Carlo Ancelotti

 MICHAELA STACHE Afp
KARIZMATIČNI TALIJAN

Carlo Ancelotti uoči spektakla u Münchenu: ‘Malo je vas je ovdje koji su vjerovali da ću držati ovu presicu‘

Ancelottiju će se suprotstaviti Tuchel, trener koji protiv njega ima pozitivan skor
Piše: SNObjavljeno: 29. travanj 2024. 20:47

Real Madrid sutra, u utorak 30. travnja, od 21 sat igra prvu polufinalnu utakmicu Lige prvaka s Bayern Münchenom. Povodom utakmice pred kamere je stao trener Reala Carlo Ancelotti, najavivši veliki dvoboj.

- Malo vas je ovdje koji ste vjerovali da ću držati ovu presicu, ali uspjeli smo - suvereno je Don Carlo otvorio konferenciju za novinare. Kraljevi su u četvrtfinalu, nakon 180 minuta igre i produžetaka te ukupnog rezultata 4:4, eliminirali Građane boljim izvođenjem kaznenih udaraca. Kladionice su u tom susretu prednost dale Cityju, stroj Pepa Guardiole u uzvratnom je susretu potpuno nadigrao Madriđane, međutim Ancelottijevi igrači pokazali su novo lice i savršenom defenzivnom igrom u konačnici svladali domaćine.

- Samopouzdanje dolazi od eliminiranja vrlo snažne ekipe u Europi. U Ligi prvaka povijest znači puno i to ide nama u prilog - rekao je Ancelotti koji je 2022. vodio Real do povijesne 14. titule.

Ancelotti je Real vodio i prije deset godina, kada je deklasirao Bayern s 4:0 na posljednjoj prepreci prije finala.

- Prošlost nam ostaje u lijepom sjećanju, ali sutra će biti druga priča. Samouvjereni smo, ali igramo protiv jakog protivnika. Prvenstveno smo sretni što smo tu, a nadamo se i da ćemo opet igrati finale. Čeka nas 180 minuta, a ne 90. Bayern je snažan u tranziciji i ima jako brze igrače. Mogu igrati na više načina. Obje ekipe su takve da nemaju jasan identitet, već mogu igrati nogomet ovisno o potrebi u tom trenutku - nastavio je Ancelotti.

Talijanski strateg imat će priliku igrati protiv momčadi Thomasa Tuchela, jednog od rijetkih trenera koji protiv Ancelottija imaju pozitivan skor. Spomenuti treneri do sada su se susreli devet puta, Tuchel je slavio u četiri navrata, a Ancelotti u tri.

- Imamo puno samopouzdanja, ali i poštovanja za Bayern. Nemaju sjajnu sezonu u Bundesligi, ali su odigrali spektakularan dvomeč protiv Arsenala. Jaka su ekipa u Europi. Moramo uzeti u obzir povijest klubova u Ligi prvaka, to isto nešto znači - zaključio je Ancelotti.

Linker
29. travanj 2024 20:47