FOTO: Profimedia, Cropix, ILUSTRACIJA: SN
SN ANKETA

Izaberite idealnih 11 HNL sezone: Od vratara sve do prvih špica, kako bi izgledao vaš udarni sastav?

Na svakom od ponuđenih pitanja imat ćete priliku odabrati samo jedan odgovor
Piše: SNObjavljeno: 29. svibanj 2023. 23:24

Ovog vikenda kompletirano je 36. kolo i službeno je završena još jedna sezona Maxsport SuperSport HNL lige. Do 24. naslova nacionalnog prvaka stigao je Dinamo s deset bodova iza Hajduka. Osijek kao treći odnosno četvrta Rijeka igrat će kvalifikacije za Konferencijsku ligu dok će od iduće sezone u Prvoj nogometnoj ligi igrati Šibenik. Shodno tome, pripremili smo Vam anketu u kojem ćete svojim glasovima odabrati najbolji sastav ove sezone od ponuđenih igrača. Krenimo redom po pozicijama.

VRATARI

Na popisu izbornika Zlatka Dalića za završnicu Lige nacija našla su se čak dva golmana iz HNL-a. Uz reprezentativnu jedinicu Dominika Livakovića, poziv je dobio Rijekin Nediljko Labrović. Međutim, još su se neki isticali svojim obranama ove sezone.

SREDNJI BRANIČI

Na popisu najboljeg stopera možete odabrati samo jedno ime, ali dvojac s najviše glasova činit će obrambeni bedem najbolje momčadi HNL-a.

DESNI BRANIČ

Čak dva Dinamovca briljirala su na ovoj poziciji, pogotovo jer je nekad jedan od njih igrao u sustavu s tri braniča, a iznenadili su neki koji su došli na polusezoni.

LIJEVI BRANIČ

Dario Melnjak bio je strijelac prvog pogotka za Hajduk u finalu Kupa, a osim toga imao je impresivnu sezonu iza sebe. Iako ga je pred kraj sezone Igor Bišćan znao koristiti na njegovoj prirodnoj poziciji veznjaka, Robert Ljubičić većinu utakmicu odigrao je kao lijevi branič. Briljirali su i drugi...

SREDNJI VEZNI

Kao što je slučaj bio ranije kod stopera i ovdje možete odabrati samo jedno ime, a dvojca s najviše glasova bit će prezentirani kao najbolji vezni igrači ove sezone.

DESNI VEZNI

Dario Špikić dobrim je partijama u proljeće zaradio pretpoziv za reprezentaciju, Emir Sahiti neizostavan je kotačić u momčadi Hajduka, dok je internacionalac u redovima Lokomotive Ibrahim Aliyu pred kraj sezone izborio transfer ‘preko bare.‘

LIJEVI VEZNI

Izbora za najboljeg lijevog veznjaka je mnogo, a mjesta ima samo za jednoga. Tko je vas najviše impresionirao?

NAPADAČI

Marko Livaja drugu je godinu za redom osvojio titulu najboljeg topnika lige. Kapetan Hajduka tresao je mreže čak 19 puta, a tome je dodao i 13 asistencija. Prati ga Matija Frigan sa 14, blizu je bio i Fran Brodić (12), Ramon Mierez probudio se u drugom dijelu sezone (12), a Bruno Petković zaustavio na broju deset.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. travanj 2024 14:30