Joško Ponoš/CROPIX
ŠIFINA UTAKMICE KARIJERE

'Slijepi stoper' Schildenfeld' uništo Turke: 'Protiv njih sam imao poseban motiv'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. studeni 2011. 09:58

Gordon Schildenfeld je odigrao odlično u Istanbulu. Mnogi se nisu nadali takvoj partiji momka iz Šibenika.

- U Eintrachtu igram stalno, odigrao sam sve utakmice ove sezone, tako da sam spreman i dobro se osjećam. Nije bilo nikakvog problema. Jedino što sam s druge strane travnjaka imao jače igrače, ali s ovom reprezentacijom ništa nije problem.

Iz turskog stožera su prije istanbulske utakmice govorili da je najslabija karika Hrvatske obrane, a vidjelo se da nije?

- Kompletna momčad je igrala izvrsno, pa je nama posao bio olakšan. Obraćali smo pozornost na Yilmaza, sprečavali ga da ne uđe u prostor. To ćemo pokušati i u utorak.

Obrana je djelovala uigrano, makar do sada nikada niste igrali skupa?

- Na treningu smo bili skupa, Joe, Vida... Ako u Maksimiru Turci budu igrali s dvije špice, znat ćemo se nositi i s time. Nešto će oni sigurno promijeniti, ponosan su narod, igrat će za svoju zemlju i sebe, krenut će žešće.

Ima li straha od onog poznatog hrvatskog 'lako ćemo’?

- Nakon naše velike pobjede nije bilo slavlja i opuštanja, maksimalno smo koncentrirani, .

Je li vam utakmica u Istanbulu bila najveća u karijeri?

- Vjerojatno je! Igrao sam dosta jakih utakmica, ali ova je imala posebno značenje, radi se o plasmanu na Euro.

Jeste li imali tremu?

- Nisam imao tremu. Imao sam tremu samo na početku u Dinamu, sad je više nemam.

Igrali ste u Bešiktašu, znamo kako ste se rastali. Je li i to bio poseban motiv?

- Istina, imao sam posebnu želju za igrom i zbog mog ondašnjeg stanja u Bešiktašu. Jest, bio je poseban motiv. Da vide da su napravili krivi potez.

Otrovni su turski mediji, potop u Istanbulu izvlači iz njih sve najgore, ne biraju koga će 'okrznuti’. Primjerice, u omalovažavanju svojih reprezentativaca i izbornika Hiddinka sjetili su se i Gordona Schildenfelda. Ističu, naime, da je turske napadače minulog petka “zaustavio slijepi stoper Schildenfeld”, igrač kojeg je Bešiktaš svojedobno kupio za dva milijuna eura od Dinama, ali ga je već za tri mjeseca silom htio vratiti natrag jer su turski liječnici otkrili da Šifo ima problema s rožnicom desnog oka, zbog koje je povremeno gubio vid na treninzima. Schildenfeld je ubrzo operirao oči i riješio stvar, no Bešiktaš mu je nastavio raditi probleme pa su čak završili i na sudu. U međuvremenu je Šifo bio u Duisburgu, Sturmu, danas je u Eintrachtu, ali Bešiktaš će zauvijek pamtiti po zlu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 19:57