Majer je protiv Bordeauxa upisao asistenciju

 JEAN-FRANCOIS MONIER Afp
ODLIČNO SE SNAŠAO

Svi su zaboravili na novu zvijezdu Reala! Hrvat briljira, ispred njega su samo Messi i još jedan čovjek

Hrvatski reprezentativac svojim je igrama u Rennesu već na sebe skrenuo pažnju većih klubova.
Piše: S.N.Objavljeno: 18. siječanj 2022. 14:30

Lovro Majer ima odličnu sezonu u francuskom Rennesu. Bljesnuo je hrvatski reprezentativac i u nedjeljnoj pobjedi uvjerljivoj pobjedi (6:0) protiv Bordeauxa. Majer je utakmicu počeo na klupi, ušao u 68. minuti, a već minutu kasnije asistirao Adrienu Truffertu za četvrti gol na utakmici. Zanimljivo je da je i Truffert u igru ušao zajedno s Majerom.

Rennes je ovom pobjedom zadržao četvrto mjesto na tablici, a Majer igra značajnu ulogu u uspjesima francuskog kluba. Po ocjenama Sofa Scorea on je sa 7,19 drugi najbolji igrač momčad. Ispred njega samo je Benjamin Bourigeaud s prosječnih 7,40. Majer s 5 asistencija dijeli i prvo mjesto u klubu s Gaetanom Labordeom.

image

Lovro Majer u Ligue 1

SOFA SCORE

Majer je po ocjenama treće najbolje ovogodišnje pojačanje u Ligue 1. Na vrhu je, naravno, Lionel Messi sa 7,47, a bolje od Majera se snašao i Andy Delort koji je sa 7,30 opravdao 10 milijuna eura koliko je Nica ovog ljeta za njega platila Montpellieru. Delort je peto najveće pojačanje Nice u povijesti kluba.

Zanimljivo je da se Majer nalazi na trećem mjestu i u kategoriji asistencija svih pojačanja koji su ove sezone došli u klubove Liga petice. Više od njegovih 5 asistencija imaju samo Hakan Calhanoglu koji je prešao iz Milana u Inter i Felipe Anderson, povratnik iz West Hama u Lazio. Calhanoglu ima 7, a Anderson 6 asistencija.

Linker
26. travanj 2024 09:45