Strijelac Kevin Volland (u sredini)
 AFP
TRIJUMF MONACA

Niko Kovač uz puno sreće i asistenciju VAR-a slavio kod zadnjeg u ligi i prekinuo niz od tri poraza

Pobijedio je i Bordeaux, za koji je bivši igrač Hajduka Toma Bašić odigrao vrlo dobrih 90 minuta
Piše: Ivan KneževićObjavljeno: 20. prosinac 2020. 18:05

Niko Kovač je s pobjedom prekinuo neugodan niz od tri uzastopna poraza i vratio se na pobjedničke puteve. Njegov Monaco slavio u gostima protiv posljednje momčadi na tablici Ligue 1, Dijona, rezultatom 0:1. Strijelac jedinog pogotka bio je Kevin Volland pri samom početku utakmice, zabio je u 15. minuti nakon lijepe akcije Kovačeve momčadi i duploga pasa s kapetanom Wissamom Ben Yedderom.

Dijon je imao sjajan kraj prvog poluvremena, čak je i izjednačio nekoliko minuta prije kraja, ali je VAR sudio, ako pitate Dijon, dosta upitno zaleđe. Naime, zabio je veznjak Dijona Ebimbe savršenim volejem nakon ubačaja iz prekida. Linijski je sudac vidio zaleđe kojeg se u usporenim snimkama nije moglo vidjeti, ali VAR je ostao pri prvotnoj odluci jer je drugi igrač Dijona, koji je bio u zaleđu, smetao vrataru Monaca.

Samo nekoliko trenutaka kasnije Rumunj Dobre u redovima Dijona imao je vrlo dobru priliku izjednačiti udarcem glavom, ali je nedostajalo preciznosti i Monaco je izdržao do predaha. U nastavku je Monaco smirio nalet Dijona i bez prevelikih problema sačuvao vodstvo za prijeko potrebnu pobjedu. Puno je manje prijetnji bilo prema naprijed, iako su obje momčadi imale razdoblja u kojima su izgledale bolje.

Montpellier, Monacov konkurent za mjesta u Europi, u ranijem terminu je remizirao u gostima kod Bresta, pa im se Kovačev Monaco sada približio na samo bod zaostatka.

U sličnoj se situaciji kao Monaco našao i Bordeaux. Nakon nekoliko poraza, upisali su pobjedu protiv momčadi s dna tablice, Strasbourga. Pobijedili su s 2:0, a Hrvat u veznom redu 'žirondinaca' Toma Bašić upisao je novi vrlo dobar nastup. Mateo Pavlović nije nastupio u remiju Angersa kod Nantesa.

Linker
23. svibanj 2024 08:24