Zoran Kvržić i Marcos Mina
 NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
POGLEDAJTE POGOTKE

Video: Remi na Šubićevcu! Šibenčani vodili i uzdrmali gredu kad se ukazalo novo Zekićevo pojačanje

Domaći su poveli iz spornog trenutka. Dominirali su utakmicom, ali do bodova nisu stigli.
Piše: Davor Trutin/Sportske novostiObjavljeno: 22. listopad 2021. 19:54

ŠIBENIK - SLAVEN BELUPO 1:1 (M. Jakoliš 23'-11m / Kvržić 82')

ŠIBENIK – Stadion Šubićevac. Gledatelja 300. Sudac:Pajač (Zelina). Pomoćnici: Đurak i Mihalj. Četvrti sudac: Pečarić. VAR: Strukan. AVAR: Krmar.

ŠIBENIK: Rogić – A. Jakoliš, Perić, Batarelo, Mina – Rak, Čurić – Attys (od 73. Benić), Marin (od 64. Bedoya), M. Jakoliš – Delić (od 64. Bailone). TRENER: Mario Rosas.

SLAVEN BELUPO: Čović – Bogojević, Van Bruggen, Zirdum, Soldo – Kvržić (od 90. Mlinarić), Marina, Brković (od 64. Glavčić) – Laušić (od 88. Kocijan), Monjac (od 64. Krstanović) – Hadžić (od 64. Zapata). TRENER: Zoran Zekić.

ŽUTI KARTONI: Marin (22 – igranje rukom), Delić (45), Perić (66 – preoštar start), Attys (72. preoštar start), Soldo (77 – preoštar start).

Pogledajte pogotke s utakmice:

1:0 M. Jakoliš


1:1 Kvržić


Šibenik i Slaven odigrali su i drugi susret ove sezone bez pobjednika. Šibenik za razliku od derbija sa Hajdukom nekako istrošen, a hrabri Farmaceuti su do boda došli posve zasluženo zahvaljujući pogotku Kvržića nakon prekida.

Kiša, natopljeni travnjak i mali broj gledatelja na Šubićevcu dočekalo je domaćine i goste iz Koprivnice u prvoj utakmici 13.kola. U šibenskom sastavu umjesto ozlijeđenog Bačelić-Grgića „osvanuo“ je Attys, ali je Haićanin zaigrao na desnom krilu, a sve ostalo bilo je uobičajeno. Kod Belupa u prvih 11 nije bilo Krstanovića. Farmaceuti koji su bez pobjede 11 utakmica započeli su agresivno, čak i agresivnije od Šibenčana, ali to im nije donijelo nekih prilika pred golom Rogića. U 10.minuti započela je duga akcija Narančastih, lopta je sa desne došla na lijevu stranu, do Marina Jakoliša koji je pucao desnom iz prve ali Čović je jedva uspio obraniti dosta snažan udarac u bliži kut.

U 19. minuti Šibenik je došao do pozicije za udarac, napravio je to Antonio Marin, ali njegov udarac u korner rukom je skrenuo Mario Marina. Iz VAR sobe su upozorili suca Pajača da je tu bilo sumnjivog igranja rukom, i nakon što se Pajač osobno uvjerio gledajući snimak, pokazao je na 11 metara za Šibenik. S bijele točke precizan je bio Marin Jakoliš, za svoj 5. ovosezonski gol u dresu Šibenika. Gosti su teško primili taj trenutak, a Marina, inače bivši igrač Šibenika zaradio je i žuti karton.

Do kraja poluvremena gledali smo izjednačenu utakmicu, Šibenik je bio nešto konkretniji, a Belupovi napadači su čak 3 puta uhvaćeni u zaleđu. U 3. minuti nadoknade (od 5 ukupno) Šibenik je imao obećavajuću kontru 3 na 2 ali Marin se odlučio na solo akciju i njegov udarac završio je u bloku. Bilo je to sve u ne odveć sadržajnom prvom dijelu.

Gosti su otvorili još agresivnije u nastavku, Šibenik kao da je malo uspavano ušao, pa je vratar Rogić često vikao sa svoga gola „probudite se“. Ali, kao da ga nisu dobro čuli njegovi suigrači. Brković je u 49. oštro tukao nečuvan a Rogić izvadio ispod grede. Na drugoj strani Marin Jakoliš je pokušao iznenaditi Čovića ali obranio je vratar gostiju. U 57. nakon prekida i neodlučne reakcije ŠI obrane stvorila se gužva, ali nisu to iskoristili Koprivničani. Otvorila se igra. U 68.Čurić je uzdrmao vratnicu nakon sjajnog udarca ljevicom na dodavanje Attysa.

