MIGUEL MEDINA
DOMINACIJA KRALJEVA

Kakva večer! Real s Modrićem u glavnoj ulozi razbio Inter na San Siru, Atalanta srušila Liverpool

Madridski Real učinio je veliki korak prema plasmanu u drugi krug, Inter je daleko od njega.
Piše: HINA/SNObjavljeno: 25. studeni 2020. 20:33

Nakon Seville, Chelsea, Barcelone i Juventusa, plasman u osminu finala nogometne Lige prvaka izborili su i Bayern, te Manchester City, dok je u derbiju večeri Real Madrid na San Siru pobijedio Inter sa 2-0 gurnuvši milanski klub na rub ispadanja.

Skupina A:
Bayern - RB Salzburg 3:1 (Lewandowski 43', Coman 52', Sane 68' / Berisha 73')
Atletico - Lokomotiv Moskva 0:0

image
CHRISTOF STACHE

Bayern je u susretu A skupine pobijedio RB Salzburg sa 3-1 ostvarivši i četvrtu pobjedu u skupini.

Bavarci nisu bili toliko efikasni kao u prošlom kolu kada su u Salzburgu slavili sa 5-2, ovoga puta bilo je 3-1. Golove za momčad europskog prvaka zabili su Robert Lewandowski (43), Max Wober (43-ag) i Leroy Sane (68), dok je pogodak za goste zabio Mergim Berisha (73). Odlično raspoloženje kod domaćina pokvarilo je isključenje Marca Roce u 66. minuti.

U drugom susretu iz ove skupine Atletico Madrid i Lokomotiv su odigrali bez golova. Vedran Ćorluka je odigrao cijeli susret za goste, dok Ivo Grbić nije nastupio za Atletico.

Ljestvica: Bayern 12, Atletico 5, Lokomotiv 3, RB Salzburg 1 bod


Skupina B:

Inter - Real Madrid 0:2 (Hazard 7-11m, Hakimi 59-ag)
Borussia Monchengladbach - Šahtar 4:0 (Stindl 17'-11m, Elvedi 34', Embolo 45+1', Wendt 77')

image
MIGUEL MEDINA

U derbiju večeri nogometne Lige prvaka Real Madrid je na San Siru pobijedio Inter sa 2-0 gurnuvši milanski klub na rub ispadanja.

"Kraljevski klub" je stigao do prednost već u sedmoj minuti golom Edena Hazarda iz jedanaesterca kojeg je skrivio Barella neopreznim startom nad Nachom.

image
Modrić protiv Intera
SOFASCORE
Statistike omogućio: Sofascore

Možda i ključni trenutak dogodio se u 33. minuti kada je Arturo Vidal dobio dva žuta kartona u desetak sekundi zbog prigovora sucu Taylor jer nije sudio kazneni udarac na njemu. S igračem više Real je u 59. minuti povećao prednost, nakon što je Hakimi zatresao vlastitu mrežu nakon Rodrygova udarca.

Luka Modrić je igrao cijeli susret za Real, Ivan Perišić je kod domaćina ušao u igru u drugom poluvremenu, dok Marcelo Brozović nije konkuriro za sastav.

U drugom susretu iz ove skupine Borussia Moenchengladbach je pobijedila Šahtar sa 4-0 načinivši veliki korak prema plasmanu u osminu finala. Njemački sastav je u prošlom kolu u Ukrajini slavio sa 6-0, a večeras sa 4-0 postigavši čak 10 golova u dvije utakmice.

Borussija je pitanje pobjednika razriješila već u prvom poluvremenu postigavši tri gola, a strijelci su bili Lars Stindl (17-11m), Nico Elvedi (34) i Breel Embolo (45+1). U nastavku je Oscar Wendt (78) potvrdio pobjedu domaćina.

