DAMIR KRAJAC/CROPIX
VRIJEME JE ZA POBJEDE

Sjajna vijest za Modre: Vraća se prva zvijezda Dinama, ali i igrač koji je bio prebačen u drugu momčad!?

Utakmica sa Slavenom Belupom u srijedu mogla bi biti mnogo važnija nego što se to moglo očekivati.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. lipanj 2020. 12:05

I tako će nakon poraza od Lokomotive, utakmica sa Slavenom Belupom u srijedu biti mnogo važnija nego što se to moglo očekivati.


Jer sasvim je jasno da se Dinamu može dogoditi poraz u HNL-u, nije niti prvi, niti zadnji, ali kad maksimirska momčad ne dođe do pobjede u dvije uzastopne utakmice, a naročito protiv protivnika koji su ukupno kvalitativno inferiorniji, onda se počinju postavljati pitanja. Bez obzira na okolnosti, a ovoga puta su bile grozne, stanka zbog pandemije je bila jako, jako duga...

Ono što svakako veseli trenera Igora Jovićevića je povratak Brune Petkovića, koji protiv Lokomotive nije igrao zbog viška kartona.


Hrvatski reprezentativac je ona prevaga u napadačkim akcijama, čovjek koji donosi dodatnu kvalitetu, Bruno je ‘match winner’. Kad je on u igri, bolji su i ostali koji figuriraju kao opcije koje odlučuju utakmice. Uz njega u srcu šesnaesterca, ubačaji Damiana Kadziora izgledaju opasnije, uz njega bolje igra Mislav Oršić, lopte iz vezne linije koje stižu prema njemu djeluju preciznije... Petković dominira šesnaestercem, za sebe veže najmanje dva igrača, što otvara prostor i ostalima. Dakle, protiv Slaven Belupa će Dinamo biti jači za jednu vrlo važnu kariku.


Bit će zanimljivo vidjeti hoće li na mjestu stopera zaigrati Theophile-Catherine. Znate njegovu priču, zbog licitiranja i izbjegavanja potpisa novog ugovora bio je izbačen u drugu momčad. Iako je u međuvremenu potpisao, Jovićević ga nije koristio protiv Lokomotive. Ipak je preskočio nekoliko treninga s prvom momčadi, pa je trener odlučio da ga izostavi.


Neke informacije govore da bi se protiv Slaven Belupa ipak mogao pojaviti u udarnoj jedanaestorici, tako da bi srijeda na neki način mogla označiti veliki povratak već otpisanog francuskog stopera. Naravno, Theophile je provjereni kadar, njegov povratak u momčad sigurno jača Jovićevićevu momčad. Protiv Farmaceuta u Maksimiru u udarnoj jedanaestorici bi se trebao naći još jedan bitan igrač Amer Gojak, koji je također preskočio ogled s Lokosima, ostao je na klupi za pričuve.


Dakle, u srijedu će Dinamova momčad koja će se suprotstaviti Slavenu Belupu biti praktički ‘copy paste’ onog najjačeg europskog Dinama, koji je vodio Nenad Bjelica. Koprivničanci baš nisu imali sreće, u Maksimir stižu ljutitom Dinamu koji je stradao od Lokomotive. Modre bluze imat će posebni motiv kako bi oprali posrtanje od gradskog suparnika, a uz to Jovićević za tu utakmicu sprema i najjači mogući sastav. Jedino još neće biti Petra Stojanovića, koji se nije skroz oporavio.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. svibanj 2024 16:49