Goran Mehkek / Hanza Media / Hanza Media
NASTAVLJEN LOV ZA RIJEKOM

POGLEDAJTE POBJEDNIČKO OTVARANJE PROLJEĆA NA MAKSIMIRU Hodžić iz penala zabio za važnu pobjedu, za Dinamo nakon 1199 dana ponovno zaigrao Sammir

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 18. veljača 2017. 11:39

DINAMO - SLAVEN BELUPO 1:0

Strijelci: 1:0 - Hodžić (41-11 m)

DINAMO: Livaković - Matel, Sigali (od 88. Perić), Lešković, Pivarić - Antolić, Pavičić - Olmo, Gojak (od 71. Sammir), Ćorić (od 62. Šitum) - Hodžić

SLAVEN BELUPO: Blažević - Purić, Musa, Katić, Aliti - Stevanović, Burić - Ivanovski (od 72. Melnjak), Christensen, Heber (od 60 Barić) - Tadić (od 52. Arap)

------------------------------------------------

Dinamo je pobjedom od 1-0 nad Slaven Belupom barem na jedan dan smanjio svoj zaostatak za Rijekom na tri boda, ali s proljetnog starta kojeg je gledateljima u Maksimiru pokvarila jaka kiša pamtit će se samo bodovi, osigurani s bijele točke (Hodžić) u 42. minuti.

Mučio se, očekivano, pomlađeni Dinamo protiv Slavena do vodećeg pogotka, potrajalo je togotovo cijelo prvo poluvrijeme, do kornera nakonkojeg je Sigali pucao, a bivši 'dinamovac' Josip Tadić visoko podignutom rukom pokraj glave, poput rukometnog bloka, obranio. Najbolji strijelac priprema Armin Hodžić bio je siguran s bijele točke, lijeve rašlje, kao i u Beleku protiv Slovana.

Slaven Belupo se domaćinu suprotstavio – 'kopićevski'. Pokretljivom zonom u plitkoj formaciji između prve linije na centru, a zadnje 26,5 metara od svojih vratiju. Zgusnuo je trener gostiju prostor za kombinatoriku Petevljevoj momčadi, izlazilo se agresivno na ključne igrače, pa su domaći do opasnijih akcija prema šesnaestercu dolazili tek kad bi brzo oduzeli loptu i iskoritili prostor koji se tako otvarao po bokovima.

Prve dvije opasne situacije imali su na samom početku gosti, a domaći zaprijetili preko Hodžića i Gojaka tek u 26. minuti. Dvije kasnije brza polukontra, Olmo za Ćorića, koji je pokušao uklizavanjem, ali je Blažević istrčao i pokupio loptu. Potom se igralo samo na polovici Koprivničana, ali i kad bi se ušlo u 16-erac, bez čiste situacije za udarac.

U nastavku, nakon promašaja Leškovića i Sigalija glavom, mijenjao je Kopić, odgovorio Petev, neraspoloženog Ćorića na zamijenio je Šitum, a deset minuta kasnije, uz pljesak gledatelja, nakon 1199 dana za 'modre' je zaigrao Sammir. I odmah kreirao priliku Šitumu, ali je ovaj promašio. U 81. minuti vidljivo još nespremni Sammir je izgubio loptu pred svojim 16-ercem i servirao prigodu Bariću, koji je ljuljao lažnjacima Dinamovu obranu, no oklijevao pri šutu, pa je loptu pokupio natrčali Sammir uz novi pljesak s tribina.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 20:14