DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
SADA IM ‘VISI‘ EUROPA

Video: Luda utakmica! Goričani promašili 6 velikih prilika i penal, sjajni Gavranović im sam zabio - tri

Derbi 35. kola HNL-a između Gorice i Dinama pripao Modrima, velike komplikacije na vrhu tablice
Piše: Toni Roić/SNObjavljeno: 16. svibanj 2021. 18:33

GORICA - DINAMO 0:3 (Gavranović 3', 36', 90'+3')

GORICA (4-2-3-1): Banić - Doka, Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić (od 79. Keita) - Ngouali, Babec (od 61. Pršir) - Hamad (od 46. Lovrić), Dvorneković (od 61. Mitrović), Špikić - Mudrinski (od 69. Dieye)

DINAMO (4-1-4-1): Zagorac - Stojanović, Lauritsen, Perić (od 75. Ristovski), Franjić - Ademi (od 46. Majer) - Kastrati (od 75. Petković), Mišić, Tolić (od 61. Baturina), Oršić (od 61. Šaranić) - Gavranović

VELIKA GO​RICA Gradski stadion. Bez gledatelja. Sudac: Dario Bel (Osijek)


Ne može Gorica protiv Dinama, ni kad mu treba, ni kad mu ne treba. Izgubila je od prvaka i četvrtu utakmicu u ovom prvenstvu, ovaj put rezultatom 0:3 te posve zakomplicirala svoj plasman u Konferencijsku ligu. U posljednjem kolu trebat će joj bod u Rijeci, ako Hajduk na Poljudu pobijedi Lokomotivu.

Iako mu ova utakmica rezultatski ništa nije značila, Dinamo je odigrao u stilu prvaka i s tri pogotka Marija Gavranovića dokazao superiornost nad trećeplasiranim klubom lige.

Nakon pobjede Rijeke u Varaždinu i Hajduka u Šibeniku, uoči ogleda Gorice i Dinama, bilo je jasno da domaćinu treba pobjeda za osiguranje trećeg mjesta, dok bi mu bod donio sigurno četvrto mjesto, a o trećem bi odlučivala zadnja utakmica Rijeka - Gorica. U slučaju poraza, Gorica bi došla u opasnost da porazom u zadnjem kolu na Rujevici padne na peto mjesto i ostane bez europskog nastupa, što joj nakon doživljenog potpunog neuspjeha protiv Dinama i prijeti.

Najsretniji nakon ove utakmice su svi hajdukovci jer jučer je bio jedan od rijetkih dana kada su svim srcem navijali za Dinamo, a isto će biti i u srijedu u finalu Kupa jer će pobjeda zagrebačkog kluba nad Istrom 1961 značiti da četvrtoplasirani iz 1. HNL također ide u 2. pretkolo Europske konferencijske lige.

Prvak Dinamo istrčao je u Velikoj Gorici bez nekolicine standardnih prvotimaca (Livaković, Petković, Majer, Theophile-Catherine, Gvardiol...), ali već u 3. minuti došao do prednosti. Asistent je bio Marko Tolić, a strijelac Mario Gavranović, koji je nadmudrio braniče Gorice i s desetak metara jakim udarcem matirao vratara Banića.

Početak vrlo loš za Goricu, čiji je najbolji strijelac Lovrić čekao priliku s klupe, a umjesto Dieyea u špici napada je krenuo Ognjen Mudrinski, autor devet pogodaka u ovom prvenstvu.

Upravo je Mudrinski mogao okruniti pritisak domaćih u 23. minuti, kada je dobio loptu na desnoj strani šesnaesterca, ali njegov jaki udarac završio je zamalo pokraj lijeve vratnice. Četiri minute kasnije do svog prvog gola u sezoni mogao je i Matija Dvorneković, ali njegov udarac s nekoliko metara izblokirao je Lauritsen. U 32. minuti sve je dobro napravio Špikić i onda pucao s 14 metara, ali vratar gostiju Zagorac je bravuroznom obranom loptu izbacio u korner, da bi u sljedećoj akciji Mudrinski s dvadesetak metara pucao preko vrata.

