Frenkie de Jong i Luka Modrić

 HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Hollandse Hoogte/Shutterstock Editorial/Profimedia
NAKLON DO PODA

Protivnici impresionirani: ‘Spektakularan je! Luka bez problema može nastaviti igrati, kad ga gledam...‘

‘Uživam ga gledati, pun je energije, njegova tehnićka vještina je čudesna i nema sumnje da može trajati‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. lipanj 2023. 18:50

Frenkie de Jong i Georginio Wijnaldum naklonili su se Luki Modriću i Vatrenima, izjave renomiranih nizozemskih veznjaka nakon utakmice na stadionu De Kuip bilo je ugodno slušati. Priznali su da je poraz pošten i poručili kapetanu Hrvatske - još dugo možeš igrati za reprezentaciju!

- Kad bismo zabili gol za 2:0 vjerojatno bi utakmica otišla na našu stranu, ali to se nije dogodilo, a nakon izjednačenja Hrvati su bili bolji. Igrali smo najkvalitetnije što smo mogli, spasili se poraza u temeljnom dijelu susreta, ali kasnije nismo imali snage za to. Hrvatska je odigrala dobru utakmicu, pogotovo drugo poluvrijeme kad je bila bolja momčad. Kvalitetno su kontrolirali susret, bili su zaista odlični i dominantni. To je bio naš problem – pošteno je rekao as Barcelone pa na pitanje je li do pada Oranja došlo zbog umora, odbacio takvu tezu.

- Ne, nije se radilo o fizičkom problemu.

Govori je kako žali što doma misu mogli razveseliti navijače.

- Htjeli smo to, ali nije išlo... Uspjeli smo izjednačiti, no nije bilo dovoljno.

De Jong se naklonio Modriću i njegovoj fantastičnoj izvedbi. Pogotovo u drugom dijelu i produžetku.

- Luka Modrić je spektakularan igrač i odigrao je utakmicu na najvišoj razini. Bio je najbolji na terenu. To dovoljno govori da godine za njega nisu problem i da može još igrati na vrhunskom nivou. On je čudesan, uživam ga gledati, pun je energije, njegova tehnićka vještina je čudesna i nema sumnje da može trajati.

Georgiono Wijnaldum je također žalio što u drugom poluvremenu nisu igrali bolje te su pali u rezultatski manjak, iz kojeg su se vratili, ali nisu mogli parirati u produžetku. Na pitanje što može poručiti Luki Modriću član PSG-a koji je odradio sezonu na posudbi u Romi, kazao je.

- Želim mu sreću.

Nije potvrdio hoće li dalje igrati za reprezentaciju, što bi trebao odlučiti?

- Neka slijedi svoj osjećaj. Ako misli da treba nastaviti neka igra dalje, zaključi li kako je vrijeme da stane onda je to ispravno. Kad ga gledam na terenu i dalje igra na najvišoj razini, pogotovo kad je u pitanju reprezentativni nogomet. Moje je mišljenje da Luka može nastaviti igrati za Hrvatsku, ali kao što sam rekao treba slijediti svoj osjećaj.

Linker
02. svibanj 2024 13:09