OLIVIER CHASSIGNOLE Afp
STRIJELAC NAKON 245 DANA

VIDEO Lovren zabio jedan od ključnih pogodaka u borbi za Europu, sudjelovao u spektaklu od 9 pogodaka

Lyon je do pobjede od 5:4 nad Montpellierom stigao u 10. minuti sudačke nadoknade
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 07. svibanj 2023. 22:43

Prava ludnica odvijala se u 34. kolu francuskog prvenstva. Nogometaši Lyona u 10. minuti sučeve nadoknade stigli su do 5:4 pobjede nad Montpellierom, iako su do 55. minute gubili 1:4. Čak dva igrača zabila su po četiri gola - Alexandre Lacazette kod Lyona, a Eyle Wahi u dresu gostiju. Dejan Lovren skrivio je kazneni udarac i ponudio hat-trick Wahiju, a u 70. minuti odužio se pogotkom za 3:4. Prvi mu je to gol otkad se vratio u Ligue 1.

image

Lovren i Wahi

OLIVIER CHASSIGNOLE Afp

Lacazete je doveo Lyon u vodstvo u 31. minuti pogotkom na asistenciju Braleya Barcole, no Montpellier je do poluvremena stigao okrenuti rezultat u svoju korist. Wahi je poentirao u 40., a potom i u 41. minuti. Sjajni 20-godišnji reprezentativac U-21 momčadi Francuske kompletirao je hat-trick u 53. minuti, kada je iskoristio kazneni udarac nakon Lovrenovog prekršaja.

image

Alexandre Lacazette

OLIVIER CHASSIGNOLE Afp

Djelovalo je da nema nade za povratak domaćina, ali onda je uslijedila opsada na gol Montpelliera i Lacazette je u 59. minuti zabio za 2:4, da bi se nešto kasnije naš bivši reprezentativac odužio za skrivljeni kazneni udarac. Lovren se našao na pravom mjestu nakon ubačaja Maxencea Caquareta s desne strane i glavom postigao gol za 3:4, 20 minuta prije kraja susreta.

POGODAK LOVRENA POGLEDAJTE OVDJE

Privi je to Lovrenov gol od povratka u Francusku, u prvom mandatu pod grbom Lyona zabio je tri pogotka. Posljednji gol zabio je prije točno 245 dana Spartak Moskvi u dresu Zenita.

Lacazette je u 82. minuti također kompletirao hat-trick, da bi u "mrtvim minutama" s bijele točke donio slavlje domaćinima. Zanimljivo, od zadnje utakmice Ligue 1 na kojoj je jedan igrač postigao četiri pogotka prošle su četiri sezone. Tada je Kylian Mbappe potopio Lyon u dresu PSG-a. Danas je "poker golova" uspio dvojici različitih igrača.

Lyon ostaje u žustroj borbi za Europu, s 56 bodova nalazi se na sedmom mjestu i u završnici sezone mora nadoknaditi tri boda zaostatka za petoplasiranim Lilleom.


image

Paris Saint-Germain‘s French forward Kylian Mbappe reacts during the French L1 football match between ES Troyes AC and Paris Saint-Germain (PSG) at Stade de l‘Aube in Troyes, north-eastern France on May 7, 2023. (Photo by François NASCIMBENI/AFP)

FRANCOIS NASCIMBENI Afp

U posljednjem susretu 34. kola francuskog nogometnog prvenstva PSG je na gostovanju pobijedio Troyes sa 3:1 i posve se približio obrani naslova prvaka. Četiri kola prije kraja prvenstva pariški sastav ima šest bodova više od Lensa, dok Marseille na trećoj poziciji zaostaje osam bodova.

PSG, koji je nastupio bez suspendiranog Lionela Messija i ozlijeđenog Neymara, je poveo već u osmoj minuti golom Kyliana Mbappea. Parižani su u nastavku prvog dijela imali još nekoliko prilika, ali nisu uspjeli svladati Gauthiera Gallona. U završnici prvog dijela i Ajaccio je nekoliko puta opasno zaprijetio, međutim, Gianluigi Donnarumma je bio siguran.

Olakšanje za goste uslijedilo je u 59. minuti kada je Vitinha zabio za 2:0. Marco Verratti je ubacio, Portugalac pucao glavom, no Gallon je obranjio njegov prvi pokušaj. Međutim, lopta je ponovo završila kod Vitinhe koji u drugom pokušaju nije promašio.

Domaćin je sedam minuta prije kraja vratio neizvjesnost smanjivši zaostatak. Bila je to lijepa akcija jednog od najizglednijih putnika u niži rang natjecanja. Papa Ndiaga Yade je odlično ubacio s lijeve strane, a Xavier Chavalerin glavom pogodio za smanjenje vodstva. Nada u moguće čudo trajala je samo tri minute kada je Fabian Ruiz zabio za konačnih 3:1. Ante Palaversa nije nastupio za domaći sastav.

Na ljestvici vodi PSG sa 78 bodova, Lens je drugi sa šest bodova manje, dok je treći Marseille sa 70 bodova.

Monaco je četvrti sa 64 boda, a zatim slijede Lille (59), Rennes (56) i Lyon (56).

Linker
07. svibanj 2024 12:50