I onda po onom nepisanom pravilu "kada ne zabiješ - primiš". U munjevitoj kontri Dinama u 36. minuti, Kastrati je uposlio Gavranovića, koji sjajnim udarcem s vrha šesnaesterca pogađa donji lijevi kut. Kao da se Gorica nešto opako zamjerila Švicarcu hrvatskih korijena, prošlog listopada je u Maksimiru postigao hat-trick u trijumfu 3:2, a sinoć je do dva gola došao u prvom poluvremenu, isto kao i tada, te u završnici trećim reprizirao spomenuto izdanje iz Maksimira.

U 43. minuti utakmicu je praktički mogao odlučiti Mislav Oršić nakon još jedne odlične kontre gostiju, ali njegov udarac završio je za koji centimetar pokraj okvira vrata. Dinamo je svejedno u prvom poluvremenu pokazao izuzetnu efikasnost, dok je Gorica sve svoje šanse promašila ili je udarce zaustavio raspoloženi čuvar mreže gostiju Danijel Zagorac, koji je prvi put u 2021. dočekao priliku napustiti klupu i zamijeniti Livakovića u ligaškom ogledu. U prvom dijelu prvenstva branio je dvaput.

Na početku drugog poluvremena, trener domaćih Oreščanin odmah je uveo Kristijana Lovrića, dok je Damir Krznar s terena povukao kapetana Ademija, a ubacio Lovru Majera. Očekivao se agresivni pristup domaćina u potrazi za ponekim pogotkom, ali Dinamo se vrlo kompaktno branio i nije dopuštao ozbiljnije prijetnje prema vrataru Zagorcu. U 61. minuti Mitrović i Pršir su osvježili redove Gorice, dok je trener Dinama Krznar odgovorio uvođenjem dva poletarca, Ivana Šaranića i Martina Baturine. Ubrzo je ušao i Matar Dieye, koji se u 70. minuti našao u prvoj pravoj prilici za domaće u drugom poluvremenu. Nakon dubinske lopte Mitrovića pucao je iskosa zdesna s desetak metara, ali Zagorac je opet odlično obranio. Da zaokruži svoju odličnu izvedbu, Zagorac je u 87. minuti obranio i kazneni udarac Kristijanu Lovriću, kojeg je izborio Dieye nakon prekršaja Franjića. Lovriću je to bio prvi promašeni kazneni udarac u prvoligaškoj karijeri (imao je 10 od 10 do sinoć), što je samo povećalo očaj Velikogoričana nakon neiskorištene druge meč-lopte za plasman u Europu, a u zadnjim trenucima Gavranović je ostvario svoj hat-trick i sa 17 golova je drugi strijelac lige.


TIJEK SUSRETA:

KRAJ UTAKMICE!

90'+3' - GOOOL! Pravu malonogometnu akciju izveli su Modri... Majer, Gavranović i Petković potpuno su izgrali obranu domaćih, a na kraju je Petković nesebično dao povratnu Gavranoviću za njegov hat-trick!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

90' - Mrtva šansa za Lovru Majera! Izbio je sam pred Banića, uspio ga je i prebaciti, ali s gol-crte čisti to Jovičić!

87' - Ništa od pogotka! Lovrić se odvažio i izveo najstrožu kaznu, no Daniel Zagorac danas je u potpunosti nesavladiv! Još jedna maestralna obrana Dinamova pričuvnog vratara...

86' - JEDANAESTERAC ZA GORICU! Dieye je pao u duelu s Franjićem i sudac Dario Bel opravdano je pokazao na 'bijelu točku'!

82' - Majer pokušava iz slobodnjaka, odlazi to pored gola.

75' - Dobit će i Bruno Petković i Stefan Ristovski svoju minutažu, iz igre će Lirim Kastrati i Dino Perić.

70' - I odmah je u šansi Dieye, međutim još jednom sjajno to brani Daniel Zagorac.

