa gađao bliži kut, a Zelenika se istaknuo maestralnom obranom! Nogom je skinuo taj čisti zicer...

10‘ - Žuti karton za Pellumbija zbog prekršaja na šibenskom kapetanu Ćuriću uz samu aut-liniju.

10‘ - Pritišću domaći! Brodić je dobro stisnuo iz voleja, no ide i taj pokušaj preko gola.

8‘ - Šansa za Varaždin! Teklić dobro gađa s ruba kaznenog prostora, od bloka odlazi to u korner.

6‘ - DVOJBENA SITUACIJA! Arai pada u šesnaestercu Varaždina i traže gosti najstrožu kaznu! Traje tiha provjera VAR-a...

Definitivno je tu bilo kontakta između Pece i Araija kojega je varaždinski veznjak zahvatio s leđa.

Ali ništa od jedanaesterca! Javili su iz VAR sobe da nije bilo elemenata za penal.

1‘ - Već u 45. sekundi susreta sudac Jović pokazao je Duji Čopu žuti karton zbog grubog starta na Eleziju. U nevjerici je Čop, ne može vjerovati u takvu sudačku odluku...

18.30: Počela je utakmica u Varaždinu! Glavni je sudac Fran Jović iz Zagreba.

image

Igor Postonjski, ozlijeđeni kapetan Varaždina

ZELJKO HAJDINJAK Cropix


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 04:08