DAMIR KRAJAC/CROPIX
OPET U FORMI

Uskrsli dinamovac! Nedavno je izgledalo kao da je roba na tržnici Dolac, a sada ga Mamić ponovno treba

Dojučer zagubljeni maksimirski ofenzivac izborio se za naklonost trenera Zorana Mamića
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. prosinac 2020. 20:34

Izet Hajrović i Marko Tolić riješili su problem Rudeš i plasirali Modre u četvrtfinale borbe za Rabuzinovo Sunce. Tolić je majstorski minijaturom provozao obranu Rudešana, ubacio, a Hajro je pogodio glavom. Dino Perić je kasnije glavom samo potvrdio pobjedu.

Tolić, momak koji je ovog ljeta stigao iz Lokomotive potpisavši ugovor do lipnja 2025. godine, budućnost je maksimirskog kluba, od njega se puno očekuje, trener Zoran Mamić namjerava mu u proljetnom dijelu sezone davati sve veću i veću minutažu. On, definitivno, nije od onih igrača koji bi eventualno ovog zimskog prijelaznog roka mogao otići negdje na posudbu. O tome u plavome klubu nikad nisu niti razmišljali...

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX

Potonuo do dna

Međutim, pojavila se vrlo intrigantna priča koja se zove - Izet Hajrović. Što će biti s čovjekom koji je svojevremeno bio najbolji europski strijelac Dinama, a koji je u međuvremenu potonuo do dna? Tako se barem svima činilo. Nakon onog prošlosezonskog poraza u Osijeku od 0:1 više nije igrao, bio je zamrznut. U plavom domu tražili su model da ga se - riješe! Molili su Boga na koljenima da Hajrović nađe neki klub, da bude zadovoljan on, ali i klub.

Prošlog ljetnog prijelaznog roka izgledalo je kao da je roba na tržnici Dolac, kao da ga se nudilo po špranci “jeftino dam, samo da prodam”. Ako ga već nisu mogli prodati, u plavom klubu su razmišljali i o posudbi. Koliko su razmišljali o njemu najbolje će poslužiti podatak da uopće nije bio prijavljen za Europu. Na njega se definitivno nije računalo...

Međutim, u 9. kolu ovog prvenstva, Zoran Mamić je odlučio revitalizirati karijeru Izeta Hajrovića i uslijedio je njegov veliki uzlet. U Krešimirovom gradu je pokazao da nije zaboravio igrati nogomet, bio je jedan od boljih. Dobio je minutažu i na dvije sljedeće utakmice protiv Lokomotive i Istre 1961, a protiv Slaven Belupa zabio je - pogodak! Premijerni u ovom prvenstvu. Zaigrao je i u burnom derbiju na Rujevici, zahvaljujući njegovom udarcu Lauritsen je zabio za poravnanje.

image
MIGUEL MEDINA

Konačno, njegov pogodak otvorio je kup-utakmicu s Rudešom za prolaz u četvrtfinale. Hajro se definitivno - vratio!
A vratila se i želja Modrih za njegovim uslugama. Ovog trenutka Dinamo želi zadržati Hajrovića! Naravno, uz ogradu, onu poznatu, ako uskoro ne dođe neka prava ponuda. Međutim, to vrijedi praktički za svakog igrača.

Što se to dogodilo, osim što je Hajrović pokazao da može biti od koristi? Pa, Dinamov roster nije tako bogat kako se čini, a na proljeće Modre očekuje mnogo utakmica. Tako da su u plavom domu odlučili zadržati Hajrovića, više se ne razmišlja o “razvodu braka”. U Dinamu drže da trenutačni roster s obzorom na tempo utakmica koje slijede u drugom dijelu sezone, te na činjenicu da se ne zna kako će se odvijati situacija s koronavirusom, treba baš svakoga igrača.

U Maksimiru su razgovarali, već imali sastanak na temu zimskog prijelaznog roka. Zaključeno je da ne bi trebali prodavati igrače, da ih praktički sve treba zadržati. Eventualno, ako se ukaže neka mogućnost, da se dovede kakvo pojačanje.
Krilatica “nema predaje” pretvorila se u onu “nema prodaje”. Modri imaju velike ambicije na proljeće - obranu naslova prvaka, pokušaj osvajanja dvostruke krune, te naravno što duži boravak u Europi.

Pravo izdanje

Nakon utakmice s Rudešom prišao nam je Hajrović, bio je iznimno raspoložen. Ne samo zbog pogotka koji je zabio. Vidjelo se na njegovom licu kako je jako sretan što se vratio u pravom izdanju.

Opet smo vidjeli onaj izraz lica “starog Izeta”. Naravno da ne može biti zadovoljan što je ispao iz europskih kombinacija, ali s druge strane zna da se njegova situacija skroz promijenila, jako mu je drago što ga Dinamo opet treba, pa makar samo za utakmice HNL-a i Hrvatskog kupa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. svibanj 2024 08:09