69' - Izlazi i Mudrinski kod Gorice, priliku dobiva Dieye.

61' - Dvostuke izmjene kod obje momčadi. Ušli su Mitrović i Pršić umjesto Dvornekovića i Babeca, dok će kod Modrih u igru Baturina i Šaranić, izlaze Tolić i Oršić.

53' - Prijete Modri. Oršić je uposlio Gavranovića koji s ruba šesnaesterca pokušava uputiti udarac, no spetljao se, nije dobro iskontrolirao to dodavanje.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Oreščanin je u igru ubacio Kristijana Lovrića umjesto Jiloana Hamada, a kod Dinama u igru će Lovro Majer umjesto kapetana Arijana Ademija.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Gorica je stvarala prilike, a Dinamo zabijao - rezime je prvoga dijela. Srčani Velikogoričani stvorili su pregršt šansi i malo je nedostajalo da koja lopta završi iza Zagorčevih leđa, međutim pričuvni je Dinamov vratar pokazao istinsku klasu. Prvo ime susreta svakako je ipak Mario Gavranović koji je iz dviju prigoda dvaput matirao nemoćnog Banića i s 'pola snage' donio Modrima vodstvo.

45' - Neće biti sudačke nadoknade i Dario Bel šalje igrače u svlačionicu.

43' - Šansa za Modre! Lijepo je Stojanović pronašao Oršića koji nije uspio dobro iskontrolirati tu loptu i njegov udarac prolazi pored vratnice.

38' - Koliko nesreće za Goricu... Mudrinski je nakon kornera uputio opasan udarac, no Zagorac je već po tko zna koji put na visini zadatka.

36' - GOOOL! Stojanović i Kastrati inicirali su brzu kontru, a Kastrati šalje povratnu do Gavranovića koji snažnim i preciznim udarcem pogađa za 2:0! Ništa tu nije mogao Banić, vrhunski je to bio šut Dinamova napadača...

34' - Neće pa neće! Sada i Mudrinski gađa s poludistance, prolazi to pored gola!

32' - Milimetri su dijelili Goricu od izjednačenja! Špikić pokazuje svoje najbolje izdanje... probio je lijevi bok, ušao u šesnaesterac i izvozao Dinamove braniče te na kraju uputio vrlo opasan udarac, a Zagorac je to vršcima prstiju izbacio u korner!

28' - Sjajna prilika za domaće! Špikić je pokušao atraktivno poluškaricama ugroziti vrata Dinama, ali odlazi do u blok gostujuće momčadi.

23' - Opet prijeti Gorica! Jovičić je ukrao jednu loptu i uposlio Mudrinskog koji s desetak metara šutira iz okreta, a udarac prolazi malo pored vratnice! Dobro se sada ispružio Zagorac...

21' - Još jedna šansa za Goricu. Zagorac je posljednjim snagama iščupao jedan centaršut ispred Špikića i spasio mogući pogodak...

13' - Uzvraćaju sada i domaći. Lijepo su kombinirali igrači Gorice, Mudrinski je na kraju dao povratnu za Babeca čiji silovit udarac smireno hvata Zagorac.

3' - GOOOL! Marko Tolić je sjajno između dvojice braniča uposlio Gavranovića koji koristi to dodavanje i mirno poentira pored nemoćnog Banića... Dinamo vodi 1:0!

1' - Počela je utakmica u Velikoj Gorici. Glavni sudac je Dario Bel iz Osijeka.


Stigli su sastavi. Damir Krznar potpuno je izmiješao sastav uoči važne utakmice finala Kupa u srijedu (protiv Istre 1961) i u vatru od prve minute bacio Zagorca, Tolića, Franjića, Gavranovića i Mišića, a na klupi su ostali Livaković, Petković, Majer, Ivanušec...

Siniša Oreščanin ponovno je ozlijeđenog Kristijana Lovrića ostavio na klupi, a nema ni Dieyea, u napadu od prve minute starta Mudrinski.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 16:18