Salma Hayek sa suprugom Francois-Henri Pinaultom (desno)
 BERTRAND LANGLOIS Afp
NEMOGUĆA MISIJA

Čovjek koji je odbio Salmu Hayek: ‘Iznenadilo me to, laskalo mi je, ali objasnio sam joj svoj izbor‘

‘Kao poznata meksička sunarodnjakinja, nazvala me je i pokušala nagovoriti da dođem u Francusku‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 25. listopad 2021. 16:28

Na veliku scenu lansirao ju je redatelj Robert Rodriguez. Glumila je u njegovim filmovima ‘Desperado’ i ‘Od sumraka do zore’, te u omnibusu ‘Četiri sobe’. Nakon toga Salma Hayek snimila je niz drugih filmova, u nekima je sudjelovala i kao producentica. Ova sjajna meksičko-američka glumica danas ima već 55 godina, ali je i dalje veoma atraktivna.


E sad, otkud Salma na sportskim stranicama? Ako niste znali, ona je supruga vlasnika francuskog nogometnog prvoligaša Rennesa, koji je ljetos u svoje redove pokušao privući veznog igrača Ajaxa Edsona Alvareza. A upravo je gospođa Hayek dobila specijalan zadatak ‘obrađivanja’ svog sunarodnjaka.

image
ALBERTO PIZZOLI Afp


- Bilo je jako teško odbiti Rennes, no na kraju nisam sumnjao u svoju odluku. Želim igrati u Ligi prvaka, protiv velikih klubova, a prije ove sezone imao sam ovdje status prvotimca tek šest mjeseci. Prekratko je to da bih ostavio dubok trag, puno toga još imam dokazati – izjavio je Alvarez za De Telegraaf.

image
Ajax's Mexican midfielder Edson Alvarez (down) and Ajax' Dutch defender Daley Blind celebrate after scoring a goal during the Dutch Eredivisie football match between Ajax Amsterdam and FC Groningen at the Johan Cruijff Arena in Amsterdam, on September 25, 2021. (Photo by MAURICE VAN STEEN/ANP/AFP)/Netherlands OUT
MAURICE VAN STEEN Afp


O svojoj slavnoj sunarodnjakinji imao je samo riječi hvale.
- Ona je velika i poznata glumica, ogromna zvijezda, zbog svojih holivudskih filmova koji se prikazuju širom svijeta. Izuzetno je cijenim. Ona je primjer, jer se kao Meksikanka borila da dođe tu gdje je danas.


Ipak, unatoč svim njenim kvalitetama, njena misija privlačenja Alvareza u Rennes ipak se pokazala nemogućom.
- Pokušala me uvjeriti da se predomislim. Kao poznata meksička sunarodnjakinja, nazvala me je i pokušala nagovoriti da dođem u Francusku. Iznenadilo me to, laskalo mi je, ali moj izbor je bio Ajax i to sam joj i objasnio.


Alvarez je u Ajax stigao 2019. godine, a danas je s 23 standardni prvotimac i jedan od miljenika navijača.
- Ajaxov stil zahtijeva mnogo, tome sam se trebao prilagoditi. Nije sve skupa išlo dovoljno brzo, trebalo je i truda i vremena. Tek od početka ove godine shvatio sam što je potrebno kako bih se ustalio u prvoj momčadi – objasnio je Alvarez.

Linker
07. svibanj 2024 23:25