MANU FERNANDEZ
VEČER ZA POVIJEST

Čudesni Bayern sa nestvarnih 8 golova ponizio i izbacio Barcu iz Lige prvaka, Perišić zabio golčinu!

Veliko četvrtfinale pretvorilo se u razbijanje Barcelone i demonstraciju moći strašnog Bayerna.
Piše: JL.Objavljeno: 14. kolovoz 2020. 20:06

BARCELONA - BAYERN 2:8 (Alaba 7'-ag, Suarez 57' / Müller 4', 31', Perišić 22', Gnabry 27', Kimmich 63', Lewandowski 82', Coutinho 85', 88')

BARCELONA: Ter Stegen - Semedo, Pique, Lenglet, Alba - De Jong, Busquets (od 70. Fati), Sergi Roberto (od 46. Griezmann) - Vidal - Messi, Suarez

BAYERN: Neuer - Kimmich, Boateng (od 75. Süle), Alaba, Davies (od 85. Hernandez) - Goretzka (od 85. Tolisso), Thiago - Gnabry (od 75. Coutinho), Müller, Perišić (od 67. Coman) - Lewandowski

VELIČANSTVENI BAYERN


Čudesna igra Bayerna, 20. pobjeda u nizu. Bayern je imao 26 udaraca, a suparnik mu je bila Barcelona. Bayern je fantastičan, rastrčan, okomit, brz, prepun samopouzdanja. Sve smo to već napisali, ali vrijedi to ponoviti. Veličanstveni Bayern uništio je veliku Barcelonu do temelja.

BLAMAŽA


Napisali smo već da je ovo kraj jedne velike generacije Barcelone. No, osam golova u mreži, to je ipak previše čak i za ovakvu Barcu. Blamaža za kraj velike generacije. No, blamaža koja se morala dogoditi, jer danas ne možeš igrati nogomet bez snage i energije.

KRAJ


Slovenski sudac Skomina prekinuo je patnju Barcelone i bez sudačke nadoknade odsvirao kraj utakmice.

88' - 2:8 Coutinho ⚽


I još jedan gol Coutinha. Kakva blamaža.

85' - 2:7 Coutinho ⚽


Coutinho je ušao i zabio klubu koji ga je posudio Bayernu. Da zaokruži večerašnju priču.

82' - 2:6 Lewandowski ⚽


Nema smisla da ovakva utakmcia završi bez pogotka Lewandowskog.

68' - Coman ušao i promašio zicer


Teško živi Barcelona. Lewandowski je lijepo dodao Comanu koji je taman ušao u igru umjesto Perišića, ali je uspio promašiti sjajnu priliku.

63' - 2:5 Kimmich ⚽


Davies je fantastično prošao lijevom stranom, Semedo je ispao smiješan. Davies je prošao uz gol-liniju sve do gola, a onda je povratnom loptom pronašao Kimmicha koji je lako zabio za 5:2.

57' - 2:4 Suarez ⚽


Evo ipak Barce. Messi je dijagonalom izbacio Albu, Alba je proigrao Suareza na nekih 20-tak metara. Suarez je odličnom fintom prošao Boatenga, izbio pred Neuera i zabio za 2:4.

54' - Suarez je nervozan, dobio je žuti


Luis Suarez je očito nervozan pa je u minuti napravio dva prekršaja, od koji je drugi na Alcantari bio vrlo oštar. Zasluženo je dobio žuti karton. Barca inače ne uspijeva nametnuti svoj stil igre i diktirati tempo u nastavku utakmice. Očekivano.

48' - Prilika za Perišića


Bila je to dobra polukontra Bavaraca, Lewandowski je dodao loptu dolazećem Perišiću koji je s ruba kaznenog prostora oštro pucao, ali lopta je išla izravno u Ter Stegena.

46' - Griezmann umjesto Roberta


Setien se odlučio za povratak na klasičnih 4-3-3, vidjet ćemo što će mu to donijeti. Ušao je Griezmann, a izašao Sergi Roberto.

POLUVRIJEME


Što Setien može napraviti u poluvremenu? Jako malo toga, jer Barcelona ne može stisnuti Bayern jer nema ni snagu ni brzinu za takvo što, a ako krene hazardirati, Bavarci će im samo napuniti mrežu do vrha.

