Nikola Vilić/CROPIX
BURNO NA NS U SPLITU

Maleš će rušiti Markovića: Vrh HNS-a je nokautiran, započelo je odbrojavanje!

Piše: Alen OrlićObjavljeno: 17. prosinac 2011. 22:45

Vrhuška Hrvatskog nogometnog saveza je nokautirana, a sad joj slijedi odbrojavanje. Marković i društvo su na podu, a mi ne možemo stajati sa strane i čekati da oni sami sebe maknu sa scene. To ne bi bilo odgovorno ponašanje jer znamo da se oni neće sami maknuti. Znamo što nam je činiti. Već sad su postavljene smjernice gdje treba ići hrvatski nogomet. Naš cilj je pravedni i pošteni HNS - kazao je Hrvoje Maleš na sjednici Nogometnog saveza Županije splitsko dalmatinske na kojoj je napravljen prvi korak u novom pokušaju detronizacije aktualnog vodstva HNS-a.

Predsjednik Hajduka pokrenuo je procese koji bi trebali donijeti promjene u Hrvatskom nogometnom savezu. Logično je stoga da ga je njegov matični Savez delegirao da bude predstavnik na Skupštini HNS-a koja je zakazana za srijedu 21. prosinca u Zagrebu.

Uz Maleša izabrani su Nikola Tokić i Dinko Bošnjak (pričuvni član je Mario Jurić), a oni bi prema riječima Paška Viđaka trebali biti aktivni sudionici koji će inzistirati na zahtjevima koji stižu iz Splita a to su:

- ukidanje supenzija skupštinarima i savezu Dubrovačko neretvanske županije što je napravljeno zbog podrške Igoru Štimcu u izborima za predsjednika HNS-a prije godinu dana;

- otvaranje rasprave o stanju u hrvatskom nogometu što bi trebao na koncu rezultirati preispitivanjem statusa Vlatka Markovića i co.

Iz Splita je prije godinu dana pokrenuta incijativa kojoj je predvodnik bio Igor Štimac. On je vodio tešku, rovovsku bitku za promjene u HNS-u, ali je nije uspio dovesti do kraja. Marković je iz svoje utvrde odolio Štimčevim naletima, a sad nadire mlađi i još poletniji Maleš.

- Ušao sam u ovu priču štiteći interese Hajduka, ali i interese cjelokupnog hrvatskog nogometa. Kao što sam najavio u svom programu kada sam u svibnju preuzeo dužnost predsjednika Hajduka nisam od onih koji će trpiti nepravdu, a naš zajednički cilj mora biti beskompromisna borba za pravdu i poštenje u hrvatskom nogometu. Od HNS-a tražimo da bude ravnopravan prema svima, a ne da je nekome mater a drugome maćeha. Inzistirat ću na prevednom i poštenom HNS-u - istaknuo je Maleš.

Štimac: Dalmatinci, podržite Darija Šimića!

Igor Štimac već ranije je odustao od nove kandidature za predsjednika HNS-a. Sad pojašnjava zašto ga ta funkcija ne zanima.

- Nikada naš cilj nije bio "Igor Štimac predsjednik HNS-a". Mi smo tražili promjene i nove ljude koji će vodi HNS umjesto ovih koji su kompromitirali hrvatski nogomet i koji su naplaćivali poštenje. A Marković je razotkrio sam sebe jer je priznao da ga zanima jedino blagajna u Rusanovoj. Ponosan sam na sve što smo napravili i zahvaljujem svima koji su nas podržali. Neću se kandidirati iako me mnogi nagovaraju jer smatram da novi predsjednik HNS-a ne smije nositi nikakvu hipoteku na leđima i da mora biti izabran bez podjela uz podršku velike većine. To je svakako Dario Šimić koji je bio veliki igrač, a sad se upustio rješavati problem statusa nogometaša što je jako delikatan problem. Trebamo podržati takvog čovjeka - kazao je Štimac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 15:23