DAMIR KRAJAC/CROPIX
TRAŽE PREKID SERIJE

Sami smo si krivi za ovo, nije nam lako, ali znamo što moramo napraviti za uspjeh na Maksimiru u derbiju

Samo bod u prve dvije utakmice daleko je ispod nivoa jakog Osijeka, a kojeg gledamo zadnjih sezona
Piše: JL.Objavljeno: 30. kolovoz 2020. 12:35

Trpko je zadovoljstvo u mislima jednog od najiskusnijih Osijekovih igrača, Vedrana Jugovića. U prva dva kola, protiv Slavena Belupa i Hajduka, oba puta u Gradskom vrtu, bio je najbolji pojedinac među Bijelo-plavima.
Obje je utakmice odigrao na visokoj razini, potvrđujući već toliko puta znanu kvalitetu. Ali, bodovni je učinak Osijeka ostao nedostatan, ne skroman već poražavajući. Od šest mogućih bodova osvojen je samo jedan. Nije da je baš bolje i jedan nego ni jedan, ali da je malo, da je podbačaj velik, to je jasno.

- Slažem se. Gledajući iz tog kuta jasno je da ne mogu biti zadovoljan. Kad momčad ne ostvari željeni rezultat ili rezultate nema onog koji može biti sretan zbog vlastite igre - kazao je Jugović.

Pronaći izlaz

Dan ranije se i kapetan Bijelo-plavih Mile Škorić očitovao uvjerenjem i podsjećanjem na neke događaje iz prošlosti kada je kriza bila najčešće upotrebljavana riječ uz njihovu igru i dakako vlastitom nadom u uvjerenjem da su uvijek znali, a i sada da će znati, iz te situacije izaći.

- Moramo, sami smo se doveli u ovoj položaj i nema nam sad druge nego zapeti i pronaći izlaz iz sadašnje situacije - veli Vedran Jugović.
U dva tjedna u Gradski vrt su stigla i dva napadačka pojačanja, Ante Erceg i Ramon Mierez, donijeli su sobom i optimizam.
- O Ercegu ne treba trošiti riječi. Dobro su znane njegove kvalitete, još iz Splita i Hajduka. Svaka obrana s njim teško je izlazila na kraj. Samo da što prije uhvati pravu formu i bit će nam ono što svi očekujemo, veliko pojačanje. Manje znam Miereza, ali dok je igrao u Istri 1961 svi su znali da donosi opasnost pred protivnička vrata. Vjerujem da će se ubrzo uklopiti u našu momčad i zajedno s Ercegom biti udarna igla napada - rekao je Jugović.

image
VLADO KOS/CROPIX

Na treneru je Ivici Kuleševiću izbor momčadi, naravno i taktika, ali kad utakmica počne, u današnjem slučaju derbi, igrači na travnjaku su oni koji ostvaruju želje i ciljeve. S kakvima će Bijelo-plavi večeras istrčati na maksimirski travnjak.
- Svaki sportaš, nogometaš, uvijek želi pobijediti. To je prirodno i jedino normalno. I mi se tome nadamo. Jako dobro znamo kvalitetu i moć Dinama, nepotrebno je unaprijed pričati o pojedincima u njegovim redovima, o ovom ili onom, tko je najbolji ili najopasniji. Ne, nas mora zanimati samo naša igra. Reći ću, mi smo Osijek, imamo ugled kluba i momčadi i s takvim stavom moramo igrati u derbiju - izjavio je Jugović.

Pamti on i dane provedene u Rijeci, dakako i derbije u kojima je u to vrijeme bio sudionik igrajući protiv Dinama. Sada je opet u Gradskom vrtu, u klubu u kojem je i ponikao i iz kojeg je otišao u Rijeku. Vratio se kao pojačanje, omele su ga u prošloj sezoni u jednom trenutku ozljede, ali sada je nedvojbeno onaj na kojeg se momčad jako oslanja i koji potvrđuje znanje i vrijednosti, uostalom, ponovimo, u prva dva kola je bio najbolji među Bijelo-plavima.

- Pustimo to, rezultat je izostao, a on je jedino važan. Iskreno, nije nam lako i znamo što moramo učiniti da ubuduće bude bolje. Da, već u derbiju - kazao je Jugović.
Nakon dva neuspješna nastupa u Gradskom vrtu prvi puta ove sezone Osijek će biti gost. Protiv Dinama se teško vaditi i čupati za prethodne neuspjehe.

Nijanse donose odluku

- Mi smo u prošloj sezoni pokazali da se možemo nositi s našim najboljim momčadima. Zapamtili smo i koliko nas je u konačnom plasmanu koštalo i koliko nam je na kraju nedostajalo što smo neke bodove olako prosuli. Nije bitno s kim i kad igramo, ali moramo drastično popraviti izgled iz prva dva kola u kojima smo podbacili - podsjetio je Jugović.

Derbiji su igračima uvijek izazov, važu se prije njega detalji, traže aduti koji bi mogli biti u njemu upotrebljeni sebi za korist, spominju situacije i razlozi koji bi mogli prevagnuti na jednu ili drugu stranu, a večeras, što će od toga večeras biti presudno.

- Uvijek neke nijanse donose odluku. Mi znamo što moramo učiniti i kako igrati. Treba nam odlučan stav, trebaju nam hrabrost i koncentracija. Ma treba nam puno toga što kolo ranije, u izgubljenom derbiju od Hajduka nismo imali. Olako smo primili prvi gol, ubrzo i drugi, oba zbog konfuzije izazvane pogreškama i manjkom koncentracije, a to je sve utjecalo na samopouzdanje. Istina, smanjili smo tada Hajdukovu rezultatsku prednost pogotkom koji sam postigao prije kraja prvog poluvremena, ali nije išlo, nismo se uspjeli rezultatski vratiti i izvući, nismo bili pravi. Nadam se da će danas biti drugačije, svakako bolje i uspješnije - naglasio je Vedran Jugović.

Kulešević naglasio da će igrati samo potpuno spremni

Opekao se Osijek u prva dva kola, opekao se i njegov trener Ivica Kulešević. Poglavito u derbiju prošlog kola s Hajdukom, a to ga je navelo na zaokret.
- Bit će nekih promjena u mojoj momčadi. Pogrešku koju sam učinio kada smo igrali s Hajdukom sigurno više neću ponoviti. Večeras će na teren samo potpuno zdravi i spremni za igru - izjavio je Kulešević.
Tim je riječima dosta toga i pojasnio i otkrio. Svi će koje ima u kadru biti na klupi za pričuve, ali oni među njima kojima nešto u ovom trenutku nedostaje, tjelesna spremnost ili forma, muče ih posljedice ozljeda s kojima su bili suočeni u posljednje vrijeme pa čak još i od minule sezone, ono najbolje od sebe trebali bi dati i davati tek nakon prvenstvene stanke koja će uslijediti nakon ovog kola. (dr)

Igrači Osijeka s HNL pobjedama protiv Dinama u Maksimiru

Grgić 9 utakmica 2 pobjede 2 remija 5 poraza
Škorić 14 utakmica 1 pobjeda, 2 remija, 11 poraza
Majstorović 8 utakmica 1 pobjeda 1 remi 6 poraza
Bočkaj 8 utakmica 1 pobjeda 1 remi 6 poraza
Erceg 5 utakmica 1 pobjeda 2 remija 2 poraza

Jugović protiv Dinama u Prvoj HNL u dresu Rijeke i Osijeka

15 utakmica
0
pobjeda
7 remija
8 poraza

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 06:36