ZELJKO HAJDINJAK Cropix
REAKCIJE IZ RAZGRADA

Čačić: Ludogorec jako dobar, mi moramo bolje u uzvratu!; Bugari: Dinamo kvalitetan, ali ne i nepobjediv!

Nakon prve utakmice 3. pretkola Lige prvaka između Ludogoreca i Dinama oglasili su se iz oba tabora
Piše: Predrag Jurišić, Sportske novostiObjavljeno: 02. kolovoz 2022. 23:29

Zadovoljan je nakon dvoboja bio Dinamov trener Ante Čačić, u Zagreb se Plavi vraćaju s punim plijenom, ostvarili su prednost uoči uzvrata. Ali, i Čačić je predobro svjestan da je ovo bilo tek "prvo poluvrijeme"...

- Zasluženo smo pobijedili, ovo je vrijedan uspjeh, ali ništa još nije gotovo, čeka nas teških 90 maksimirskih minuta. I u najavi dvoboja rekao sam da ćemo pokušati ostvariti dobar rezultat, ali i da utakmica može otići i na jednu i na drugu stranu. Ovo je sudar vrlo dobrih momčadi, Ludogorec je pokazao svoju snagu i kvalitetu, malo se momčadi vrati u igru nakon što primi dva pogotka u ranom dijelu dvoboja. A Ludogorec se vratio, pokazao je dosta dobrih stvari u svojoj igri, međutim i mi smo im svojim pogreškama olakšali posao. Morat ćemo dobro analizirati ovu utakmicu kako bismo se još bolje pripremili za zagrebački uzvrat na kojem moramo potvrditi ovu pobjedu i izboriti nastup u doigravanju za Ligu prvaka - bili su prvi Čačićevi dojmovi nakon dvoboja.

A na upit gdje je Dinamo najviše griješio i što mora poboljšati, Čačić je ovako odgovorio:

- Ne mogu vam to javno reći, o tome ćemo razgovarati u svlačionici. Te ćemo pogreške pokušati korigirati razgovorom i kroz treninge, u svakom slučaju imamo još dosta prostora za poboljšanja u odnosu na ovu utakmicu. Jasno je da igrački nismo bili na našoj najboljoj razini i neće nas zavarati odličan rezultat.

Kako ste vidjeli Ludogorec?

- Jaka je to momčad, posebno opasna na svom terenu, u ovom poticajnom ambijentu. Bugari su bili tečni u igri i rastrčani, brzim su dodavanjima osvajali prostor, a pokazali su i raznovrsnost u završnici, stvorili su nekoliko pravih prilika ispred naših vrata. Imali su, k tome, i dosta pokušaja izvana, vole opaliti po lopti izvan kaznenog prostora - govorio je Čačić i nastavio:

- Međutim, iako su Bugari kvalitetni, mi smo nakon ranog 2:0 vodstva morali biti mirniji, trebali smo tu rezultatsku prednost iskoristiti u igri i bolje čuvati loptu. Nismo to radili i Ludogorec se vratio u igru nakon pogotka za 2:1. Na kraju smo zadovoljni ovom pobjedom, iako u Zagrebu moramo biti bolji, mirniji i staloženiji. Bude li tako, bit ćemo i efikasni i potvrdit ćemo ovu pobjedu - rekao je strateg Plavih.

Josip Mišić je nakon lošijeg prvog dijela zaigrao osjetno bolje u nastavku, evo i njegovih riječi nakon utakmice:

- Ovo je svakako dobar rezultat uoči uzvrata. Moglo je biti i bolje, ali i lošije. Odlično smo otvorili utakmicu, zabili smo brzo dva gola, potom smo se malo povukli, a oni su bili opasni, imaju brze braniče i krila, teško ih je bilo čuvati... Uspjeli su nam zabiti taj pogodak, a u drugom smo poluvremenu imali svoje trenutke, iako su i oni imali svoje prilike. No, kad podvučemo crtu, ovo je naša zaslužena pobjeda. Jako je bitna, a siguran sam da ćemo na uzvratu, uz potporu naših navijača, biti još bolji - smatra Mišić.

Na lijevom je braniču opet bio Robert Ljubičić, imao je dobrih, ali i lošijih trenutaka, bljesnuo je u akciji uoči drugog pogotka...

- Baš smo dobro ušli u utakmicu, u prvih desetak minuta zabili smo dva gola, bio je to odličan start... No, nakon primljenog gola, možda smo ispustili konce igre, ali smo u nastavku opet bili dobri. Bugari su kvalitetni, publika ih je nosila, ali na kraju je najvažnije da smo pobijedili. Na ovoj razini natjecanja nema slabih momčadi, upoznali smo kvalitetu Ludogoreca i svjesni smo da u Zagrebu moramo biti još bolji nego što smo bili u Razgradu. Navijači će biti uz nas i to će nam mnogo značiti, oni nas dižu i daju nam dodatnu snagu, iz nas izvlače maksimum, stoga ih pozivam da u što većem broju dođu na uzvrat - rekao je Ljubičić.

Trener Ludogoreca: Možemo proći

"Nisam zadovoljan rezultatom. Imali smo priliku odmah na startu, pa smo primili dva gola. Nastavili smo se boriti, ali nismo imali sreće. Dinamo je kvalitetna momčad koja koristi svoje prilike. Zaslužili smo remi s obzirom na tolike prilike u drugom poluvremenu", rekao je trener Ludogoreca Ante Šimundža nakon 2:1 poraza njegove momčadi od Dinama, pa dodao:

"Ako tako odigramo i u uzvratu, možemo proći."

Krilni igrač Ludogoreca Kiril Despodov sličnog je razmišljanja.

"Nakon loših prvih 20-ak minuta uspjeli smo se vratiti i dobro je da smo zabili taj gol. Bit će teško u uzvratu, ali Dinamo nije nepobjediv", rekao je Despodov.

Linker
14. svibanj 2024 22:32