KRAJ JEDNE VELIKE ERE


Barcelona je odlično otvorila utakmicu, ali brzo se ispuhala. Očekivano, jer je to stara momčad koja je svoje dala i koja je trebala na remont još prije dvije ili tri godine. Messi je sve te mane skrivao sam, ali ne može ni on to više promijeniti. Ovo je definitivni kraj jedne velike ere, do kraja utakmice moglo bi biti jako tužno za Barcelonu.

31' - 1:4 Müller


Stalno curi u obrani Barcelone, sada je Kimmich ubacio, a Müller je iz blizine zabio za 4:1. Kakav potop Barce.

29' - Ter Stegen stalno griješi


Inače je njemački golman stup igre Barcelone, ali i on večeras griješi i dva je puta gurnuo Bayern u zicere. Oba puta promašio je Lewandowski.

27' - 1:3 Gnabry ⚽


Lewandowski je u napadu prije promašio čisti zicer, ali Barcelonina je obrana očajna. U novom napadu Goretzka je sjajno prebacio loptu do Gnabryja, koji se sjurio i prevario ter Stegena za 3:1.

25' - Bit će još golova


Barcelona je za sada bolja, ali Bayern vodi. No, bit će do kraja utakmice još pogodaka, jer Bayern i dalje nema rješenja za Barcinu napadačku igru. S druge strane, Barcelonina obrana znamo već da nije čvrsta.

22' - 2:2 Perišić ⚽


Semedo je obrambeno loše reagirao, Gnabry je uzeo loptu, odmah proigrao Perišića koji je ušao u kazneni prostor i iako je bio dosta iskosa, odlično je naciljao i prevario Ter Stegena.

20' - Neuer brani udarac Messija


Nova kontra Barcelone, Messi je dugo vukao loptu, prošao je dva igrača, ušao u kazneni prostor te pokušao gađati na drugu vratnicu, ali Neuer je to obranio.

15' - Barca u napadu prolazi lakoćom


Fantastičnu utakmicu gledamo u Lisabonu. Mnogi su pomislili da Barca nema šansi nakon što je Bayern poveo, ali Barcelona napadački igra sjajno, prolazi kroz obrambeni blok njemačkog sastava lakoćom. U obrani Bayern za sada nema rješenja za brza Barcelonina prebacivanja na bokove pa Semedo i Alba imaju puno prostora.

10' - Promašeni zicer Suareza i vratnica Messija


Kako Barcelona igra! Najprije je Suarez nakon odličnog dodavanja Semeda izašao sam pred Neuera, ali m uje Neuer to obranio. odmah potom Messi je ubacio loptu pred vrata, Busquets je u sjajnoj poziciji glavom promašio loptu, ali lopta je na koncu završila na vratnici. Barca već ima gol i puno opasnih situacija pred golom Bavaraca.

7' - 1:1 Alaba ⚽


Brzo je Barca uzvratila. Lenglet je s dugom loptom izbacio Albu na lijevi bok, Alba je pokušao loptu proslijediti do Suareza, ali Alaba je loptu presjekao i to tako da ju je neobranjivo poslao pod gredu.

4' - 0:1 Müller ⚽


Barcelona je minutu ranije umalo došla do zicera iz jedne kontre. No, uzvratio je Bayern jako brzo. Perišić je povukao loptu po lijevom krilu, odlično je prebacio loptu u sredinu do Müllera, ovaj je odigrao dupli pas s Lewandowskim i zabio pokraj nemoćnog Ter Stegena.

Perišić u igri, Rakitić na klupi


Ivan Perišić igrat će na svom lijevom krilu Bayernovog napada, ali Ivan Rakitić neće biti u udarnoj postavi. Barcelonin trener Setien pretpostavio mu je Sergi Roberta, a i Vidal je dobio prednost. Barca će večeras igrati sa samo dva napadača, dok će u veznom redu još biti De Jong i Busquets. Bayern će ipak krenuti s Thiagom Alcantarom, igračem koji je dijete Barcelone.

Fantastični Bayern koji je u nevjerojatnom nizu te traži 20. uzastopnu pobjedu. S druge strane Barcelona, kakva god bila uvijek je Barcelona. Koja ima Messija...

- Znam da će većina onih koji se klade večeras staviti novce na Bayern. Opet, tko bi se usudio reći da Barcelona s Messijem neće proći? Zato nas večeras doista čeka spektakl u kojem ćemo sigurno uživati - kazuje nam Damir Burić, hrvatski trener s njemačkim pedigreom.