Ljestvica: Borussia 8, Real Madrid 7, Šahtar 4, Inter 2 boda


Skupina C:

Olympiacos - Manchester City 0:1 (Foden 36')
Marseille - Porto 0:2 (Sanusi 39', Oliveira 72'-11m)

image
ARIS MESSINIS

U skupini C Manchester City je osigurao prolaz u osminu finala nakon gostujuće 1-0 pobjede protiv Olympiakosa. Pogodak odluke u četvrtoj pobjedi "Građana" zabio je Phil Foden u 36. minuti.

Gostujuću pobjedu ostvario je i Porto porazivši Marseille sa 2-0. Sanusi (39) i Sergio Oliveira (72) zabili su za portugalski sastav. Dodajmo kako su obje momčadi završile utakmicu s igračem manje. U 67. minuti kod Porta je isključen Grujić, a četiri minute kasnije "pocrvenio" je i Balerdi. Duje Ćaleta-Car nije igrao za OM koji je upisao i četvrti poraz.

Ljestvica: Manchester City 12, Porto 9, Olympiakos 3, Marseille bez bodova


Skupina D:
Liverpool - Atalanta 0:2 (Iličić 60', Gosens 64')
Ajax - Midtjylland 3:1 (Gravenberch 47', Mazraoui 49', Neres 66' / Mabil 80'-11m)

image
MARTIN RICKETT

U skupini D Atalanta je na Anfieldu pobijedila Liverpool sa 2-0 zakomplicirvši situaciju u skupini.

Nakon početna tri porza engleski prvak je imao priliku osigurati prolaz, ali nije uspio premda je u prošlom kolu u Bergamu slavio sa 5-0.

Ovoga puta Atalanta je izborila pobjedu koja je ostavlja u igri za prolaz. Golove su zabili Iličić (60) i Gosens (64), a Mario Pašalić i Boško Šutalo nisu nastupili za goste.

U drugom susretu Ajax je pobijedio Midtylland sa 3-1.

Strijelci za "Kopljanike" bili su Gravenberch (47), Mazraoui (49) i Neres (66), a za goste je zabio Mabil (80-11m). Dominik Kotarski nije igrao za Ajax.

Ljestvica: Liverpool 9, Ajax i Atalanta 7, Midtjylland bez bodova.


INTER - REAL MADRID 0:2 (Hazard 7'-11m, Rodrygo 59')

INTER: Handanović - Škriniar, De Vrij, Bastoni (od 46' D'Ambrosio) - Hakimi (od 64' Sanchez), Barella, Gagliardini (od 78' Sensi), Vidal, Young - Lukaku (od 86' Eriksen), Martinez (od 46' Perišić)

REAL MADRID: Courtois - Carvajal, Varane, Nacho, Mendy - Modrić, Kroos, Odegaard (od 58' Casemiro) - Vazquez, Hazard (od 78' Vinicius Jr.), Mariano (od 58' Rodrygo)


Prijenos uživo:

KRAJ: Gotovo je - dakle, 2:0 slavlje Reala. Utakmica poprilično jednosmernog karaktera završila je zasluženom pobjedom kraljevskog kluba. Gotove su i ostale utakmice, evo i rezultata:

90' Kako utakmice idu kraju, tako se i strijelci stišavaju... Nema golova u završnicama ogleda pa ćemo reći da su nakon današnjeg dana dva kluba - Manchester City i Bayern osigurali prolazak u osminu finala Lige prvaka.

85' Karton žute boje dobio je Sensi, tek nakon što je ušao u igru startao je na Casemira i poprilično ga nagazio... Istovremeno, izlazi Lukaku, a umjesto njega u igri je Christian Eriksen.

82' Dobar je udarac sada s lijeve strane nakon prodora uputio Perišić, Courtois mu je obranio. Od ulaska na teren naš je igrač jedna od svjetlijih točaka Intera koji danas, najblaže rečeno, nije dobar.

80' Sakrio je loptu Real od današnjih domaćina, dojam je da se samo "cijedi sat" kako bi vrijeme isteklo...

