DAMIR SKOMRLJ Cropix
PIŠE PATRIK MRŠNIK

Novi debakl: Ovakvoj sramotnoj Rijeci mogla bi se dogoditi i najveća blamaža u povijesti kluba!

Imaju 42 igrača. To je vjerojatno europski rekord! Ne igraju ništa, a i okreću glave jedni od drugih
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 09. studeni 2022. 20:21

Ispasti iz Kupa, ispasti u Bijelom Brdu, biti pri dnu prvenstvene ljestvice, biti kritiziran, sve češće i ismijavan, biti predmet poruge umjesto donedavnog ponosa... Sve je to nova stvarnost HNK Rijeke, kluba čije predstave ove sezone svi oni kojima je stalo moraju gledati s dozom susramlja.

Nije sramota izgubiti u osmini finala Kupa, na kraju krajeva, ispadale su i jače momčadi, čak i još ranije prošlih sezona, ali sramota jest - prikazati igru kakvu su izabranici Sersea Cosmija prikazali danas.

Armada koja bi prije kakvih dvadesetak godina na Kantridi zbog ovakvog rezultata uletjela na teren i porazgovarala lice u lice s igračima, i danas se srami onoga zbog čega dolazi na utakmice Rijeke i usred tjedna, i na krajnji istok Hrvatske. Njima nije teško prijeći tisuću kilometara, ali igračima je teško odigrati utakmicu na razini, kako natjecanja, tako i renomea kluba koji je u prethodnom desetljeću teško i postupno podizan.

Utakmica s Bijelim Brdom samo je još jedna u nizu ovosezonskih kriminalnih predstava koje, napišimo to iskreno, nisu slučajnost. Što se događa? Hoćemo li čuti išta realno iz usta ijednog klupskog djelatnika? Ili se i dalje netko nada Europi...

Europa? Ma dajte, molim vas...

U kadru Rijeke, prema Transfermarktu, postoji 42 seniorska igrača. Vrlo je vjerojatno, makar među prvoligašima iz svih europskih zemalja, Rijeka je po tome apsolutni rekorder. Da energiju svih igrača saberemo na jedno mjesto i od nje pokušamo stvoriti nešto - vjerojatno ne bismo dobili ništa.

Mlaka voda, neslana juha, igrači jedni od drugih na utakmici okreću glave, što je nova vijest, uz dodatak na onu staru da na tim istim utakmicama svaki put iznova izgledaju kao da se prvi puta vide...

Ispadanje iz lige? Vjerojatno! S ovakvim gardom, stavovima pojedinaca i po kursu kojem riječka barka plovi... Ni druga liga više nije nerealna. Dapače, iz tjedna u tjedan sve je realnija.

A vidjeli smo da je i BSK problem. Momčad koja je jedan od glavnih kandidata za ispadanje u treći rang HR nogometa.

Još uvijek se u javnom diskursu Rijeku ne vezuje uz drugoligaše, no danas su pokazali da bi se to itekako trebalo činiti.

Linker
18. svibanj 2024 03:03