ANTE ČIZMIĆ/Cropix
GOST KOMENTATOR

‘Izgledalo je čudno, ali Dalić je sve pogodio. A u nedjelju ćemo možda imati razlog za tugu‘

"Vidjelo se da smo europski Brazil, što godinama govorim za Vatrene"
Piše: Zoran VulićObjavljeno: 15. lipanj 2023. 06:30

Čestitke svima, to se treba prvo reći. Odigrali smo odličnu utakmicu, a za takvu sjajnu utakmicu potrebni su i kvalitetni igrači koje Hrvatska posjeduje u svom kadru. Ulazak igrača s klupe posebno je potvrdio našu kvalitetu, jer u 30 minuta na terenu Petković je bio najbolji igrač utakmice.

Moram reći, svaka utakmica ima pobjedu kao krajnji cilj, a mi u zadnje vrijeme dolazimo do cilja s Vatrenima. Velika je stvar da u kratkom razdoblju igramo dva finala, a uvjeren sam bez obzira tko nam dođe u finalu, možemo sa svima. Nizozemcima smo se nametnuli kvalitetom, napravili smo ambijent u našu korist. Jedino što mogu reći da možda nije bilo na našoj visokoj razini, to je zadnjih šest minuta dodanog vremena.

Nepotrebno smo se povukli u kazneni prostor i praktički sami sebi dali pogodak. Međutim, na kraju smo zasluženo dobili, jer smo bili puno bolji i kvalitetniji. Žao mi je poništenog petog pogotka, u tom zgoditku se vidjelo sve ono što nas krasi. Vidjelo se da smo europski Brazil, što godinama govorim za Vatrene.

image
KENZO TRIBOUILLARD Afp

Prvo poluvrijeme oprezno s obje strane, utakmica gdje nitko nije imao izrazitu šansu, osim pogotka Nizozemaca. Dugo se igralo na ispitivanje snaga, oni sa 4-3-3, a mi u 4-2-3-1 s obranom u 4-5-1. Nije bilo tečnog nogometa, ali u drugom poluvremenu smo se nametnuli, pokazali smo se bolji od mlade Nizozemske.

Ronald Koeman uveo je nakon sata vremena Weghorsta, išao je, što bi Špaco Poklepović rekao, igrom bez igre doći do rezultata. Prerano je ušao u taj rizik za njegovu momčad, jer mi imamo dobre skakače, svaka odbijena je u našim nogama. Tim potezom Koeman nam je ponudio prednost, s takvom igrom odveo je tijek zbivanja na mlin Hrvatske. Nije bilo nizozemske igre preko bokova i krila, baš kako nam je odgovaralo.

Uz sve navedeno, bili smo mirni. Tri klasna igrača u sredini, pa Ivanušec, Pašalić i Kramarić, tri polušpice, bez pravog centarfora. Za početak možda i čudno, ali Dalić je sa svim potezima pogodio. Hrvatska je bila organiziranija, s puno jasnijom idejom, jer imamo više utakmica u nogama. Nizozemska je u stvaranju, ovog puta se izgubila u šumi našeg iskustva.

image
KENZO TRIBOUILLARD Afp

Na kraju moram reći i nekoliko rečenica o fenomenalnom Modriću. Na pragu 38. godine odluku o tome kada će reći zbogom reprezentaciji ostavio je poslije Lige nacija. Svi bismo trebali biti tužni ako ode nakon ovog turnira, ali treba Luki pružiti najveću počast. Ako u nedjelju osvojimo Ligu nacija i kada Modrić podigne trofej, mirno može reći zbogom. A mi svi trebamo mu se nakloniti i reći, hvala kapetane.

Linker
12. svibanj 2024 17:18