78' Samo 32 sekunde trebale su Rodrygu da zabije Interu nakon ulaska s klupe, a uskoro će ući i Vinicius Jr. koji se već dugo zagrijava. On će zamijeniti Hazarda. Mijenja i Conte, Sensi je unutra umjesto Gagliardinija.

76' Ni ovo se dugo nije dogodilo...

73' Opet dva pogotka u istoj minuti. RB Salzburg je smanjio u Munchenu, dok je Porto povećao kod Marseillea. Inače, Bavarci igraju s desetoricom od 66. minute kada je isključen Roca koji je tada dobio drugi žuti karton.

71' Premjestio je sada trener Conte našeg Perišića na desno krilo, Ivan je i uputio jedan udarac prema relativno nezaposlenom Courtoisu.

69' Bayern je povećao na 3:0 protiv Salzburga golom Sanea, a iako je Koke zabio za Atletico protiv Lokomotive, VAR je poništio njegov pogodak pa je ostalo 0:0.

67' Ovo su prvi golovi koje je Liverpool primio u Ligi prvaka ove sezone.

65' Ajax ima 3:0 protiv Midtjyllanda, a vodstvo Atalante na Anfieldu spada u red velikih iznenađenja iako Jurgen Klopp ima puno problema sa sastavom.

62' Real je zabio taman u trenucima kada se činilo da je Inter dohvatio dah, a Atalanta radi veliku senzaciju u Liverpoolu. Vodi talijanska momčad s 2:0 na Anfieldu! Gosens je zabio...

59' GOOOOL! Čim je ušao zabio je Rodrygo! Povela je i Atalanta na Anfieldu golom Iličića... Potpuni kaos u jednoj minuti.

58' Casemiro ulazi umjesto Odegaarda, a Rodrygo je odmijenio Mariana Diaza. Dvije su to promjene Zinedinea Zidanea.

56' Ako se pitate zašto Liverpool ima "samo" 0:0 protiv Atalante...

54' Dobar pokušaj Intera, konkretnije Gagliardinija blokirao je Varane. Očito domaći još uvijek nisu rekli zadnju riječ.

51' Real opet plete mrežu, dojam je da je sve bliže drugi pogodak, a utakmica je već odavno posložena po željama trenera Zidanea.

Strijelci su se probudili, sada je Coman povisio vodstvo Bayerna protiv Salzburga na 2:0.

48' Drugi dio dvoboja u Amsterdamu počeo je nešto ranije, pa je Ajax u 49. minuti već povećao na 2:0 protiv Danaca. Strijelac je Mazraoui.

46' Kreće drugo poluvrijeme na San Siru. Ući će dva igrača kod Intera. Lautaro i Bastoni su vani, unutra su Perišić i D'Ambrosio.

Odmah na početku nastavka Ajax je kod kuće poveo protiv danskog Midtyjllanda.

POLUVRIJEME: Na odmor se odlazi s minimalnom prednosti Reala. Naravno, moglo je biti i više, ali kraljevski klub ima i prednost u broju igrača na terenu s obzirom na isključenje Artura Vidala.

43' Još jedan gol! Tko bi drugi nego - Robert Lewandowski. Bayern vodi protiv RB Salzburga.

40' Inter će sada jako teško napraviti nešto u ovoj utakmici. Niti do isključenja Vidala nisu mogli previše, a sad će biti ultrateško dohvatiti ovaj zaostatak i održati šanse za plasman u drugi krug na životu.

39' Konačno! Porto vodi protiv Marseillea, strijelac je Sanusi.

37' Nismo zaboravili na ostale utakmice, ali obećajemo, javit ćemo vam ako igdje padne pogodak.

35' Još uvijek traju rasprave, gleda se i snimka, komunikacija s VAR-sobom također... Ali, igra se nastavlja, Inter je ostao bez Vidala zbog prigovora. Modrić i Varane nisu napravili prekršaj nad Lautarom što je razljutilo Čileanca...

