BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX Cropix
PLAVI DEČKI U ELEMENTU

Krznar otkrio detalje Dinamovog slavlja, Mamićevu poruku, pojačanja... ‘Ne želim znati do kad su ostali‘

‘Kup nam je sad prioriotet. Zato ćemo do finala Kupa koristiti igrače koji nisu toliko igrali...‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. svibanj 2021. 14:45

Slavilo se, naravno da se slavilo nakon uvjerljive pobjede na Rujevici i novog naslova prvaka. Plavi dečki su se vratili u Zagreb, te su završili u svom hotelu na stadionu. Tamo se nazdravilo novom uspjehu, novom peharu, novoj tituli...

- S obzirom da još imamo finale Kupa, nismo si priuštili nesprospavanu noć. Slavlje je bilo u skromnijem izdanju. Ja sam otišao oko pola dva iza ponoći... - kaže nam dobro raspoloženi trener Modrih Damir Krznar.

Nakon te rečenice rastegao je širok osmijeh.

- Kad su otišli dečki? Ne želim to znati, ha, ha, ha...

Bilo je veselo u Maksimiru. Recimo, pred nama je zastao Lovro Majer s sokom koji je guckao na slamku, u drugoj ruci je nosio tanjur s tri kremšnite. Kad smo ga zezali je li svaka za svaki autogol Riječana, samo se smijao, ali je dodao da neće on pojesti sve tri. Dečki su inače bili na regenaricijskom treningu, kad su se vraćali u svlačinicu pozdravljali su se s novinarima, namigivali, smijali se. Maksimir je jučer zaista bio mjesto veselja i radosti. A kako se osjećao trener Damir Krznar, je li bio pod stresom nakon svih ovih uzbuđenja u konačnici sezone.

- Niti više niti manje nego svih ovih godina u Dinamu. Maksimir je mjesto gdje je stres uvijek prisutan. Ali taj stres nikada ne ograničava, taj stres samo tjera na više, bolje, jače. Naučio sam živjeti s tim. Naravno, u novoj ulozi za mene je bilo malo teže. Ali uspjeh koji smo ubrali na kraju, pokrije sve stresne stvari, sve te žrtve, bilo se lijep probuditi kao prvak Hrvatske - kazao je Krznar.

Je li ovo bila najuspješnija Dinamova sezona u povijesti? Četvrtfinale Europske lige, naslov prvaka, finale Kupa...

- Gledajte, teško je to analizirati i komparirati. Pa teško je uspoređivati današnji nogomet s onim u proteklih deset godina, a kamoli s našim fenomenalnim generacijama iz 1963. i 1967. godine. Ali da, pod uvjetom da osvojimo i Kup, to će biti jedna od najusupješnijih sezona u povijesti i to nas veseli.

Naravno, nije se moglo izbjeći pitanje je li za ovakav uspjeh više zasližan Zoran Mamić ili Damir Krznar?

- To je zasluga svakog stanovnika Maksimirske 128. Od fenomenalne Uprave, od suporta kojeg imamo od svih zaposlenih, ovom stožer ne nedostaje niti ptičjeg mlijeka. A kad je tako, onda igrači na terenu daju sve od sebe i vrate svu tu pažnju koju imaju. A sad, ako bih komparirao Zokija i sebe, onda moram kazati da smo mi bili stožer sedam-osam godina, on je odradio dvije trećine prvenstva, ja sam odradio zadnju trećinu. Jednaka je zasluga njega i mene. Ne zbog toga jer sam ja završio prvenstvo s titulom, nego zbog toga što smo ravnopravno surađivali.

Jeste li se čuli s Zoranom Mamićem nakon pobjede na Rujevici?

- Zoran se javio porukom; 'čestitam'!

Vidi li se dalje u ulozi glavnog trenera Dinama?

- Da! Zašto ne?

Sad kad je prvenstvo riješeno, kako će Krznar sastavljati momčad do kraja prvenstva, kako će se spremati za finale Kupa s Istrom?

- Kup nam je sad prioriotet. Zato ćemo do finala Kupa koristiti igrače koji nisu toliko igrali. Njima moramo dati pozornost jer je zaslužuju. Čim su u Dinamovoj svlačionici, znači da znaju i mogu. Također, rabiti ćemo i neke taktičke varijante koje pripremamo za slijedeću sezonu. Dinamo nastupa već u 1. pretkolu, imati ćemo samo tri prijateljske utakmice prije prve europske, pa ćemo ove tri utakmice do konca prvenstva iskoristiti kao pripremu za start europske sezone.

Dobro, imate sad priliku slagati Dinamo za sljedeću sezonu. Hoćete li dovoditi pojačanja. ima li naznaka da netko odlazi?

- Dinamo je veći dio posla napravio u zimskom prijelaznom roku. Idemo kazati da smo pokrili sve što nam je bilo potrebno. Može nam se dogoditi da nastane potražnja za možda dva igrača za dvije pozicije. Ha, neću vam konkretno kazati koje su to pozicije. Ne daj Bože ili daj Bože, ovisno kako na to gledate, zavisno od eventualnim odlascima, na vrijeme ćemo reagirati. U bilježnicama naši skuta ima vrlo zanimljivih igrača, u okviru platežne moći koju si mi možemo priuštiti.

Jesu li već jasno definirani ciljevi za iduću sezonu?

- Jesu! Dvostruka kruna i grupna faza jednog od europskih natjecanja. Skupina Lige prvaka bi bila naravno ispunjenje ciljeva. Ali sigurno je da tu ne bi stali. Prije dvije godine već je Nenad Bjelica s svojim stožerom i s gro igrača ove momčadi bio blizu protiv onog nesretnog Šahtara, pa će nam prolaz na proljeće u Ligu prvaka biti, idem tako kazati, neformalni cilj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 00:23