DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
ZVEZDA JE JOŠ DALEKO

Mobiteli su se užarili, navijači već pitaju za ulaznice, a u Dinamu - muk! ‘Nećemo to komentirati‘

U taboru Modrih ponašaju se kao da ždrijeba koji je spojio hrvatskog i srpskog prvaka nije ni bilo.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. kolovoz 2021. 15:55

Odličan derbi s Rijekom (3:3), dobre i loše stvari koje je Dinamo pokazao u tom susretu, navijački optimizam i(li) skepsa uoči utakmice s poljskom Legijom u trećem pretkolu Lige prvaka, pitanja kako ispraviti pogreške, koga staviti u prvih 11 i sve ono o čemu se inače razglaba između dvije takve utakmice negdje iza podneva postalo je sporedno.

Ždrijeb play-offa Lige prvaka donio je potencijalni dvoboj Dinama i Crvene zvezde, hrvatskog i srbijanskog prvaka, rivala iz davnih vremena. Koliko se zadnjih 30 godina pričalo o svim tim utakmicama, odigranima i neodigranima koje su često bile više od nogometa, koliko se puta analiziralo tko bi bio bolji kad bi se susreli, koliko su puta zadnjih godina 'prijetili' jedni u ždrijebu, koliko je bilo onih koji su navijali za taj dvoboj, toliko je i onih koji su ga pod svaku cijenu željeli izbjeći. Sad su Dinamo i Crvena zvezda stigli najbliže jedan drugome, prođu li svoje suparnike u trećem pretkolu, sastat će se u play-offu za ulazak u Ligu prvaka. Ne čudi stoga što su se odmah poslije ždrijeba užarili mobiteli, društvene mreže i čitava 'regija' počela pričati samo o mogućem, velikom dvoboju Zagrepčana i Beograđana.

- Trener neće komentirati ždrijeb - kazali su u Maksimiru još prije no što su kuglice, potencijalno, spojile Modre i 'Crveno-bele', pogotovo komentara nema nakon ždrijeba. Jer, dvoboj je još uvijek neizvjestan, Dinamo i Crvena zvezda imaju pred sobom još po jednu prepreku. Modri, barem na papiru, imaju teži posao, prijeti im poljska Legia, Crvena zvezda morat će prije Dinama izbaciti moldavski Šerif.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Naravno, navijači s obje strane, javnost, imaju pravo razmišljati o toj utakmici, iščekivati, 'paliti' se na veliki obračun, međutim, igrači i treneri ne smiju skidati fokus s ovog prvog izazova. Iako veliki dio igrača iz aktualnog Dinamova kadra nije bio niti rođen kad su Dinamo i Zvezda igrali utakmice 'visokog rizika', kad je Zvone Boban udarao milicajca, ili Grega Židan zabijao, godinu dana kasnije, pobjednički gol, a tu su i stranci koji nisu opterećni poviješću tog dvoboja, jasno je da će biti svima teško iz ušiju i glave izbaciti priču o toj utakmici. Iako je zec još duboko u šumi, jer Legia nije nimalo bezopasan protivnik.

Ne morate ni sumnjati da su odmah nakon ždrijeba počeli zvoniti mobiteli i u klubu, i igračima i svima u Dinamu, mnogi već pitaju za ulaznice, najavljuju dolazak, mijenjaju raspored godišnjih odmora. Što se javnosti i navijača tiče Dinamo i Crvena zvezda sigurno će se sastati i to je dodatna zamka za Krznara i suradnike.

Treba igračima izbaciti iz glava tu utakmicu, treba se potpuno fokusirati na Legiju, pripremiti ih i koncentrirati na Poljake. Nema sumnje, mogućnost da Dinamo i C. zvezda zaigraju u play-offu zapravo je donijela Modrima dodatnu mobilizaciju uoči Legije, imaju dodatan motiv da pozitivno odrade srazove s poljskim prvakom.

- Rijeka je nekakva preslika Legije, očekujemo Legiju u sličnom sustavu 3-4-2-1, vidjeli smo stvari koje štimaju, vidjeli i neke koje treba popraviti da bismo Legiju dočekali spremni - rekao je nakon tih 3:3 s Rijekom Damir Krznar.

Legia, prva i najvažnija stepenica, svi u Maksimiru to ponavljaju, ne žele ući u zamku razmišljanja o onome što bi moglo uslijediti u play-offu, iako moraju biti svjesni da će teško izbjeći da se idućih dana više govori o srbijanskom nego o poljskom prvaku.
Dakle, u HNL-u Dinamo nije idealno startao, ali u Europi je zasad maksimalan, četiri pobjede u četiri utakmice, no, takav je omjer i Legije, koja također nije u ligaško natjecanje ušla kako je očekivala. Bit će to u srijedu ozbiljna utakmica, koja je u ponedjeljak dobila novi začin, dodatnu važnost. Jer, koliko god bismo mi svi htjeli da je drugačije, dvoboji protiv Crvene zvezde ipak nisu obične utakmice! Samo, prvo ih treba izboriti, Legia, Legia, Legia, to je riječ koja treba okupirati misli Modrima...

Linker
27. travanj 2024 17:37