33' Kakav kaos! Arturo Vidal je dobio dva žuta kartona u svega par sekundi. Tražili su Interovi igrači jedanesterac nakon pada Lautara Martineza i prekršaja Raphaela Varanea u kojem je sudjelovao i Luka Modrić. Nije se oglasio sudac Taylor, a onda su Interovi igrači krenuli protestirati. Vidal je kažnjen crvenim kartonom.

32' Recimo još da od naših večeras igra Vedran Ćorluka čiji Lokomotiv gostuje kod madridskog Atletica kod kojeg je na klupi Ivo Grbić. Isto tako, na klupi je i Duje Čaleta-Car za Marseille protiv Pora.

29' Novi pokušaj Hazarda, došao je do prostora za udarac malo iskosa s desne strane, ali bio je spreman Handanovič i odbio loptu. Nije ona bila dobro odbijena za Odegaarda koji je vrebao iz pozadine.

26' Lukakuov udarac odlazi preko gola, ništa od ovog slobodnjaka za Inter. Nema ništa ni od golova na preostalih pet utakmica večeras.

image
MIGUEL MEDINA

25' Pucao je Bastoni nakon nove dobre prilike, a onda je sudac Taylor prekinuo akciju zbog slobodnog udarca koji će se izvesti nakon što je Vidal fauliran od strane Lucasa Vazqueza.

23' Varane je napravio prekršaj na Lautaru, lopta je namještena na nekih 25 metara od gola, moglo bi to biti opasno za Real.

20' Pojavio se sada i Inter, Hakimi je nastojao ubaciti s desne strane, ali završilo je u bloku... Pucao je nakon toga i Vidal, daleko i bezopasno.

17' Ovako stvari stoje sada u skupini... Moglo je sada biti i 2:0, Mendy je išao na ubačaj s lijeve strane, a realno, mogao je i pucati..

15' Zanimljivo, još uvijek nigdje osim na San Siru nema golova, a u Milanu gledamo utakmicu u kojoj se Real u potpunosti nametnuo.

13' Stativa! Već je Real mogao povesti s 2:0. Uzdrmao se okvir Handanovičevog gola, pogodio ga je Lucas Vazquez nakon sjajnog udarca.

11' U izostanku Benzeme, Jovića i Valverdea, danas belgijski čarobnjak izgleda jako raspoloženo za igru. Bitno je to i za trenera Zidanea, da vidi može li računati na često ozlijeđenog Hazarda.

9' Bio je to ujedno i prvi pogodak na svim utakmicama ove večeri. Još uvijek čekamo na to da se probude strijelci na pet preostalih terena.

7' GOOOOL! Zabio je Eden Hazard! Bio je Handanovič na lopti, ali nije je mogao zadržati. Vodi Real na samom početku utakmice.

5' Jedanaesterac za Real! Igrači Intera protestiraju, ali Nacho je s mjesta napadača došao do lopte, srušio ga je Barella i sudac Taylor nije imao ništa drugo nego pokazati na bijelu točku.

2' Imao je Inter prvi opasan prodor po lijevoj strani, bit će sada i prvi korner za domaće. Oni danas moraju odigrati najbilje što znaju jer bi u slučaju negativnog rezultata plasman u sljedeći krug Lige prvaka bio jako daleko.

21.00 Utakmice su počele. Pratimo ih sve, ali najviše utakmicu Intera i Reala. Na svim stadionima večeras održana je minuta šutnje za velikog Diega Armanda Maradonu.

20.50 Osnovna statistika dvoboja Olympiacosa i Manchester Cityja. Naravno, moglo je biti i više, ali Fodenov pogodak napravio je razliku.

20.45 Završene su prve dvije večerašnje utakmice. Borussia je kod kuće uvjerljivo pobijedila Šahtar, dok je City golom Fodena slavio u Pireju.

20.30 Stigli su sastavi za večerašnji dvoboj. Luka Modrić za madridski Real kreće od prve minute dok je Inter, barem što se startne postave tiče, bez hrvatskih nogometaša.

Linker
26. travanj 2024 06:12