ZELJKO HAJDINJAK Cropix
LUDA UTAKMICA

VIDEO: Golijada u Koprivnici, Čop s dva pogotka srušio Slaven Belupo

Lokosi su porazili Farmaceute na gostovanju u Koprivnici u 25. kolu SuperSport HNL-a
Piše: SN, Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 02. ožujak 2024. 16:52

SLAVEN BELUPO - LOKOMOTIVA 2:3 (Štrkalj 47., Pllana 64./Čop 5., 73. p., Međimorec 21. ag.)

SLAVEN BELUPO (4-2-3-1): Sušak - Bosec ?, Pllana⚽?, Međimorec ? , Boras (od 33. Štefulj) - Agbekpornu ? (od 33. Jagušić), Liber (od 90. Hlevnjak) - Murić (od 81. Šuto), Mioč ?, Šakota (od 46. Nongoh) - Štrkalj⚽

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Šubarić ? - Bartolec, Kalaica ?, Matić (od 75. Žilinski), Leovac - Marić, Fetai (od 75. Bošković) - Šotiček, Mudražija, Canjuga ? (od 62. Kastrati) - Čop⚽⚽?


>>> POGOTKE POGLEDAJTE OVDJE. <<<

Slaven Belupo i Lokomotiva gledateljima su u Koprivnici pružili puno uzbuđenja i pet pogodaka, a sretniji su na kraju bili gosti koji su upisali i drugu ovosezonsku pobjedu na Apašu. Potpuno zasluženo, prikazali su više i tako nastavili Slavenovu mini-krizu.

Nije domaćin dobro ušao u utakmicu i Lokosi su poveli već u 5. minuti. Bartolec je iskoristio propusnu lijevu stranu Slavenove obrane i fino pronašao Duju Čopa koji nije imao milosti za vratara Suška nakon velike pogreške dekoncentriranog Borasa.

Malo je nedostajalo da Kalaica poentira petom dvije minute kasnije, no Sušak je obranio. Gosti su ostavili loptu Slavenovim stoperima koji nisu znali što bi s njom, a duga ubacivanja prema naprijed lako je rješavala Lokomotivina obrana.

Prvu opasniju akciju domaći su kreirali u 14. minuti, Štrkalj je prošao po desnoj strani i ubacio, ali su Mioč i Šakota zakasnili.

Na drugoj strani novi problemi za Farmaceute. Nakon Borasa, kiksao je i drugi stoper, Međimorec je nakon finog ubačaja Canjuge ljevicom slabo reagirao i glavom zabio autogol.

Pokušao je Slaven uzvratiti preko Agbekpornua koji je tukao pored gola i Murića čiji je pokušaj bio slab i po sredini. Lokomotiva je bila znatno opasnija i konkretnija, u 28. minuti Mudražija je odigrao dupli pas s Leovcem i tukao, no Sušak je obranio.

U 33. minuti Ferenčina mijenja dvojicu igrača, igru su napustili Boras i Agbekpornu, a umjesto njih su ušli Štefulj i mladi talent Jagušić. Bosec se vratio na desni bok obrane, Pllana na stopera, a Mioč na zadnjeg veznog.

U završnici prvog dijela gosti su opet opasni iz prekida, Matić je glavom prebacio gredu. U sudačkoj nadoknadi Šotiček je zaradio žuti karton zbog simuliranja, VAR je pozvao suca Kolarića da provjeri tu situaciju na monitoru, vjerojatno zbog potencijalnog kaznenog udarca. Kolarić je nakon pregleda snimke dao loptu domaćima, a Šotičeku poništio karton.

Na početku nastavka ušao je za Slaven i Nongoh umjesto Šakote, a već u 47. minuti Tomislav Štrkalj je smanjio prednost gostiju nakon lijepe akcije mladog Jagušića koji je pogodio gredu te je u trećem HNL nastupu upisao i prvu asistenciju.

Uzbuđenjima tu nije bio kraj jer su Farmaceuti uspjeli stići do izjednačenja. U 64. minuti Murić je fino pronašao stoper Pllanu koji je glavom potpisao svoj prvijenac u HNL-u.

Ipak, taj dobar potez kosovski je defenzivac ‘poništio‘ u 71. minuti kad je u domaćem šesnaestercu neoprezno srušio Šotičeka. Pobjednika je s bijele točke odlučio Duje Čop, Farmaceuti nisu imali snage za novi povratak...

IZJAVE TRENERA

Roy Ferenčina:

- Mislim da je naše jako loše otvaranje odlučilo utakmicu. Odigrali smo jako loše prvo poluvrijeme u kojem smo bili spori, tromi, bezidejni i bezopasni za protivnički gol. Primili smo dva gola našim pogreškama, pa sam morao raditi rane zamjene. Mislim da su nam one donijele bolju igru u nastavku, dominirali smo i zabili dva gola, čak smo mogli i do preokreta, ali smo primili gol iz penala uoči kojeg nije bilo potrebno raditi prekršaj.

Silvijo Čabraja:

- Zahvaljujući brzim krilima i brzoj tranziciji napravili smo Slavenu problem. Mislim da smo zasluženo odnijeli sva tri boda, iako ne bi bilo nerealno da je utakmica završila neriješeno. (gčm)

KRAJ UTAKMICE!

Ludu utakmicu odigrali su Slaven Belupo i Lokomotiva. Vratila se momčad Roya Ferenčine nakon zaostatka od dva gola, da bi na kraju ipak presudio Duje Čop pogotkom s bijele točke. Lokosi su sada peti s 33 boda, a Farmaceuti sedmi s 27 bodova.

