JEAN CATUFFE Dppi Via Afp
KAKVA IGRAČINA

Svi su u lovu na sjajnog Hrvata! ‘Bolje da ga netko sad uzme za 40, nego za godinu dana za 80 milijuna eura‘

‘Zainteresiranih ima puno, on je fenomenalan igrač i dečko, mlad je, hrvatski reprezentativac‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. siječanj 2023. 13:03

Lovro Majer još jednom je oduševio brojne francuske nogometne stručnjake i kroničare, Rennes je svladao PSG 1:0, a hrvatski reprezentativac bio među najboljima na terenu, gradio igru, prijetio golu prvaka i što je posebno bitno napunio travnjak, trčao, igrao defenzivu, imao šest oduzetih lopti, osvojenih devet od četrnaest duela, za plemenitog veznjaka čiji potez govori "tisuću jezika" to je još jedna vrlina koju sve više standardizira u Ligue 1. Kad je tako mora biti među glavnima...

Najbolje ocjene u tisku dobili su strijelac Traore i asistent za jedini pogodak Truffert, no Majer, Theate i Ugochukwu su do njih. List Ouest-France dao mu je sedmicu, L‘Equipe šesticu, pritom oni nisu skloni razbacivati se velikim brojkama. Specijalno divljenje izazvao je kod izvjestitelja portala njegova kluba koji mu je dao 8,5 uz opis:

- Nekoliko izgubljenih lopti na početku, a nakon toga velika utakmica. Snažan u duelu, vraćao je lopte u posjed i popravljao igru Rennesa. Donnarumma je odbio dva njegova slobodna udarca u 32. i 56. minuti. Zamijenjen Taitom u kasnoj fazi susreta (89. minuta).

image
LOIC VENANCE Afp

Trenira dvaput dnevno, u Luki Modriću vidi pravi primjer i uzor. Uvijek je vjerovao u sebe, a utakmice poput ove dodatno igrača pune samopouzdanjem.

- Nije bilo lako, ali imao sam dobre osjećaje i mislio da ćemo uspjeti. Sretni smo što se tako dogodilo, bilo je savršeno - kazao je Lovro i hvalio suparnika:

- PSG ima najbolju momčad na svijetu, ako želite slaviti protiv njih morate biti koncentrirani do kraja. To smo uspjeli i zasluženo smo pobijedili.

Hrvatska je bila do kraja na Svjetskom prvenstvu, odigrala sedam utakmica, pojedini Vatreni tek traže put povratka u formu nakon pražnjenja u Kataru, za njega to ne vrijedi. Baš sad djeluje moćno.

- Iznimno sam se dobro osjećao, puno sam trčao kao i svi na terenu. Odigrali smo jako veliku utakmicu. Ako damo sve od sebe kao u ovom susretu uvjeren sam da možemo imati veliku sezonu - ističe Majer.

Uz ime "vatrene sedmice" po medijima i društvenim mrežama vežu se brojni vrhunski klubovi, radi li se na transferu ove zime ili će pravi trenutak biti ljeto, pitali smo njegovog menadžera Andyja Baru.

image
FEDERICO PESTELLINI/PANORAMIC/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

- Uvijek se radi, a kad će se dogoditi transfer nema pravila. U biti je lakše na ljeto sklopiti veliki posao, ali ne mogu reći da se ne bi moglo dogoditi sada. Njegov kluba sve odlučuje, Rennes je gazda. Ukoliko dođe velika ponuda sjeda se na stol. Ne tvrdim da će stići, ali ne mogu tvrditi niti da neće. Zainteresiranih ima puno, on je fenomenalan igrač i dečko, mlad je, hrvatski reprezentativac, u budućnosti vjerojatno i standardan, možda je bolje sad nekom klubu potrošiti 40 milijuna eura na njega nego ga za godinu dana platiti 70 ili 80 - kazao nam je Bara.

Spominje se da Rennes traži 60 milijuna eura. Je li to fiksno ili predmet pregovora?

- To je isto kao i kad Dinamo prodaje igrače. Kaže 30 milijuna pa ga proda za 20 plus bonus. Rennes je bogat klub, vlasnik je jedan od najimućnijih ljudi svijeta, Lovro je dobar dečko, fenomenalnim se pokazao i ne vjerujem da bi došlo do problema kad bi se javio konkretan kupac. Mislim da bi se dogovoriti. Naravno ne u bescjenje jer on je jedan od najboljih igrača Europe na svojoj poziciji. I to u teškoj ligi kao što je Francuska, gdje je daleko zahtjevnije uspjeti igraču koji dođe iz HNL-a nego u Italiji ili Njemačkoj. To govori da Lovro nikakav problem ne bi imao igrati u Juventusu. Realu, Manchester Unitedu... Bilo gdje. I to oni svi znaju jako dobro. Očekujem da napravi veliki transfer, no nisam Nostradamus da bih pogodio u kojem će to biti trenutku. Da se mnogi raspituju, to je istina.

U francuskoj ligi PSG je i dalje dominantan. Majer se na neki način osvetio Lionelu Messiju za poraz u polufinalu Svjetskog prvenstva. Messi i Neymar igrali su u startnoj postavi, Mbappe je ušao u drugom dijelu. PSG ima 47 bodova u 19 kola, Lens 44, treći je Tudorov Marseille sa 42, četvrto mjesto dijele Monaco i Rennes sa 37. Borba za Europu je otvorena, a čeka ih nastavak Europske lige, u prvoj nokaut fazi suparnik je Šahtar. Pisalo se da ga prati i PSG.

- Oni imaju puno velikih zvijezda i igrača na toj poziciji. Takvi se klubovi ne odbijaju, ali lagao bih kad bih rekao nešto više o tome. Nemam informaciju da bi ga tražio PSG - zaključio je Andy Bara.

Lovri je ovo druga sezona u Rennesu i svaka ovakva utakmica samo mu podiže rejting. I to daleko izvan francuskih granica.

Linker
13. svibanj 2024 16:35