VLADO KOS/CROPIX Cropix
NOVE PROMJENE

Nenad Bjelica se planira ‘riješiti‘ još dvojice igrača: Za jednog su vrata prve momčadi zatvorena!

Trener nogometaša Osijeka nastavlja slagati momčad za nastavak sezone...
Piše: JL.Objavljeno: 20. siječanj 2021. 21:27

Zaleđena igrališta u Gradskom vrtu velika su otegotna okolnost Bijelo-plavima u nastavku treniranja po povratku s priprema u Rovinju. Ali, pronađeno je rješenje. Jučer su, a i danas će, trenirati na igralištu s umjetnom travom drugoligaša BSK-a iz Bijelog Brda, s kojim Osijek ima dobru suradnju. U Bijelom Brdu je nova generacija umjetnog travnjaka, pa će i te kako poslužiti učenicima trenera Nenada Bjelice u završnim pripremama za početak nastavka prvenstva, u kojem ih ovoga petka čeka gostovanje kod Lokomotive.

Muke sa stopalom

U međuvremenu, sada kada je i službeno počeo zimski mercato u Hrvatskoj, u prvoligašu s Drave riješavaju i svoju kadrovsku križaljku. Dvojicu svojih dosadašnjih članova planiraju osloboditi obveza. Radi se o napadaču Erosu Grezdi i lijevom braniču Oliveiri Talysu. Moguć je i trajni rastanak s obojicom, dakako, uz Osijeku pripadajuću novčanu odštetu, a u obzir dolazi i mogućnost posudbe.

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix

Brazilac Talys je udaljen iz rada s prvom momčadi i po odluci trenera Bjelice prebačen u trenažni proces s momčadi Osijeka II. Ali, izvjesno je, iako na njega više ne računa, vrata svlačionice prve momčadi Bijelo-plavih za njega su zatvorena. Kamo će krenuti, u kojoj se sredini skrasiti, u ovom trenutku nitko ne zna. Ali, upoznat je s odlukom da se u momčad više vratiti neće, pa je o tome obaviješten i njegov agent koji mu traži novi klub.

Što se Grezde tiče, njegova je situacija drugačija i specifična. Nakon što se vratio iz Glasgov Rangersa nikako nije imao sreće. Mučila ga je ozljeda stopala zbog koje je dva puta morao na operaciju. Sada je zdrav, ali očito mu nedostaje igranja i utakmica, bez čega se teško može ravnopravno nositi s jakom konkurencijom krilnih igrača koje Bjelica ima u kadru. Preporučeno mu je da prihvati odlazak nekamo gdje će imati kontinuitet nastupa, a u Osijeku se neće protiviti ni njegovom transferu, odlasku uz primjerenu novčanu odštetu.

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix

Svoje već više puta izrečene misli kako su u Gradski vrt još mogući dolasci novih igrača Bjelica je osvježio otkrivanjem kako ga nakon “slučaja Talys” u prvom redu zanima dovođenje lijevog braniča, budući da je na tom mjestu bez konkurencije ostao Mario Jurčević. Ima on i sasvim konkretne planove i ideje, ali prvo mora razgovarati s klupskim čelnicima i dobiti spoznaju o tome koliko novca ima na raspolaganju u prijelaznom roku.

Pitanje stopera

Ostavio je Bjelica otvorenu mogućnost da angažira i jednog stopera nakon što je Ante Majstorović otišao u Kinu. Međutim, ne smatra to još prioritetom budući da njegovo povjerenje uživaju Španjolac Caro, Brazilac Gutieri i 23-godišnji Danijel Lončar, koji je prošao kompletnu Školu nogometa Osijeka. Osim njih, zadovoljan onim što je vidio tijekom priprema u Rovinju, Bjelica je odlučio u svom kadru zadržati i srednjeg braniča Adriana Leona Barišića, mladog reprezentativca BiH, koji je do sada svoj igrački razvoj upražnjavao igrajući za Osijek II u Drugoj HNL.

Dakle, četiri su stopera, uz nedodirljivog kapetana Škorića, u kadru Bijelo-plavih. Jedan od njih će nakon odlaska Majstorovića u Kinu zauzeti mjesto u udarnom sastavu u prvom kolu protiv Lokomotive. Trener Bjelica još nije otkrio tko će biti taj, no čini se da će to biti Lončar, definitivno najbolji kada igra na stoperskoj poziciji, ali je upotrebljiv i na pozicijama desnog i lijevog beka. Španjolac Caro je doveden prije pet mjeseci kako bi zaoštrio konkurenciju među Osijekovim stoperima. Ima i iskustvo i kvalitetu, ali ne i jedini, jer i Brazilac Gutieri se nada da će praviti društvo Škoriću. Samo, njegove su opcije “najtanje”. Njemu istječe ugovor, novi mu nije ponuđen, još, a to samo po sebi nešto znakovito govori. Iako, tko zna, kad god je igrao, bio je solidan...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 10:02