GLYN KIRK Afp
MORE EMOCIJA

Euforija u Londonu: ‘Trebali smo zabiti barem pet!‘; Madriđani utučeni: ‘Ova momčad nije ništa zaslužila‘

‘Ovo je veliki uspjeh. Chelsea niti u jednom trenutku nije izgledao kao da će ispasti‘
Piše: SNObjavljeno: 05. svibanj 2021. 23:31

Chelsea se plasirao u finale Lige prvaka nakon što je u uzvratnom dvoboju u Londonu svladao Real s 2-0. U prvom dvoboju u Madridu bilo je 1-1. Timo Werner (28) i Mason Mount (85) bili su strijelci za londonsku momčad, koja će 29. svibnja u Istanbulu igrati sve-englesko finale protiv Manchester Citya.

- Ne mogu ovo opisati riječima, zaista. Bila je ovo sjajna predstava večeras, ali i teška utakmica. Znali smo da će Real doći ovdje i dati sve od sebe. Ipak, mislim da smo trebali zabiti barem pet komada, samo ja sam trebao zabiti pogodak 20 minuta prije nego što sam ga zaista postigao. Sada nam je ostala još samo jedna utakmica i u nju ćemo ući s ciljem da pobijedimo. Ja još nisam ništa osvojio i nadam se da ćemo podići taj trofej - govorio je strijelac Mount nakon susreta.

image
GLYN KIRK Afp

Jedan od najboljih na Staford Bridgeu, Nijemac Havertz također se kratko osvrnuo na pobjedu i prolaz.

- Kada se moj udarac odbio od prečke i kada je lopta padala Werneru na glavu sve se činilo kao čitava vječnost. Dali smo sve od sebe, imali smo veliku želju. Još u prvom poluvrmenu smo mogli riješiti utakmicu kada smo stvorili nekoliko prlika iz kontra napada.

Legenda Chelseaja Ashley Cole također je komentirao pobjedu i povijesni plasman Bluesa u finale Lige prvaka.

- Ovo je veliki uspjeh za ovu momčad i ovaj klub. Chelsea niti u jednom trenutku nije izgledao kao da će ispasti. Trudili su se i taktički sjajno odradili utakmicu.

image
GLYN KIRK Afp

Jorge Valdano, bivši nogometaš i trener Reala bio je razočaran predstavom Kraljeva.

- Real nije zaslužio ništa, čak niti malčicu sreće. Pobijedila ih je bolja momčad i puno agresivniji protivnik. Nije bilo nikakve mogućnosti niti da se dogodi čudo.

Linker
27. travanj 2024 01:18