- Ajmo ovako. Siguran sam da će Bayern biti agresivniji, da će tjelesno dominirati u utakmici, da će puno napadati, ali ne mogu biti siguran da će i proći. Nešto će se pitati i Messija, a znamo da on doslovno iz ničega može promijeniti tijek svake utakmice.

Može li Barcelona odgovoriti tempu koji će diktirati Bayern?
- Ne može, ne vjerujem da je to moguće. Vidjeli smo protiv Napolija u prvih pola sata da Barcelona ne može napraviti presing, da su igrači Napolija lako dolazili do 16 metara. Barcelona će se braniti u zonskom bloku, a onda čekati potez Messija ili Suareza. No, nije li i Liverpool dominirao protiv Atletico Madrida pa ispao?

Je li Setien krivac što ova momčad Barcelone nema energije za presing?
- Ne bih rekao da je. Barcelona ima previše igrača koji su dugo godina u klubu i koji su ušli u veteranske godine. Kada imaš previše takvih igrača onda je to problem kluba a ne trenera. Kako bi Setien na klupu mogao staviti Piquea, Albu, Busquetsa, ili Suareza? To bi bio urnebes u svlačionici, trener ne bi imao nikakvih šansi. I Bayern je prošle sezone bio u sličnom problemu, jer je imao Robbena, Riberyja, Hummelsa... Pa je naš Niko Kovač bio suočen s problemom 'čišćenja' svlačionice, a u stvari je bio žrtvovan u tom procesu rješavanja starih, a zaslužnih igrača. Nikome nije zahvaliti se takvim igračima, nije ni Barceloni, ali to je nužno napraviti.

U čemu je najveća snaga ovog Bayerna?
- Kada momčad dobije 19 utakmica u nizu onda njezino samopouzdanje ode u nebo. Sjetite se da je slično bilo i kod Juppa Heynckesa, kada su osvojili Ligu prvaka. Davies je na tom lijevom boku donio fantastične stvari za momčad, nevjerojatno je koliko je dobar i koliko može ponavljati u sprintu. Alaba praktički savršeno igra stopersku ulogu iako je visok samo 180, ali toliko je iskusan i dobar u čitanju igre da sve što se događa prepoznaje prije suparnika. Gnabry je izrastao u klasnog igrača, prava je zvijer i mislim da su pred njim velike igračke godine. A kao šlag na tortu dolazi Lewandowski čija je realizacija doslovno nevjerojatna. Bayern je bez njega bitno slabiji, jer nema igrača koji je na takvoj golgeterskoj razini. Bayern u svakoj liniji ima igrače koji su u velikoj uzlaznoj putanji, u veznom redu to je Goretzka.

Očekujete li da će protiv Barcelone startati i Alcantara?
- Po meni neće biti u momčadi, jer zna se da na ljeto odlazi, a i on je Barcelonin igrač. Njemački stručnjaci jako vode računa o detaljima i stoga mi je logičnije da se Flick okrene igračima koji će i sljedeće sezone igrati za Bayern. To je svakako manje rizično.

Da ste Barcelonin trener bi li vam startao Rakitić?
- Sigurno bi mi bio u udarnoj postavi, ne zato što je naš, nego zato što mislim da je na svojoj poziciji bolji od Vidala ili Busquetsa. I Rakitića su stisle godine, a kako on nije Pique ili Suarez, onda je uvijek njega najlakše staviti na klupu.

Nijemci najavljuju Perišića u udarnih 11?
- Naravno da bih ga volio vidjeti od prve minute, iako je jasno da je Coman na njegovoj poziciji prvi izbor. No, Coman ima zdravstvenih problema i ako nije 100 posto spreman, krenut će Perišić. Ivan je u dobroj formi, jako je iskusan, motiviran i ne bojim se da neće biti na razini.

Koji su - izuzmemo li Messija - glavni aduti Barcelone?
- Ter Stegen je čudesan golman, baš kao i Neuer, ali Ter Stegen je iznimno važan i za igru Barcelone, jer način na koji on igra s obje noge doista je impresivan. Semedo ima brzinu na desnom boku, baš kao i Alba na lijevom. Svi znamo što može Suarez. No, mislim da je Barcina sudbina isključivo u rukama Lea Messija. Vidjeli smo to i protiv Napolija. Nema toga što ne može napraviti...

Linker
26. travanj 2024 07:24