Igračima i stručnom stožeru u Šibeniku kasne plaće, a iz uprave obećavaju rješenje problema

 NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
KRIZNI SASTANAK

Smiruje se drama u hrvatskom prvoligašu, igrači prekinuli štrajk, vlasnici obećali isplatu svih dugovanja

Igrači su se nakon razgovora s upravom ipak vratili treninzima i sada čekaju rasplet situacije
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 02. prosinac 2021. 13:34

Nakon što su u utorak zbog kašnjenja isplata plaća nogometaši Šibenika obustavili na jedan dan treninge, u srijedu je seniorski pogon Narančastih opet bio u punom pogonu. Igrači su se odlučili na taj čin kao svojevrsno upozorenje vlasnicima kluba, pokazavši da je i njihov prag strpljenja sve kraći.

Nakon razgovora s Eduardom Zapatom Sierom, jednim od dva suvlasnika HNK Šibenik, igrači su se vratili svojim svakodnevnim obvezama. U srijedu prijepodne su odradili trening i sada se okreću onome što slijedi, a to je kako završnicu jesenskog dijela odigrati u punom pogonu, koliko-toliko fokusirani na teren.

"Odlučili smo preskočiti jedan trening želeći skrenuti pozornost na ovo stanje. Održali smo sastanak s gospodinom Zapatom, kojega smo još jednom svi skupa podsjetili na naša traženja. Dobili smo obećanje da će nam naša potraživanja biti riješena u najskorije vrijeme i da se možemo okrenuti onome što najbolje radimo - treniranju i igranju utakmica. Mi smo to prihvatili, nadamo se da će se sve to tako i razriješiti", prenio nam je kapetan momčadi Mario Ćurić stav svlačionice.

Raspon duga nije svima isti, nekima se kasni i dvije, čak i tri plaće, ali većini jedna. Treneru klupski čelnici duguju dvije i pol plaće, a tu su i dobavljači, uposlenici kluba. Krajnji rok do kojega će navodno sve biti podmireno je 15. prosinca 2021.

Motiv nije upitan

Nadamo se samo da će atmosfera u svlačionici nakon svega ostati i dalje stabilna, pozitivna, jer upravo je to zajedništvo, ta pozitivna vibra, uz ostale stvari, nosila šibensku momčad ove jeseni.

"Ma, to nije upitno. Igramo za klub, za navijače, u krajnju ruku za sebe, a u nastavku sezone dat ćemo sve od sebe kao i do sada. Atmosfera u ekipi je i dalje odlična, nadamo se da će ovo biti samo jedna prolazna faza i da će se sve brzo vratiti u neku normalu što se svega ostaloga tiče oko nas", ističe Ćurić, koji je inače jedan od onih koji se spominju kao mogući prvi pick što se izlaznih transfera kluba tiče. Šibenikov kapetan nam je i potvrdio da interesa za njega ima, ali da je sve eventualne konkretne stvari prepustio i adresirao na klub.

Inače, vlasnici kluba nisu baš sretni da se ova priča zakotrljala u javnosti i što se diže prašina oko “minimalnih kašnjenja”, kako kažu, te ističu da je i prošlih sezona, uključujući i prošlu, bilo sličnih financijskih zaostataka. No, Šibenik je zato valjda i prodan da se to ne više ne ponavlja. Klub sa Šubićevca jedan je od onih koji je često bio u problemima s financijama, blokadama, kašnjenjima plaća, obveza…

Duga povijest

A kada se već dotičemo prošlosti, kažimo kako je baš u srijedu klub obilježio 89. rođendan! Naime, 1. prosinca 1932. osnovan je klub sa Šubićevca i, na žalost, gotovo stoljeće nakon toga klub koji je 21 godinu član Prve HNL-a, koji je igrao finale Kupa, nastupao u Europi, koji je Hrvatskoj dao tolika poznata imena, u 2021. godini još uvijek nije na čvrstim temeljima, pa čak ni sada nakon što je prodan inozemnim vlasnicima. Poželimo mu samo da u jubilarnoj stotoj godini postojanja rođendan obilježi u puno ljepšim okolnostima.

U zimskom kaputu na srpanjskih +30 došao po zimske plaće

Nekad se u šibenskom nogometnom klubu kasnilo i pola godine s plaćanjima igrača, pa se sjetismo i jedne anegdote iz turbulentne Šibenikove HNL povijesti od prije 20 i više godina. Tada je jedan prvotimac Šibenika usred ljeta, u srpnju, došao u zimskom kaputu na gornji kat u ured direktora. Ovaj ga je začuđeno upitao zašto je došao u kaputu na +30 Celzija, na što je dobio odgovor:

- Pa, došao sam po plaće iz siječnja, veljače…!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 00:17