Zagreb, 130509.Stadion u Maksimiru.Finale Kupa Hrvatske, prva utakmica izmedju Dinama i Hajduka. Na slici: sudac Bruno Maric i Hajdukovi igraci.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX
TUŽBA BRUNE MARIĆA

Odvjetnik Gredelj: Platini je pozvan na sud 22. ožujka, ali nije obvezan doći...

Zanimljivo, sljedeće ročište je 22. ožujka, baš na dan utakmice Hrvatske i Srbije. A tamo se očekuje Platinijev dolazak...
Piše: Romana EiblObjavljeno: 05. ožujak 2013. 15:17

Michel Platini nije se, očekivano, ukazao u utorak na Općinskom sudu u Daruvaru u parnici “Bruno Marić protiv Uefe”!

Premda ga je još u siječnju na ročište 5. ožujka pozvala sutkinja Maja Sikora, u sporu u kojem daruvarski nogometni sudac tuži Uefu zbog skandalozne istrage spornog “ničijeg” istražitelja Robina Bokšića te potražuje milijun eura za naknadu enormne materijalne štete te povredu ugleda i časti, predsjednika Uefe pred sudom je neodgodivim obvezama ispričao njegov opunomoćenik, hrvatski odvjetnik Ranko Tomašević.

Na prijedlog tužiteljeva odvjetnika Vladimira Gredelja, sud je prihvatio održati novo ročište 22. ožujka u 12.30 sati, jer kako se dade iščitati iz medija, Platini bi se toga dana mogao zateći u Zagrebu, gdje bi u predvečernjim satima nazočio utakmici visokoga napona Hrvatska - Srbija.

- Da se malo našalim, čak smo se pobrinuli da ekonomiziramo troškove predsjednika Uefe pa da on lijepo o jednom trošku obavi u Hrvatskoj dva posla - kazao je odvjetnik Gredelj te odmah neukima održao pravno slovo o tome što jest a što nije Platinijeva obveza, a što jest njegovo pravo u odnosu na daruvarski sud.

- Portali su odmah krivo objavili. Nije istina da Platini mora doći na sud. On svojim izostankom kao stranka nikome ne šteti, stoga on nije ni obvezan doći na sud, nego je njegov dolazak u domeni njegova prava. Štetu trpi eventualno Uefa, jer bi on kao njezin najvjerodostojniji predstavnik bio u prilici ponuditi argumente, jasno ako ih ima, u korist svoje nogometne kuće - objašnjava Gredelj te zadovoljno prepričava bitno s jučerašnjeg ročišta.

- Sud je otklonio pokušaj Uefe koja u svome dopisu tvrdi da Robin Bokšić, sporni istražitelj još spornije istrage kojoj je bio podvrgnut sudac Bruno Marić, nije nastupao u njezino ime.

Sudu je stigla i dugoočekivana dokumentacija iz HNS-a, koja je navela tandem Gredelj-Marić da glasno razmišlja o tome da ih iz Kuće hrvatskoga nogometa netko namjerno opstruira.

- Napokon je sudu predočena korespondencija Uefe i HNS-a, odnosno pismo voditelja disciplinskog odjela Uefe Petera Limachera, u kojem se on obraća tada glavnom tajniku HNS-a Zorislavu Srebriću i u kojem mu piše da će Uefa uputiti Robina Bokšića

da ispita u prostorijama HNS-a suca finalne kup-utakmice Dinamo - Hajduk igrane 2009. Pritom Limacher piše Srebriću, citiram: ‘Dolazi Robin Bokšić kojeg vi jako dobro poznajete.’ Iz toga se može zaključiti da je lažan bio sav onaj cirkus Vlatka Markovića kad je govorio da bi on tu ‘ništariju Bokšića izbacio naglavačke kroz prozor Rusanove da je u to doba bio u Zagrebu’.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. svibanj 2024 04:43