VALERY HACHE Afp
JE LI ČUDO zaista MOGUĆE?

Niko Kovač može do naslova prvaka u nevjerojatnom raspletu zadnjeg kola, vodeća momčad je kiksala!

Pogledajte u kojim sve kombinacijama bivši hrvatski izbornik hipotetski i dalje može do titule
Piše: HinaObjavljeno: 16. svibanj 2021. 23:29

U pretposljednjem kolu francuskoga prvenstva glavni kandidat za novu titulu Lille je kiksao i remizirao u susretu bez golova sa St. Etienneom, ali se i dalje nalazi na prvome mjestu s 80 bodova. Hrvatski reprezentativac Domagoj Bradarić je protiv St. Etiennea ušao u igru u 89. minuti.

Drugoplasirani PSG rutinski je 'odradio' posao protiv Reimsa s 4:0, a strijelci su bili Neymar, Mbappe, Marquinhos i Kean. Parižani u ovom trenutku imaju 79 bodova.

Monaco našeg Nike Kovača na trećem je mjestu sa 77 bodova. U utakmici protiv Rennesa (2:1) činilo se da će pobjeda biti neupitna nakon što su dvama pogocima prednost donijeli Ben Yedder (16') i Golovin (29'), međutim autogolom Disasija (68') uvukla se nervoza te su do kraja susreta Kovač i društvo strepili nad rezultatom. Gosti su od 86. minute igrali s igračem manje nakon što je isključen Damien Da Silva.

Lyon je nastavio lov za Monacom uvjerljivom 5:2 pobjedom na gostovanju kod Nimesa.

Paqueta (8', 24'), Depay (21'), Aouar (55') i Slimani (88') su zabili za goste, a Kone (5', 62') za Nimes. "Lavovi" sada imaju bod manje od Kovačeve družine i još mogu do plasmana u LP.

Marseille je na krilima trostrukog strijelca Arkadiusza Milika (9', 48', 90'+5'-11m) pobijedio Angers s 3:2. Za goste su zabili Lage (57') i Thomas (85').

Duje Ćaleta-Car je odigrao cijeli susret za OM, baš kao i Mateo Pavlović za goste.

Bordeaux, u čijim redovima je Toma Bašić odigrao svih 90 minuta, ostvario je važnu pobjedu u borbi za prvoligaški spas porazivši Lens s 3:0. Strijelci su bili Ui-Jo (32'-11m), Sabaly (89') i Zerkane (90'+1').

Ispali su Dijon i Nimes, a Nantes drži 18. poziciju koja vodi u dodatne kvalifikacije.

Zanimljivo, još pet momčadi (Reims, Bordeaux, Strasbourg, Brest i Lorient) mogu završiti na 18. mjestu.

Situacija je uoči posljednjega kola iznimno komplicirana i zanimljiva. Hipotetski, Monaco još uvijek može postati prvak. U slučaju istog broja bodova, odlučivala bi gol-razlika.

Lille u ovom trenutku ima 62:22 (40 golova razlike), a Monaco 76:42 (34 golova razlike).

U posljednjem kolu Lille igra u gostima kod dvanaestoplasiranog Angersa, dok će Monaco na noge šestoplasiranom Lensu kojemu također očajnički trebaju bodovi za Europu.

Dakle, rasplet u kojem Niko Kovač postaje prvak malo je vjerojatan, ali je matematički moguć.

Monaco može postati prvak u ovim okolnostima:

Lille izgubi 1:0, Monaco mora pobijediti 6:0.

Lille izgubi 2:0, Monaco mora pobijediti 5:0.

Lille izgubi 3:0, Monaco mora pobijediti 4:0.

Lille izgubi 4:0, Monaco mora pobijediti 3:0.

I tako dalje...

Naravno, u svim ovim kombinacijama PSG mora izgubiti na gostovanju kod šesnaestoplasiranog Bresta. U slučaju remija PSG-a i Bresta situacija će se dodatno zakomplicirati.

Podsjetimo usput, Monaco će, osim naslova prvaka francuskoga prvenstva, priliku za titulu tražiti i ove srijede 19. svibnja protiv PSG-a u finalu francuskoga Kupa.

Linker
26. travanj 2024 21:13