Ranko Šuvar/Cropix
IGRE BEZ GRANICA

Izborna komisija HNS-a dala Markoviću vjetar u leđa; Štimac: Ni to im neće pomoći

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 07. prosinac 2010. 22:56

Izborna komisija HNS-a pod vodstvom Stanka Hautza udahnula je sinoć vjetar u predizborna jedra Vlatka Markovića u njegovu pohodu na četvrti mandat. Hautz (77) je sa suradnicima Sinišom Petrovićem i Zlatkom Nakićem sva dubiozna pitanja generacijski solidarno riješio u korist Markovića (74). Igor Štimac malu zadovoljštinu može pronaći tek u podatku da je njegova kandidatura ipak formalno valjana.

Komisija je odlučila da na izbornoj skupštini treba sudjelovati 49 zastupnika. Trojicu zastupnika imat će brodsko-posavski ŽNS-a jer je dokaznim materijalom utvrđeno da na području ovog saveza ipak aktivno djeluje 101 registrirani klub.

Premda je Štimac od dubrovačko-neretvanskog ŽNS-a dobio plebiscitarnu podršku omjerom glasova 44:0, izborna komisija predložit će da se 17. prosinca prihvati stav područnog Izvršnog odbora koji se prethodno priklonio Markoviću. U prijevodu, Štimac može računati samo na jednu ruku s juga. Na sve odluke moći će uložiti žalbu tijekom sljedeća dva dana.

Što je na sastanku komisije tražio Ivica Šparavec, tajnik ZNS-a?

- Taj detalj jasno govori kako suparnička strana čini sve da bi me zaustavila, ali ne može. Ni ovo im neće pomoći - samouvjeren je Štimac.

Linker
17. svibanj 2024 06:24