Šibenik je držao kontrolu utakmice, zadovoljavao se vodstvom ali osim povremenih napadačkih akcija nije odveć tražio drugi gol. Izmjene Rosasa često donose pad u igri Šibenika, jer na klupi su redom mladi, neiskusni juniori, i Bailone koji je dobio priliku u nastavku poslije dugo vremena. Slaven je sve dao u napad, sa Krstanovićem i Glavčićem bilo je to puno konkretnije. Ipak, na prvu prijetnju čekalo se do 80. je nakon prodora Zapate Kvržić bio u čistoj šansi, ali nevjerojatno što je promašio iskusni veznjak, sam sa par metara, oslobodio je prostor ali… Mogao je Šibenik biti kažnjen za svoju indolentniju igru. No, Kvržić se iskupio samo 2 minute kasnije, nakon kornera Glavčića iz blizine je naciljao mrežu Rogića. Zasluženo…

Do kraja utakmice ništa specijalno se nije dogodilo, gosti su pokušavali doći do drugog gola i pobjede ali Narančasti su se obranili. Podjela bodova čini se i najrealnijim ishodom ovog susreta.

Isti suparnici idući tjedan igraju i u osmini finala hrvatskog Kupa, i opet na Šubićevcu.


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ: Završio je dvoboj na Šubićevcu, i to podjelom bodova nakon rezultata 1.1.

90' Čekaju nas tri minute sudačke nadoknade, ali i novi slobodnjak za Slaven.

88' Od Ćurićeve grede nije Šibenik napravio ništa konkretno, a sada gostujuća klupa opet reagira. Ulazi Kocijan umjesto Laušića.

85' Pao je Zapata sada i iznudio prekršaj u izglednoj poziciji za dobar ubačaj pred vrata Rogića. Može li Slaven preokrenuti u Šibeniku?

82' GOOOOOL! Kvržić se iskupio! Pogodio je nakon ubacivanja Glavčića iz kornera, evo poravnanja na Šubićevcu.

80' Nevjerojatna prilika za Slaven! Zapata je prošao po lijevoj strani, dao u sredinu za Krstanovića koji je pak propustio za Kvržića, a ovaj dvaput dribla Rogića ali svejedno ne uspjeva pogoditi gol... Nevjerojatno!

77' Još jedan takav prekršaj, vrlo oštar napravio je Vinko Soldo nad Perićem i za to dobio javnu opomenu.

75' Oštra faza igre u kojoj zapravo možemo samo brojati prekršaje s obje strane. Ono glavno je da su domaći uspjeli izdržati pritisak Slavena koji se dogodio sredinom nastavka.

72' Attys je, zapravo, izašao tek sada, a prije no što će se oprostiti s terenom za ovaj dvoboj nagazio je Glavčića i za to zaradio žuti karton.

70' Krstanović je sada napravio prekršaj u napadu i lagano izgubio živce, a još će jednu promjenu napraviti domaći. Umjesto Attysa ulazi Benić.

68' Ćurić u gredu! Sjajnu loptu na desnu stranu dobio je Attys, spustio u sredinu za Ćurića koji pogađa okvir gola. Krasan udarac, ali nije ušla lopta u mrežu...

66' Žuti karton zaradio je Perić zbog prekršaja nad Laušićem. Domaći trener Rosas poziva svoje izabranike na koncentraciju.

64' Žuti karton za Monjca koji je odglumio prekršaj Mine za nedosuđeni kazneni udarac. Kreće serija promjena. Dvije kod Šibenika, izlaze Antonio Marin i Ivan Delić, a ulaze Bedoya i Bailone. Kod gostiju čak tri izmjene. U igru će Krstanović, Zapata i Glavčić, a izlaze Brković, Monjac i Hadžić.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

61' Kvržić! Još jedna opasnost, ali Rogić je obranio udarac nekadašnjeg BiH-reprezentativca. Najbolja prilika za Slaven do sada.

60' Antonio Jakoliš ubacuje prema Deliću, bilo je to previsoko, ali se nastavio šibenski napad s dosta igrača u ofanzivnom prostoru.

57' Teško živi Šibenik u ovim trenucima. Nakon jednog kornera Attys je pogriješio i propustio loptu na drugu stativu, a Monjac se ne snalazi iz blizine pred Rogićem. Period finog Slavenovog pritiska.

54' Na dvoboju Šibenika i Slaven Belupa prisutno je točno 300 gledatelja. Kiša pada čitavog dana, pa je vrijeme na trenutak i dosta neugodno.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

52' Lopta je sve češće pred kaznenim prostorom Rogića ili u njemu. Slaven je krenuo po poravnanje, ali danas je šibenska obrana na sjajnoj razini.

49' Brković! E sada je Slaven konačno zaprijetio. Nakon kornera s desne strane Brković je imao novi ubačaj iz bolje pozicije, ali odlučio se na izravan udarac. Išlo je to pod samu gredu, no Rogić je to fantastično iščupao.

48' Jakoliš! Bio je Marin Jakoliš u zaleđu, Marina je to brzo izveo i pogodio ga, nakon čega se strijelac prvog gola lagano izvukao na lijevu stranu, a njegov udarac obranio je Čović.

