PEDRO FIUZA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Pedro Fiuza/Zuma Press/Profimedia
EPIC BROZO

Majstor Brozović u utakmici sezone ušutkao kritičare: ‘Kao u dobra stara vremena, on je mozak naše ekipe‘

Do "jučer" su ga praktički tjerali iz kluba, u Ligi prvaka podsjetio ih je od čega je građen
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 12. travanj 2023. 16:28

Sukladno dosadašnjem scenariju, Simone Inzaghi sve mrlje svoje momčadi ispire na najvećoj pozornici. Kada zasvira himna Lige prvaka, milanski velikan odbacuje karakteristike nedosljednosti, nesklada i ofenzivne nemoći, a najkritiziranija imena Giuseppe Meazze brzo se pretvaraju u glavne junake. Među njima i Marcelo Brozović, koji je u utorak protiv Benfice (2:0) zasjao kao ni u jednom trenutku aktualne sezone.

- Dominirali smo, pomagali si međusobno, definitivno i odigrali jednu od najboljih utakmica u sezoni. Moram zahvaliti svojim suigračima Brozoviću i Barelli. Bez njih dvojice ovo bi bilo mnogo teže, oni su mozak naše momčadi i stalno nas guraju naprijed - istaknuo je Interov veznjak Henrikh Mkhitaryan našeg reprezentativca i Barellu kao strijelca prvog pogotka.

image
PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

Velika noć kapetana

Velika noć za neumornog trkača Vatrenih, prvi mu je to nastup u četvrtini finala Lige prvaka, povjerena mu je startna pozicija i kapetanska traka, a posao je odradio na vrhunskoj razini s gotovo maksimalnom točnosti. A unazad mjesec dana talijanski su ga mediji praktički "tjerali" iz kluba, strogo govoreći da prodaja na ljeto zvuči kao najbolja opcija jer Hakan Calhanoglu vrijeme Brozovićevog oporavka iskoristio je da bi se profilirao u prvu Inzaghijevu opciju na njegovoj poziciji.

No, Turčin nije stigao na Estadio de Luz zbog ozljede, što je Brozović iskoristio da podsjeti okupljenike s Meazze od čega je građen. Zato će ugledna La Gazzetta dello Sport zaključiti da se "Hrvat ponovno zabavlja, maše kao u dobra stara vremena, a to je dobar znak, je ponovno postaje nekadašnji on". I to je najljepša stvar koju Nerazzurri mogu čuti uoči ključnih utakmica sezone. Prije mjesec dana predsjednik kluba Giuseppe Marotta povukao se za kritikama talijanskih medija te Brozovića i Lukakua nazvao "neprepoznatljivim igračima", a isti su sada doveli Inter pred vrata polufinala. Ipak, posao je daleko od završenog i Nerazzurri ne žele brzati sa zaključcima.

image
PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

- Ne smijemo misliti da smo već među četiri najbolje momčadi svijeta. Uvijek kažem, ne trebamo se bojati, ali moramo patiti protiv velikih timova želimo li ostvariti svoje ciljeve - poručio je vratar Andre Onana, koji je i šesti put u ovosezonskoj LP očuvao čistu mrežu, zabijali su mu samo Bayern i Barcelona u grupnoj fazi.

Na pravom putu

Poput našeg Brozovića, menadžer Inzaghi nakon ceremonije u Lisabonu također je cjenjenije lice nego što je bio "jučer". Iako njegova momčad ne zna za pobjedu u šest prethodnih utakmica, ponovno je na europskom podiju pokazao da je još uvijek dostojan Interove klupe, premda se njegov status uvelike ispitivao zbog predvidljive i neuvjerljive igre, te činjenice da se nakon 29. kola nalazi na petom mjestu Serije A, što iduće sezone podrazumijeva Europsku ligu.

image

Simone Inzaghi, trener Intera

PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

Ali sve dok Inter bilježi dobre rezultate u LP, Inzaghi je siguran i sve će negativne kritike pretvoriti u pohvale. U Lisabonu je održao taktički ‘masterclass‘, složno zaključuju vodeći analitičari Italije.

- Ne, ne osvećujem se kritičarima, samo radim dobro za Inter. Naše je da iz dana u dan radimo sve bolje i jače. Odigrali smo sjajnu utakmicu i mogu biti jako zadovoljan. Ali napominjem da je to prva utakmica, Benfica je odlična momčad - zaključio je Inzaghi nakon ogleda.

Čak i ako njihova cjelosezonska prezentacija ne spada u rubriku najmoćnijih u Europi, Nerazzurri su na pravom putu da se nađu među četiri najbolje momčadi, a tada nitko neće govoriti o tragičarima, negativcima i ostalim motivima koji iz prikrajka neumorno prate milanska imena već dokazane, a u utorak nanovo potvrđene klase.

Linker
17. svibanj 2024 04:35