ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
VELIKA ANKETA SN-A

Tko bi trebao naslijediti Gustafssona? Ovo su prva tri kandidata, ali mogao bi stići i kapitalac iz sjene

Nije bilo Božićno jutro, ali bilo je sneno i tmurno. Tko je nasljednik?
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 01. studeni 2021. 10:04

Svaka uprava ima spremno rješenje kada mijenja trenera, a Lukša Jakobušić i Mindaugas Nikoličius dugo su čekali sa smjeno Jensa Gustafssona stoga je logična pretpostavka da imaju i novog čovjeka za klupu Hajduka. Subotnju utakmicu sa Hrvatskim dragovoljcem na Poljudu treba voditi peti trener u mandatu predsjednika Jakobušića. Hari Vukas je smijenjen prošle godine u ovo isto doba nakon poraza u Puli dan uoči Svih svetih ili Dana mrtvih kako se u narodu naziva.

Jens Gustafsson je "pao" na isti dan, a smjena je uslijedila tri dana ranije od Vukasove u gotovo identičnoj priči. Nakon Vukasa gledali smo Boru Primorca, Paola Tramezzanija i naposlijetku 43-ogodišnjeg Šveđanina koji je trajao tek pet mjeseci. Ali, vratio se i Jens kući. Nije bilo Božićno jutro, ali bilo je sneno i tmurno. Tko je nasljednik?

image
VOJKO BASIC/CROPIX Cropix

Prvi trening je zakazan u srijedu ujutro, ali jasno, može biti i ranije ako Hajduk imenuje novog stratega. Valdas Dambrauskas, Igor Angelovski, Matjaž Kek ili neka četvrta opcija, stranac poput Tramezzanija i Gustafssona, trener potpuno nepoznat na ovim prostorima ? Jakobušić i Nikoličius znaju rješenje i s obzirom na brzinu kojom je poslije poraza u Koprivnici smijenjen Šveđanin, jasno je da su čelnici kluba odlučili aktivirati nasljednika. Nema sumnje, novi trener već se pakira na putu za Split. Dambrauskas dugo kotira kao prva opcija, ali rekli bi i predugo. Da je Jakobušić tako siguran u Litvanca, već bi angažirao Nikoličiusovog sunardonjaka.

Ali, Dambrauskas je slobodan i to je činjenica koju treba respektirati jednako kao i njegovu dosadašnju suradnju sa Nikoličiusom u Gorici. Bivši izbornik Sjeverne Makedonije, Igor Angelovski, u nekoliko je navrata spomienjan kao idealna opcija za trenera Hajduka prvenstvenmo radi dvije činjenice. Sa skromnom reprezentacijom imao je kvalitetnu igru na ovoljetnom Euru, a druga je status slobodnog trenera.

Tu privilegiju nema Matjaž Kek. Slovenac je ostao Jakobušićeva neispuinjena želja, ali i dalje ima ugovor u reprezentaciji Slovenije koja se opet nalazi u novoj rekonstrukciji. Četvrta opcija je "trener iz sjene", premda se doima da su Jakobušić i njegov sportski direktor već ispucali taj kredit angažmanom Tramezzanija i Gustafssona. Imaju li možda petu opciju, onog "kapitalca" kojeg je tako silno priželjkivao Jakobušić na startu svog mandata ? Takav bi trebao Hajduku u ovom nezavidnom trenuku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. svibanj 2024 21:44