46' Počinje drugo poluvrijeme. Nema promjena u odnosu na početne sastave.

>>> VAR je pozvao suca Pajača da dođe pogledati, a iz toga jedanaesterca Šibenik je poveo...

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

POLUVRIJEME: Vodi Šibenik uz minimalnu prednost. Nije to bilo 45 minuta za pamćenje, ali nadamo se još malo boljoj, konkretnijoj igri jednih i drugih u nastavku.

45+3' Dobra domaća akcija nakon oduzete lopte, Antonio Marin ju je odlučio sam okončati udarcem s dvadesetak metara, pogodio je samo glavu obrambenog igrača Slavena. Otvarali su se mnogi igrači po stranama...

45' Čeka nas još sudačka nadoknada od pet minuta. Dugo je trajao pregled VAR-snimke kod jednaesterca za Šibenik.

43' Završnica je prvog dijela na Šubićevcu, sva je prilika da ćemo s aktualnim rezultatom i otići na predah.

40' Imali su Šibenčani sada korner, nisu zaprijetili, ali rodila se iskra šanse s druge strane. Mina je još jednom nadmudrio Laušića kada je Slavenov napad trebao krenuti u zadnju fazu realizacije.

37' Prekid igre, mora se ukazati pomoć šibenskom stoperu Batarelu nakon jednog starta Laušića u pokušaju da dođe do lopte. Napomenimo samo da je na domaćoj klupi i Sandesh Jhinghan, indijski stoper za svoj debi u HNL-u.

image
Sandesh Jhingan na klupi
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

34' Pucaju sada Laušić i Marina, oba udarca gostiju završila su u bloku šibenske obrane. Nije da izabranici Zorana Zekića ne rade ništa po pitanju povratka u rezultatski egal, ali fali im konkretnosti i realizatorskog učinka.

32' Već je na zagrijavanju Ivan Krstanović, jedan od najboljih topnika u povijesti HNL-a. Bez njega, očito, Slaven neće danas moći do pozitivnog rezultata. Ostane li ovih 1:0 do poluvremena, mogao bi se stasiti napadač pojaviti na terenu već na početku drugog dijela.

28' Sada je Slaven povukao kontru, Hadžić je primio loptu prvi do centra, a onda se ukazao Mina i srušio ga te tako spriječio njen nastavak. Mina je nakon svega dobio posljednje sučevo upozorenje pred karton koji će uslijediti ako se slično ponovi...

26' Još jedna mini-prijetnja gostiju, pucao je Laušić iz velike daljine preko vrata Rogića.

24' Uh, umalo se odmah nakon pogotka na drugoj strani poskliznuo vratar Rogić. Vraćena mu je bila jedna lopta u peterac, krenuo je u dribling pa umalo izgubio korak. No, završilo je dobro za domaće.

23' GOOOOL! Vodi Šibenik, zabio je Marin Jakoliš s bijele točke, sigurno za 1:0!

21' Penal za Šibenik! Presuđeno je da je Mario Marina iz Slaven Belupa loptu nakon udarca Antonija Marina iz Šibenika izblokirao rukom.

19' Ovu je situaciju gledao i VAR, blok Marine nakon udarca Marina nije bio učinjen rukom, barem ne u mjeri u kojoj bi sudac Pajač pokazao na bijelu točku. Barem je tako mislila VAR-soba, pa je pozvala suca da dođe pregledati na ekran...

17' Antonio Marin upućuje loptu iz dosta izgledne šanse za domaće - preko gola. Opet je to krenulo s desne strane, Attysovo dodavanje Delić je propustio za Marina, no ispriječio se blok koji će i podignuti loptu... Korner je za domaće.

15' Nedvojbeno je, Šibenik će nastojati htjeti potvrditi pobjedu nad Hajdukom, a sada polako preuzima inicijativu nad utakmicom.

11' Sjajan udarac Antonija Jakoliša! Attys je s desne strane dao na Marina Jakoliša, koji na drugoj stativi nalazi Antonija, a ovaj testira Čovića snažnim udarcem. Obranio je to vratar Slavena.

9' Zgodno ubacivanje Marina Jakoliša s desne strane, Delić je to s prve stative probao ugurati u mrežu pored Solde i Čovića, bit će samo golaut...

7' Izjednačeno se igra na startu dvoboja, još uvijek čekamo prvu opasnost pred golovima obje momčadi.

4' Kod Šibenika, Antonio Marin igra na "desetki", iza Delića. Sada je Mina ubacio s desne strane, ali Čović to hvata bez problema.

2' Slaven je krenuo s dvojicom naprijed, Monjac i Hadžić bit će najistureniji u gostujućem sastavu. Imali su Farmaceuti i prvi korner, ali raščišćeno je.

18.00 Utakmica na Šubićevcu je počela.

>>> Stigli su sastavi za današnji dvoboj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 20:15