RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
TRENER BEZ ZADRŠKE

‘Zadnji je trenutak da se njih dvojica probude ili ih neće biti! Ako tako neće biti, ubacujem klince!‘

‘U svemu je najgore što se ovaj klub nikad nije našao u ovakvoj situaciji, uvijek je bio stabilan‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 08. travanj 2021. 09:59

Uletjeli su nogometaši Lokomotive u tunel iz kojeg se tek nazire tračak svjetla. Četiri uzastopna poraza prikovala su ih za dno ljestvice, a spoznaja da će u nedjelju u Kranjčevićevoj ugostiti Dinamo još više opterećuje sumornu Kajzericu. No, nema predaje, a trener Samir Toplak kaže:

- U hodu upoznajem igrače, slažem mozaik da vidim tko je kakav karakter i na koga mogu računati u ovoj grčevitoj borbi za ostanak, kako bih u odlučujuće utakmicu ušao s pravim “fajterima”, koje neće slomiti nikakav pritisak. A u svemu je najgore što se ovaj klub nikad nije našao u ovakvoj situaciji, Lokomotiva je uvijek bila stabilna. No, zato ja imam dosta iskustva s ovakvim situacijama i jednostavno mi je nepojmljivo da neki igrači ne shvaćaju svu ozbiljnost aktualnog trenutka - kaže Toplak.

Na koga konkretno mislite?
- Na one od kojih se najviše očekuje! Ne možemo, naime, biti konkurentni ostalima ukoliko nemamo pravoga strijelca i pravoga veznjaka-dodavača, kreatora igre. Zadnji je trenutak da se Kallaku i Hadžić probude! Ili ih neće biti! Rekao sam Hadžiću “gol te neće nagraditi ne budeš li se borio, neće ti šansa doći sama od sebe”! Nadalje, očekujem i da se Marin trgne, da napokon taj svoj opjevani talent pretvori u opipljivu vrijednost...

Zanimljivo, prije desetak dana Marin je kod izbornika Ognjena Vukojevića bio najbolji igrač u 4:1 pobjedi naše mlade reprezentacije (do 20 godina) protiv Turske...

- Da, bio je sjajan! Ali, igrao je protiv svojih vršnjaka. I vrijeme je da iz “dječjeg” nogometa uskoči u seniorski, njegova je nadarenost golema, ali to mora potvrđivati iz dana u dan. Znam da je na posudbi, znam da ima dobar ugovor u Dinamu, ali očekujem da se bori za ovaj klub i da odlučuje utakmice jer on to svakako može! I mora...

Protiv Hajduka nije bilo kapetana Pivarića među kandidatima za nastup. Zašto?

- Ozlijedio je petu. Vjerujem da će biti spreman za Dinamo.

Na vratima je bio Hendija, zašto ste Santinija preselili na klupu?

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

- Procijenio sam da nam u takvoj utakmici treba “ludi” vratarski dan, da nam vratar mora nešto donijeti. Santini je i sam svjestan da Lokosima još nije donio ono što se od njega očekivalo, razgovarao sam s njim, očekujem da još više zapne na treninzima. A Hendija je zaslužio priliku na dvije-tri utakmice, nije protiv Splićana kriv za pogotke, ali nije ništa spektakularno obranio.
Uveli ste u dvoboju sa Splićanima i dvojicu juniora, Kačavendu i Stojkovića, debitirao je i Kim...

- Ne probude li se iskusniji igrači, koji trebaju donijetu kvalitetu, igrat će “klinci”, koji žele igrati, barem sam siguran da će se boriti. No, zna se da ne mogu na leđa juniora staviti teret borbe za ostanak, ipak to moraju iznijeti stariji igrači.

Zaostali ste na dnu ljestvice, tri boda iza Varaždina, četiri iza Istre, pet iza Slavena Belupa i sedam iza Šibenika...

- To ne izgleda dobro. Nedostaje nam jedno iznenađenje, pobjeda protiv suparnika kao što je bio Hajduk. Da smo pobijedili Splićane, bili bismo potpuno u igri. Liga je takva da je nemoguće kalkulirati na način da očekujemo pobjede protiv svih konkurenata u borbi za ostanak, moramo “ugristi” i nekog “kapitalca”, kako bismo se vratili u ravnopravnu borbu! Iako, ključna su bila dva poraza protiv Istre, to su bila svakako dva najveća kiksa Lokosa ove sezone i ti se porazi nisu smjeli dogoditi. Da su te dvije utakmice okončane remijima, Istra bi imala 20 bodova, a mi 22! I sve bi bilo drukčije. Ali, ne može se vratiti izgubljeno, moramo gledati prema naprijed i tražiti izlaz - rekao je Toplak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. svibanj 2024 01:47