Samir Toplak i Tomislav Stipić
 ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX
LOŠA SERIJA

Toplak poslije još jednog poraza: Nismo smjeli izgubiti, to je naš veliki kiks, ne želim bježati od toga!

U bitnoj utakmici izostali bodovi, a ponašanje gostujućeg trenera će se pamtiti
Piše: I. HercegObjavljeno: 25. listopad 2020. 11:57

Peti poraz zaredom usidrio je momčad Varaždina pri začelju prvoligaške tablice. Razumljivo, u domaćem taboru doživljen je izuzetno teško, u Zagrebačkoj ulici ove sezone još nije izborena pobjeda, osvojen je tek jedan bod u pet utakmica.
Nakon što je jučer prije podne na snimci analizirao ogled sa Slavenom Belupom, trener Samir Toplak podijelio je s nama svoj komentar:

- Nismo smjeli izgubiti ovu utakmicu. To je naš veliki kiks i ne želim bježati od toga. Ne kažem da smo mogli do pobjede, ali uvjeren sam da smo trebali barem do boda. Tim više jer niti gosti iz Koprivnice nisu odigrali nešto posebno, no znalački su iskoristili naše propuste i pretvorili ih u poklone za sebe. Mi jednostavno nismo bili na potrebnom nivou, da smo imali barem trojicu-četvoricu raspoloženih igrača mogli smo izbjeći ovu neugodnost.

Locirao je Toplak neke od glavnih povoda što su bodovi otišli u Koprivnicu:
- Izostanak Stolnika posebno je bio vidljiv kod oba primljena pogotka. To što nismo bili pravi naš je problem, ali treba reći još jednom da je u sastavu šestorica novih igrača. Gotovo kompletna obrana, trebat će vremena da se uigramo, da izgledamo kao što je to bilo prije tih svih kadrovskih promjena, odlazaka, kartona, ozljeda. Potvrdilo da se puno toga ovisi od Đuraseka, momčad se zaista troši preko svih granica, ali ne nailazi na odgovarajuću kooperativnost poglavito sa špicom napada.

Zapravo, ispostavilo se točnim ono što smo potencirali u našoj najavi na dan utakmice, da će biti presudno tko će prije doći do riječi: Obregon ili Krstanović. Srećom za goste, to je bio superiskusni Krstanović, koji je potpuno usamljen realizirao prvu i jedinu prigodu u prvih 45 minuta. S druge strane domaće špice Obregon i Drožđek ovaj put bili su gotovo nevidljivi, dakle i neopasni.

Možda su Varaždinci poslije pogotka Petkovića za 1:2 mogli u posljednjih desetak minuta i do poravnanja. Pokušaj Benka vratar Filipović skrenuo je u vratnicu za korner, na kraju zaustavio je i udarac Kolarića.

I kada se sve zbroji, uz pravilo da su u nogometu presudni pogoci, pobjeda Slavena Belupa stvarno je zaslužena. I na tome gostima čestitke. Nažalost, ne i njihovu treneru Tomislavu Stipiću čije ponašanje, uza sve ono što smo napisali u izvještaj, možemo najblaže rečeno nazvati neprimjerenim. Pogotovo za Prvu HNL.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 05:11