90.+4. ? Žuti karton i za Kalaicu zbog faula na Nongohu.

90.+3. ? Nastavlja se festival žutih kartona, sretni dobitnik je sada vratar Lokosa Zvonimir Šubarić zbog odugovlačenja.

90. ? Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

90. ⇔ Posljednje minute odigrat će Filip Hlevnjak umjesto Adriana Libera.

89. ? Na kraju je požutio i Duje Čop zbog ometanja vratara.

81. ⇔ Roberta Murića zamijenit će Ante Šuto.

75. ⇔ U igru će Bošković i Žilinski umjesto Fetaija i Matića.

73. ⚽ GOOOL!

Duje Čop zabija svoj drugi gol i opet dovodi Lokose u vodstvo!

71. ⚠ JEDANAESTERAC ZA LOKOMOTIVU!

? Mudražija se ušuljao u protivnički šesnaesterac, ruši ga Pllana i dobiva žuti karton!
Naknadno zbog prigovora Kolarić pokazuje javnu opomenu i kapetanu Benediku Mioču.

70. ? Bosec zaustavlja Mudražiju pa ulazi i on u sučevu bilježnicu. Kasnije pak Kolarić pokazuje da je Liber dobio žuti karton. Na kraju je u rubrici žutih kartona svejedno upisan Antonio Bosec. Morat će se to nekako razjasniti u zapisniku...

68. Sve su glasnije Podravske štuke... Koprivnički poletarci neumorno izvikuju "Slaven Belupo! Slaven Belupo!", mora se priznati - za svaku pohvalu. Velika su podrška tijekom cijele utakmice, a sada su se osokolili pa uzvikuju: 'Ovdje nitko nije normalan!'
Apsolutni šou...

64. ⚽ GOOOL!

Izjednačenje u Koprivnici, strijelac je Pllana!

Urodila je plodom inicijativa Slavena u drugome dijelu... Murić je izveo korner, a najviše skočio Bujar Pllana i s tri-četiri metra glavom zakucao u mrežu!

62. ⇔ Prva zamjena kod Lokosa, ušao je Lirim Kastrati umjesto Canjuge.

55. Silovito je opalio Šotiček iz daljine, odlazi to preko grede...

47. ⚽ GOOOL!

Smanjuje Slaven Belupo, strijelac je Tomislav Štrkalj!

Jagušić je napravio veći dio posla i ubacio u peterac, pritom je lopta čak i okrznula gredu, a najbolje se snašao Štrkalj koji iz blizine zabija za smanjenje vodstva.

46. ? Vraćamo se u Koprivnicu.

Još je jednu izmjenu napravio Ferenčina, ulazi Samuel Nongoh umjesto Šakote.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA!

Duje Čop načeo je Slaven Belupo već u 5. minuti i time nagovijestio dominaciju u Koprivnici. Igrači Silvija Čabraje mogli su u nekoliko navrata povećati vodstvo, međutim na vratima je situaciju spašavao vratar Sušak. Sredinom poluvremena ni on ništa nije mogao kada ga je svladao vlastiti suigrač i glavom poslao loptu u vlastitu mrežu. Trener Roy Ferenčina potom je povukao radikalan potez, zamijenio dvojicu igrača i na taj način stabilizirao igru do kraja prve dionice.

45.+2. ⚠ Ipak, uključio se VAR!

Sudac Patrik Kolarić otišao je samostalno pogledati snimku... Možda je riječ o kaznenom udarcu, čini se da je zaista i bilo kontakta između Boseca i Šotičeka.

NIŠTA NI OD ŽUTOG KARTONA NI OD NAJSTROŽE KAZNE!

Sudac Kolarić procijenio je da je kontakta bilo, ali ne i za kazneni udarac. Poništio je javnu opomenu veznjaku Lokosa i poslao igrače u svlačionicu.

45.+1. ? Žuti karton za Šotičeka koji je simulirao u duelu s Bosecom.

45. Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

36. ? Požutio je i Canjuga zbog faula na Štefulju.

33. ⇔ Kakav potez trenera Roya Ferenčine! Shvatio je da njegovoj momčadi prijeti debakl te se odlučio na dvije izmjene.

Ušli su Adriano Jagušić i Daniel Štefulj umjesto Agbekpornua i Borasa.

28. Sjajna akcija Lokosa! Mudražija je s Leovcem odigrao dupli pas, da bi zatim opalio po golu, a vratar Sušak zasad sprečava potpuni kolaps Farmaceuta.

25. Murić je isprobao svoj udarac, bio je to lak plijen za Šubarića.

21. ⚽ GOOOL!

Nesretnik je Vinko Međimorec - osim slobodnog udarca za koji je dobio žuti karton, sada je zabio i autogol... Lokosi vode 2:0!

20. ? Međimorec ruši Čopa i dobiva žuti karton. Moglo bi biti opasno, ovo je u zoni udarca...

15. Štrkalj je napravio pomutnju i ubacio u peterac, međutim nisu pravovremeno reagirali njegovi suigrači.

11. ? Prvu javnu opomenu dobio je Agbekpornu zbog faula na Fetaiju.

5. ⚽ GOOOL!

Lokomotiva vodi 1:0, strijelac je Duje Čop!

Na Bartolecov ubačaj sjajno je reagirao napadač Lokosa te iz voleja zatresao mrežu za vodstvo u Koprivnici!

2. Pokušao je Fetai proigrati Čopa, lopta je bila malo prebrza.

1. ? Počela je utakmica u Koprivnici.

Promjena u sastavu Lokomotive. Goričan se ozlijedio na zagrijavanju pa umjesto njega u početni sastav ulazi Canjuga.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. lipanj 2024 13:57