MARIJANA BANKO/CROPIX
SLAVLJE GOSTIJU

VIDEO: Veliko slavlje Varaždinaca u Puli, Istra ostala prikovana za dno, jedina bez osvojenog boda

Golom Senića potkraj prvog dijela Varaždinci se penju na četvrtu poziciju ispred Rijeke i Osijeka.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. rujan 2020. 16:54

ISTRA 1961 - VARAŽDIN 0:1 (Senić 37')

ISTRA 1961: Majkić - Hujber, Tomašević (od 85' Perić-Komšić), Rafa, Sergi - Blagojević (od 71' Ivančić), Galilea - Gržan, Lončar (od 56' Fuentes), Sane (od 71' Lisica) - Guzina

VARAŽDIN: Zelenika - Memija (od 74' Petković), Novoselec (od 16' Grgec), Stolnik, Urata - Senić, Đurasek (od 78' Skorup) - Mehdikhani (od 74' Delić), Kolarić, Drožđek - Obregon (od 46' Benko)

KRAJ: Varaždinci odnose bodove iz Pule, bio je dovoljan jedan pogodak Mateja Senića da odluči pobjednika na Drosini.

90+3' Imao je Drožđek šansu u napadu, ali Istra prijeti svim silama ne bi li dohvatila izjednačenje. Bit će sada korner za domaće...

90' Isteklo je regularnih 90 minuta, igrat će se još četiri minute sučevog vremena.

84' Meč-lopta za Drožđeka! Kombinacija s Delićem sjajno je izvedena, Drožđek je to neočekivano promašio...

Istra uvodi i treću klasičnu špicu, Perić-Komšić je u igri umjesto Tomaševića.

82' Gržan ubacuje s lijeve strane, no u sredini i Guzina ni Ivančić, a niti konačni nesuđeni realizator Hujber ne mogu pogoditi okvir gola. Otišlo je to daleko na južnu tribinu.

79' Skorup je u igri umjesto Đuraseka kod Varaždinaca koji opet prijete u nekoliko navrata. Urata je sjajan na svojoj lijevoj strani i danas, Istra uspijeva odoljeti napadima gostiju.

74' Dvije varaždinske promjene, ulaze Petković i Delić, izlaze Memija i Mehdikhani.

71' Dvije će promjene biti kod domaćih. Ulaze Ivančić i Lisica, a van idu Sane i Blagojević.

68' Udarac Drožšeka odlazi pored gola. Sam si je iskreirao situaciju, uputio udarac, ali nije bilo opasnosti za Majkića. Kod Istre se za ulazak sprema Ivančić.

65' Blagojević iz slobodnog udarca gađa preko gola nakon prekršaja nad Fuentesom. Bila je to prva izglednija situacija, piše se i prvi propust.

Pobijedi li Varaždin skočit će na treće mjesto sa sedam osvojenih bodova.

62' Guzina je ostao ležati nakon kontakta s Grgecom, nije bilo prekršaja mada je pad Istrinog napadača izgledao dosta ružno. Još je pola sata preostalo Guzini i suigračima da pokušaju dohvatiti rezultatski zaostatak.

58' Nova ozljeda za Varaždince. Nakon što je u prvom dijelu morao izaći Novoselec, sad je stradao i drugi stoper gostiju. Stolnika je Guzina neoprezno pogodio laktom, bilo je i krvi iz nosa, ali se čini da će Stolnik moći nastaviti utakmicu.

56' Prva promjena u Istri. Fuentes ulazi umjesto Lončara. Sada bi Fausto Budicin trebao zaigrati s dva čista napadača, Guzinom i Fuentesom u potrazi za izjednačenjem.

53' Dvije su poluprilike sada imali u Istri. Najprije Hujber, a onda i Gržan ne pronalaze put do prostora za kvalitetan pokušaj prema Zeleniki. Istra je opet pritisnula, što je bilo i za očekivati s obzirom na rezultat koji je za nju i dalje neaktivan.

49' Evo prvog pokušaja Benka. Majkić je uspio obraniti njegov udarac nakon upošljavanja Senića. Bilo je dosta teško za njega, no uspio je ukrotiti pokušaj HNL-ikone.

46' Počinje drugo poluvrijeme. Umjesto kolumbijca Obregona za Varaždin ulazi Leon Benko.

POLUVRIJEME: Varaždin vodi u Puli golom iz jedne od rijetkih prilika za goste. Zaista, žuti su još nešto i napravili u prvom dijelu, ali to pogled na semafor ne otkriva.

45+2' Obregon je sada mogao kazniti novu pogrešku Istrine obrane. Sjurio se prema Majkiću, ali i promašio s desne strane iskosa...

45' Čekaju nas još tri minute sudačke nadoknade.

41' Zelenika kupi dobru loptu poslanu prema Guzini. Memija kasni na njega, ali tu je bivši vratar hrvatske reprezentacije...

39' Propuštene prilike Lončara i ostatka društva u žutom mogle bi skupo stajati Istru. Zaista, nisu do postignutog pogotka Varaždinci previše toga pokazali u igri prema naprijed, ali rezultat je na njihovoj strani.

37' GOOOOL! Iz kornera, pogodak za goste. Urata je ubacio, a Senić glavom zakucao u mrežu.

