Pep Guardiola i Carlo Ancelotti

 JAVIER SORIANO Afp
UOČI NOVOG KLASIKA

Ancelotti sipao fore, Guardiola spomenuo Modrića i bivšu zvijezdu Reala: ‘Uvijek mislite da se šalim‘

Uzvratnu utakmicu Cityja i Reala najavio je i zvjezdani Jude Bellingham
Piše: SNObjavljeno: 16. travanj 2024. 21:49

Manchester City i Real Madrid spremaju se na novi klasik. U srijedu će dva teškaša zaigrati na Etihadu u sklopu uzvratne utakmice četvrtine finala Lige prvaka. Prošli ogled ponudio je sve što nogometni fanatik može poželjeti, ali nije rezultirao i pobjednikom. U Manchesteru se kreće od 3:3, a dan uoči utakmice Pep Guardiola i Carlo Ancelotti najavili su dvoboj.

Prije stručnjaka Real Madrida, pred mikrofonima i kamerama našao se Jude Bellingham.

- Jesam li nervozan? Veću nervozu stvara mi ova presica nego utakmica. Pobjeda je prioritet, sve ostalo je sporedno. Nadam se dobroj izvedbi momčadi, a ako pritom i ja zablistam, to mi je samo dodatni plus. Više razmišljam o timskoj nego individualnoj igri - kazao je zvjezdani veznjak Kraljeva pa odgovorio na pitanje kako zaustaviti Pepovu mašineriju.

- To možemo napraviti samo ako na umu imamo činjenicu da su nepredvidljivi. City je momčad protiv koje se možeš pripremati danima, a onda se odjednom ispremiješaju karte. Moramo se dobro braniti i djelovati kao momčad, biti hrabri i prilagodljivi njihovoj igri.

image

Jude Bellingham

OLI SCARFF Afp

Ancelotti je došao u odličnom raspoloženju, dobar dio presice talijanski je stručnjak odvojio za šalu, pogotovo kad su ga pitali može li mirno spavati budući da je zadnji put na Etihadu izgubio 0:4.

- Zašto ne bih mogao? Mirno sam spavao sinoć, mislim da ću i danas. Jedino ako se prejedem za večeru, samo mi to može narušiti san - rekao je Ancelotti.

Kaže, ne može iznijeti nešto novo protiv Pepa Guardiole.

- Mislim da se previše dobro poznajemo. Pep može biti miran, ništa mu neću napraviti. Mislim i da Realovi navijači mogu biti mirni i sretni što Real ovako dobro igra u Ligi prvaka. Sve smo isplanirali, dobro ćemo se braniti, napadati preko kontri i mislim da će to biti dobra izvedba. Fokusiramo se na brojne aspekte - zaključio je trener Reala.

Ranije je ogled najavio i Guardiola.

- Radi se o Real Madridu, uvijek opasnoj momčadi. Znaju da ćemo ići na pobjedu. Poštujem ih, ali nećemo se uplašiti - poručio je španjolski stručnjak.

Pitali su ga misli li da je Real jači u odnosu na prošlu godinu.

- Ne bih rekao da jest, ali ne mislim ni da je slabiji. Prošle sezone imali su Karima Benzemu, a i Luka Modrić imao je veću minutažu. Kako bilo, Real je uvijek imao veliku momčad. I pretprošle godine i prošle, a imat će ju i u nadolazećim godinama. No dobro, ja hvalim Real, a vi uvijek mislite da se šalim. Ako me pobjede, pošteno ću im stisnuti ruku - završno je rekao Guardiola.

Linker
16. travanj 2024 21:49