Zagreb, 021109.Hotel Sheraton.Tiskovna konferencija Hrvatskog Nogometnog Saveza, povodom medjunarodne prijateljske utakmice A reprezentacije protiv Lihtenstajna te kvalifikacijskih utamica reprezentacije U-21 protiv Cipra i Slovacke.Na slici: Izbornik U-21 Drazen Ladic. Foto: Nenad Dugi / CROPIX
 Nenad Dugi / CROPIX
ODLIČNA SITUACIJA

Ladić: Nema više otkaza, čeka se u redu za poziv

Mladoj hrvatskoj reprezentaciji su u 7. kvalifikacijskoj skupini za Euro 2011. ostale još dvije utakmice, 11. kolovoza s Norveškom doma i 4. rujna sa Srbijom u gostima
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 30. srpanj 2010. 12:49

ZAGREB - Mlada hrvatska reprezentacija bi pobjedom protiv Norveške u Varaždinu (11. kolovoza, 17.30 sati) osigurala jedno od prva dva mjesta u svojoj skupini koja bi je odvela u dodatne kvalifikacije, razigravanje prvih i drugih iz 14 skupina za preostalih sedam mjesta za Euro (U-21) u Danskoj 2011. godine. Na popisu izbornika Ladića u dogovoru s Bilićem nema Rakitića, ali ima Lovrena, dakako da se Vida, Jajalo, Badelj i Kalinić podrazumijevaju. Iz Grnjine U-19 vrste Ladić je opet pozvao Punčeca, Zvonka Pamića i Ozobića, ali ne i Kramarića.

- Ne opravdavam ponašanje Kramarićeva oca na EP-u u Francuskoj, ali to nije razlog Andrejeva nepozivanja, nego činjenica da on niti u Dinamu nije u prvom planu, a kako smo samo dva dana na okupu prije utakmice, trebaju mi igrači koji su potpuno fit - rekao je Ladić, koji je sve zadovoljniji profesionalnošću svojih izabranika.

- Sjetite se da su početkom ciklusa klubovi radili probleme s puštanjem igrača, sada svi čekaju u redu da ih se pozove.

Ladić se na aerodromu slučajno susreo s nekadašnjim velikim prijateljem iz Dinama i reprezentacije, trenerom Kölna Zvonimirom Soldom.

- Pohvalio mi je Jajala i njegov taktički napredak u sezoni provedenoj u Italiji, tvrdi da će mu biti pojačanje, a ne prinova - dodao je.

Mladi će se okupiti u nedjelju 8. kolovoza u Zagrebu, odakle će se preseliti u svoju već tradicionalnu bazu, toplice Sv. Martin na Muri.

Popis reprezentativaca

Na Ladićevom su popisu za kvalifikacijski dvoboj s Norveškom: Kelava i Antolović (vratari), Vida, Jozinović, Vrsaljko, Punčec, Barbarić, Lovren, Maloča (obrana), Jajalo, Badelj, Ozobić, Pamić, Kreilach, Školnik (veza), te Kalinić, Perišić, Oremuš, Abdurahimi i Santini (napad).

Linker
19. svibanj 2024 11:57