36' Bio je slobodan udarac za Istru, ali i prilika za Varaždin. Drožđek je dobio loptu u polukontri, Hujber ga je sačekao i blokirao njegov pokušaj pa će sad biti udarac iz kuta za Varaždin.

33' Malo su izašli Varaždinci u suparničku polovicu, pokušat će se sad oni nametnuti i do poluvremena doći u prednost.

26' Gržan je dobio loptu u prostor malo lijevo, imao dosta prednosti ispred Memije, no branič gostiju stiže ga u velikom sprintu... Onesposobljen je bio Gržan za nastavak akcije, lopta mu je pobjegla izvan granica igrališta.

24' Opet se zakuhalo ispred Zelenike, Paez je prenio s desne strane nakon ubacivanja Lončara na samog Tomaševića, no ovaj iz velike blizine glavom puca preko gola.

Odmah potom Slavko Blagojević je zaradio žuti karton zbog prekršaja na Seniću.

23' Guzina je sada umalo uhvatio novoušlog Grgeca na spavanju. Napadač Istre presjekao je jednu loptu, ali i napravio prekršaj prilikom pokušaja prolaska.

19' Utakmica je nastavljena, Istra pokušava nametnuti svoj ritam igre, ali zasad ne ugrožava previše Zelenikina vrata. Ona prigoda Lončara sa samog početka bila je najbolje što su domaći dosad napravili.

14' Ozlijedio se Novoselec u redovima gostiju. Nije bilo kontakta s niti jednim igračem, krivo je stao stoper Varaždina pa će morati biti izvršena prva zamjena Samira Toplaka. Ulazi Jurica Grgec...

11' Pokušaj Šime Gržana odlazi pored gola, bilo je to upućeno nakon izvedenog slobodnog udarca i odbijene lopte na kakvih 18-19 metara od vrata Zelenike, ali i ne odveć precizno.

U sljedećoj akciji Sane prolazi po lijevoj strani, rješava se Novoseleca i Memije, ali na udarcu gađa u vanjski dio mreže.

9' Kakva prilika za Istru! Lončar nije zabio iz čistog zicera, Zelenikaje obranio njegov mlak udarac na dodavanje Guzine... Moći će žaliti domaći za ovom akcijom.

8' Igra se oštro od samog početka, nikome se u ovom dvoboju u sunčanoj Puli ne gube bodovi. Istri je ovo prava kvalifikacijska utakmica...

5' Oštar prekršaj Senića nad Lončarom, dobio je podlakticom po licu Istrin ofanzivac. Tražili su gosti žuti karton, dobio ga je Senić. Sudačka poruka da se ovakvi startovi neće dopuštati.

1' Utakmica na Drosini je počela.

Nekad je bio igrač i to je svakako bilo lakše, bez obzira na kompliciranost utakmice. Danas je trener, i to Istre 1961, što je aktualno dvostruko kompliciran posao. Fausto Budicin debitirat će na Drosini kao prvoligaški stručnjak. Posljednji je put bio je prije 40-ak dana kao trener Orijenta, i u uzvratu doigravanja upisao Pirovu pobjedu od 1:0. Vjerojatno je da bi Budicin odmah potpisao da isti rezultat bude za njegovu momčad protiv Varaždina.

- Očekujemo Varaždin u nedjelju, momčad koja će htjeti uzeti bodove na Drosini. Naravno, nešto će se i nas pitati oko toga. Znamo kakva je situacija, znamo da nismo ušli na odgovarajući način u prvenstvo te da smo sada na poziciji kojoj jesmo. Vrijeme je da počnemo osvajati bodove. Očekujem tešku utakmicu, ali gledamo pozitivno i nadamo se promjeni raspoloženja i bodovnog salda - kazao je trener Istre 1961. Za sada je nepoznanica koju će momčad izvesti na teren, ali vjerojatno je da neće biti većih promjena u odnosu na Rujevicu. Potpuno se oporavio golman Lovro Majkić, koji će zasigurno imati velikog utjecaja na završni skor.

Odradili su jučer prijepodnevni trening na glavnom igralištu i poslije zajedničkog ručka u ranim prijepodnevnim satima krenuli prema Istri. Za nogometaše Varaždina današnji susret prilika je da potvrde solidan ulazak u sezonu i to na terenu suparnika s kojim su uvijek vodili neizvjesne borbe. Prema ozračju uoči gostovanja na Drosini dojam je da Varaždinci dolaze s umjerenim optimizmom. Želja je barem održati sadašnju razliku od četiri boda prema Zeleno-žutima.

- Mogu samo ponoviti da smo u ovom trenutku u boljem tonusu od domaćina i to je naš zalog. Naravno to neće biti dovoljno ako ne budemo iskazali požrtvovnost i čvrstu želju za pozitivnim rezultatom. Bit ćemo kompletni, što je također dosta važno - rekao nam je pred odlazak autobusa varaždinski strateg iza kojeg je zaista bogato iskustvo vođenja s klupe takvih utakmica.

Uostalom, danas će Toplak upisati svoje 249. vođenje momčadi u Prvoj HNL i time se “osloboditi” društva s Igorom Panićem te ostati usamljen na četvrtom mjestu vječne liste. Pri čemu niti ispred niti iza njega nitko više nije aktivan s iznimkom Luke Bonačića.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 12:55