Josip Brezni
 RONALD GORSIC/CROPIX
NEMA MJESTA PANICI

Koja je sudbina hrvatskog nogometa u novom valu korone? Evo zašto u HNL-u nema odgođenih utakmica

Nekoliko je dvoboja u nižim HR-ligama odgođeno, ali sve utakmice imaju određene datume odigravanja.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. kolovoz 2020. 16:13

Koronavirus divlja po Hrvatskoj, pa se tako uselio i u hrvatski nogomet. Najviše je na udaru Druga HNL. Odgođena je utakmica 1. kola Međimurje - Rudeš, pa one u 2. kolu Rudeš - Inter i Orijent - Junak, a u 3. kolu Osijek 2 - Croatia, Junak - Hrvatski dragovoljac, te Opatija - Solin. Također odgođene su i tri utakmice juniora Rudeša i dvije utakmice Marsonije u 3. HNL istok, tri utakmice u 3. HNL sjever, utakmice Jaruna i Vrbovca u 3. HNL središte... Dosta je to odgoda, ima li razloga za veću zabrinutost?

- Ako je momčad u izolaciji zbog jednog ili dvojice zaraženih, što da se radi? Jer nisu ti zaraženi svih igrači. Recimo, zbog jednog zaraženog igrača Junaka, kompletna momčad je 14 dana u izolaciji. Pitanje jest je li to tako nužno, ali epidemiolozi kažu da jest, ne može se ništa - kaže nam Josip Brezni, povjerenik Prve HNL

Postoje datumi

Veli da odgođene utakmice imaju svoj datum odigravanja.

- Niti jedna utakmica još nije odgođena na neodređeno vrijeme. Sad nam sljedeći tjedan dolazi odigravanje odgođenih utakmica Rudeša. Hvatali smo prve moguće slobodne termine. Tako da tu nema problema.

U Prvoj HNL nema odgođenih utakmica, Brezni objašnjava zašto.

- Prva HNL ima veće infrastrukturne mogućnosti, može se koristiti više svlačionica, bolje paziti na treninzima, da je netko tko je bio u kontaktu to ne radi s drugima... U takvim okolnostima epidemiolozi lako mogu utvrditi tko treba u izolaciju, a tko ne. Nadalje, kadrovska ekipiranost prvoligaških klubova je drukčija, tu postoji više liječnika i fizioterapueta koji o svemu vode računa. Što ideš niže, to je teže, klubovi nemaju profesionalne liječnike, fizioterapeute, a nemaju niti takvu infrastrukturu. Kad vidimo kakva je trenutačno situacija u Hrvatskoj, logično je da se koronavirus pojavi i kod mladih ljudi u nogometu. Međutim, ništa nije dramatično, Kod svih ovih odgoda maksimalno su bila zaražena četiri igrača u klubovima. Nije recimo kao u Ciboni koja je objavila da ima deset pozitivnih igrača. Jedino je Rudeš u onoj prvoj varijanti imao praktički cijelu momčad zaraženu. Ove sve drugo su manje brojke, jedan, dva, tri... Ali zbog naloga epidemiologa se mora u 14-dnevnu izolaciju. No, ponavljam, nema drame kod nas, sve utakmice u Drugoj HNL koje su odgođene imaju svoj datum odigravanja - zaključio je Brezni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 05:13