RONALD GORSIC/CROPIX
USUSRET NASTAVKU HNL-a

Prisjetite se najljepših golova iz prvih 10 kola, o majstorijama Kristijana Lovrića još se priča!

Sportske novosti u tri nastavka donose serijal najljepših pogodaka dosadašnjeg tijeka sezone u HNL-u
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. lipanj 2020. 14:46

Do kraja kalendarskog ljeta igralo se prvih deset kola nove sezone Hrvatske nogometne lige. Dinamo je kao prvak i sudionik grupne faze Lige prvaka već imao osiguranu europsku jesen, a to je značilo da se nakon kvalifikacijskog sita i rešeta može posvetiti sudjelovanju u najelitnijem klupskom natjecanju Starog kontinenta. Ipak, HNL je bio napet kao rijetko kada, s naglaskom na činjenicu da je Hajduku u 7. kolu pripao prvi ovosezonski veliki derbi. Splićani su nakon devetog kola bili u vodstvu na ljestvici, dogodilo se to nakon jednog od rijetkih poraza Modrih, onog u Varaždinu.

Lijepih pogodaka ni u ljetnom periodu nije manjkalo. Nisu ih zabijali samo najbolji topnici poput Marića ili Oršića, već i ljudi iz drugog plana u odnosu na najjače. Kristijan Lovrić bio je "vruć", nije se uzalud pisalo o višemilijunskom transferu iz Gorice. O hat-tricku kojeg je u 7. kolu zabio u Varaždinu i danas se priča, a uspio je poentirati i protiv Dinama na Maksimiru na samom početku.

Zanimljivo je da su nakon prva tri kola Dinamo, Hajduk i Rijeka imali maksimalan učinak. Fokus Antonija Čolaka dakle, nije bio samo na Europi, gdje se zapelo protiv belgijskog Genta, već i na domaćem natjecanju. Tamo je upravo Gorica fantastičnom predstavom nanijela poraz momčadi Igora Bišćana, čime su na Rujevicu stigli i prvi problemi koji će rezultirati njegovim odlaskom u nastavku sezone.

Otišli su i neki igrači potkraj ljetnog prijelaznog roka, tako je Gorica ostala bez primjerice - Farouka Miye, čije golove također možete vidjeti u presjeku onih najljepših iz prvih deset ovosezonskih kola. Istina je, oni se nakon prolaska pandemije koronavirusa čine kao daleka prošlost, no sljedećih pola sata uživanja pomoći će vam da se svega toga prisjetite.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 07:06