GORAN MEHKEK Cropix
KALKULACIJE

Dinamo je napravio veliki korak prema nokaut fazi, evo što Modrima treba za prolaz

Susret Dinama i Ballkanija igrat će se na Maksimiru 14.prosinca u 21 sat
Piše: SNObjavljeno: 30. studeni 2023. 18:48

Dinamo je u petom kolu skupine C Konferencijske lige 2:0 pobijedio Astanu u gostima i tako si otvorio vrata za prolazak skupine. Dinamo je u vodstvo došao pogotkom Gabriela Vidovića u 48. i Takura Kaneka u 79. minuti.

Modri su pobjedom stigli na šest bodova i trenutno drže drugo mjesto u skupini u kojoj svoj međusobni dvoboj od 18:45 igraju Ballkani i Viktoria Plzen. Dinamu bi više odgovarala pobjeda češke ekipe, no kako god taj susret završio Modri bi pobjedom nad Ballkanijem u zadnjem kolu prošli skupinu.

Ako Ballkani ne pobijedi Viktoriju, Dinamu bi bio dovoljan bod protiv sastava s Kosova. Modri bi tako na kraju imali sedam bodova koliko bi mogla imati i Astana ako pobijedi u Plzenu, ali Modri bi bili drugi zbog boljeg međusobnog omjera.

Prvoplasirana momčad ide izravno u osminu finala Konferencijske lige, a drugoplasirana ekipa ide u šesnaestinu finala u kojoj će igrati protiv trećeplasiranih iz Europske lige. Viktoria je već osigurala prvo mjesto, a za drugo će se boriti ostale ekipe. Nadamo se da će na kraju tamo biti Dinamo.

Susret Dinama i Ballkanija igrat će se na Maksimiru 14.prosinca u 21 sat.

Linker
10. svibanj 2024 22:50