THOMAS COEX Afp
SPASIO IH PROTIV BRAGE

Real bi mogao ostati bez svojeg junaka: Supruga objasnila kako čekaju ponudu za odlazak iz kluba

Ukrajinski vratar je bio odličan na utakmici Lige prvaka protiv Brage
Piše: SNObjavljeno: 11. studeni 2023. 12:09

Andrij Lunin bio je junak Real Madrida u srijedu na utakmici Lige prvaka protiv Brage. Pobijedili su Madriđani s 3:0, ali tko zna kako bi se rezultat kretao da ukrajinski vratar u 6. minuti nije obranio jedanaesterac Álvaru Djalu. Nakon toga su Brahim Díaz, Vinícius Júnior i Rodrygo svojim golovima donijeli slavlje Realu, a Lunin je imao još tri dobre obrane te je s ocjenom 8,2 po Sofascoreu bio treći najbolji igrač momčadi, nakon brazilskog dvojca.

Lunin je tako napokon dobio priznanje za svoje vrijednosti. On je u Real stigao 2018. iz Zorje Lugansk, ali nije imao priliku u kontinuitetu nego je bio na raznim posudbama (Leganés, Valladolid, Oviedo), a ovu je sezonu počeo kao drugi vratar ‘Kraljevskog kluba‘, nakon Thibauta Courtoisa.

Branio je Lunin u prve dvije utakmice La Lige nakon teške ozljede Courtoisa koji će van travnjaka biti najmanje do veljače sljedeće godine, ali onda je u Real stigao Kepa Arrizabalaga te je opet preselio na klupu. No, i Kepa se ozlijedio pa je Ukrajinac dobio priliku protiv Brage i potpuno je iskoristio. S obzirom na to kako će Kepa van terena biti najmanje dva-tri tjedna, imat će Ukrajinac još nekoliko šansi da možda i prigrabi ‘jedinicu‘ u svoje ruke. Ako bude nastavio ovako braniti, teško će ga Carlo Ancelotti maknuti s gola.

No, Lunin bi mogao brzo napustiti Real. Naime, njegova partnerica Anastasija Tomazova objasnila je pod kojim uvjetima bi se to moglo dogoditi.

- Ako se pojavi klub u kojem će stalno braniti, mislim da ćemo otići iz Madrida. Naravno da smo spremni na promjenu kluba i grada ako se dogodi takva ponuda - rekla je Tomazova.

Lunin nije u prvom planu Reala, ali ima 24 godine. Hoće li ‘Kraljevski klub‘ zažaliti ako ode?

Linker
02. lipanj 2024 07:32