HANZA MEDIA TV
VOĐE SINDIKATA

‘Pogledajte koje su bile plaće u HNL-u 2013, a evo kakve su danas! I koliko su igrači zaštićeniji...‘

Čelnici Sindikata o ugovoru za TV prava, raspletu bitke za naslov, vezi Dragovoljca i Rijeke...
Piše: Siniša SušecObjavljeno: 23. veljača 2022. 13:28

Dario Šimić i Mario Jurić, predsjednik i glavni tajnik udruge Nogometni sindikat, bore se za prava nogometaša u Hrvatskoj još od 2010. U tih punih 12 godina stvari su se osjetno promijenile i to na bolje - u Sportcastu obojica su detaljno objasnila koliko su danas igrači u hrvatskom nogometu (i to ne samo u elitnom razredu!) zaštićeniji u slučaju da im klubovi ostanu dužni te koje su sve dodatne akcije poduzeli kako bi podigli status i standard nogometaša:

- Ništa posebno, samo da bude sve normalno i pošteno, ustvrdio je Šimić.

image

Dario Šimić, voditelj Siniša Sušec i Mario Jurić u Sportcastu

HANZA MEDIA TV

Jurić jer otkrio kako su prosječne plaće u HNL-u prije devet godina bile između 18,5 i 19 tisuća kuna bruto, koliko su porasle u međuvremenu te koji su iznosi danas u pitanju. - I to je u redu, prisnažio je Šimić, jer danas su i znanto veći troškovi za opremu, prehranu, liječenje u slučajevima težih ozljeda itd.

Standard svih koji se bave nogometom u Lijepoj našoj dodatno bi trebao podići i novi ugovor za TV prava, prema kojem će klubovi dobiti gotovo deset milijuna eura svake godine. Šimić se slaže s konstatacijom kako je to 'najbolji posao HNS-a u povijesti' te čestita Savezu, a Jurić je rezolutan o temi podjeli novca: - Svaki klub bi trebao dobiti jednaki iznos, bez obzira na plasman na kraju sezonu i na gledanost!

Čuda su moguća, uvjerena su obojica uoči dolaska Seville, a vjeruju kako se može dogoditi i takvo 'čudo' da Dinamo ne bude prvak: - Osijek i Hajduk su se jako digli, a modri su pali. Ostali su bez nekoliko važnih igrača zbog transfera, sada su i Ademi i Ivanušec ozlijeđeni, Petković nije u formi, ali daleko od toga da je jedini kriv za sve...

Ilija Lončarević prošli je tjedan u Sportcastu u svom stilu poručio kako je liga 'nakaradna i neregularna' zbog odnosa Hrvatskog dragovoljca i Rijeke (osam igrača plus trener s Rujevice na posudbi u Sigetu). Što su o toj, ali i svim drugim prethodno navedenim temama rekli naši gosti, pogledajte u najnovijem izdanju Sportcasta:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 03:46