MAXIM SHIPENKOV
LIGA PRVAKA

Bayern slavio sjajnim golom Kimmicha, ozlijeđeni Ćorluka zaradio ovacije! Šahtar i Inter bez golova

Bayern je u 2. kolu A skupine Lige prvaka u Moskvi slavio kod Lokomotiva s 2-1
Piše: Slaven Kižlin/SNObjavljeno: 27. listopad 2020. 18:28

Marko Nikolić, trener moskovskog Lokomotiva uoči dvoboja s europskim prvakom Bayernom nije bio nimalo pesimističan, naprotiv vjerovao je da njegova momčad može prekiniti niz pobjeda gostiju koji su u Moskvu stigli s 12 uzastopnih pobjeda u Ligi prvaka, rekordom koji će biti teško dostići. I odigrali su domaći hrabru utakmicu, ali bavarski stroj u ovom trenutku nitko, osim nedavno Kramarićeva Hoffenheima, ne može zaustaviti.

Sve je počelo po očekivanom scenariji, domaćin je krenuo jako, ali prvu pravu prigodu Bayern je pretvorio u pogodak, dijagonalom je Tolisso uposlio sunaradnjaka Pavarda na desnom boku, ovaj iz prve ubacio u kazneni prostor, a Goretzka je glavom proslijedio loptu iza Guilhermea.

Nije bilo previše uzbuđenja do kraja prvog dijela, Bayern je kontrolirao zbivanja na terenu, imali su nekoliko pokušaja iz daljine, ali bez prave opasnosti po domaća vrata. Moskovljani su pak pokušavali raznim kombinacijama, ali obrana Bayerna na vrijeme je osujetila svaku pretnju prema Neueru. U smiraj prvog dijela ozlijedio se Ćorluka, šepajući, uz ovacija s tribina, napustio je travnjak, ozljeda je bila očito ozbiljnije naravi jer ga je u poluvremenu zamijenio Rajković.

U nastavku su domaći bili poduzetniji suparnik i u 70. minuti Mirančuk je uspio izjednačiti, šest minuta ranije sudac je pokazao na bijelu točku za goste, ali je nakon intervencije VAR-a odluku promijenio jer je bilo zaleđe. No, domaći ipak nisu uspjeli, Kimmich je u 79. minuti pogodio sa 20 metara za 13. pobjedu u nizu Bayerna.

Dok su njegovi bivši suigrači lovili novu pobjedu u Moskvi, Ivan Perišić je utakmicu sa Šahtarom počeo na klupi. Inter je tražio trijumf kako bi nadoknadio izgubljena dva boda u domaćem remiju s Borussijom M. međutim, prvak Ukrajine nije pokleknuo.

Iako se u ovoj utakmici očekivalo puno golova, ona je završila bez golova,uz veliku dominaciju Intera. U 17. minuti igrač gostiju Barella pogodio je gredu, potom je okvir gola zatresao i Lukaku, a najveću priliku propustio je napadač Intera Lautaro Martinez u 54. minuti, kada je nakon udarca Marcela Brozovića pokupio odbijenu loptu i promašio prazna vrata.

Brozović je odigrao cijeli susret za Inter, a Ivan Perišić je ušao u 72. minuti.

----------------------------------------------------------------------------------

Rezultati:

LOKOMOTIV - BAYERN 1:2 (Mirancuk 70' / Goretzka 14', Kimmich 79')

LOKOMOTIV (4-2-3-1): Guilherme - Živogljadov, Ćorluka (od 46. Rajković), Murilo, Ribus - Ignatjev (od od 75. Žemaletdinov), Kuliko (od 89. Lisakovič) - Mirančuk, Krychowiak, Smolov (od 75. Ribčinski) - Ze Luis.

BAYERN (4-2-3-1): Neuer - Pavard, Süle, Alaba, Hernandez - Kimmich, Goretzka (od 46. Martinez) - Müller (od 46. Gnabry), Tolisso, Coman (od 69. Douglas Costa) - Lewandowski.

ŠAHTAR - INTER 0:0

ŠAHTAR (4-2-3-1): Trubin - Dodo, Bondar, Hočolava (od 62. Matvilenko), Kornijenko - Maycon, Tete - Marlos (od 88. Alan Patrick), Marcos Antonio, Solomon - Dentinho (od 15. Taison).

INTER (3-5-2): Handanović - D’Ambrosio (od 80. Darmian), De Vrij, Bastoni - Hakimi, Barella, Brozović, Vidal (od 79. Eriksen), Young (od 85. Pinamonti) - Lukaku, Martinez (od 72. Perišić).

----------------------------------------------------------------------------------

Linker
23. travanj 2024 23:51