Rodrygo je zamalo igrao za Barcelonu umjesto za Real

 GABRIEL BOUYS Afp
KAKO SE PISALA POVIJEST

Realov junak trebao je igrati u Barceloni, a presudna stvar se dogodila za vrijeme utakmice Vatrenih

Igrač je već imao usmeni dogovor s Kataloncima, ali sve se promijenilo kada je Real ponudio veliki novac.
Piše: SNObjavljeno: 06. svibanj 2022. 12:02

Igrala se 68. minuta utakmice između madridskog Reala i Manchester Cityja kada je Carlo Ancelotti odlučio iz igre izvaditi Tonija Kroosa te umjesto njega ubaciti Rodryga. To se pokazalo ključnim potezom jer je, iako je Riyad Mahrez u 73. doveo 'Građane' u vodstvo, Rodrygo s dva gola pri isteku regularnog dijela utakmice donio Madriđanima produžetke u kojima su izborili svoje novo finale Lige prvaka.

Rodrygo je tako postao jedan od junaka Reala, a nije puno nedostajalo da 21-godišnji Brazilac sada bude član Barcelone, a ne 'Kraljevskog kluba'. Naime, španjolski Sport danas podsjeća na priču o tome kako je Rodrygo u ljeto 2019. stigao na Santiago Bernabeu.

Za sve je zaslužan Florentino Perez. Predsjednik Reala nikako sebi nije mogao oprostiti što svojedobno nije uspio dovesti Neymara pa je pod svaku cijenu nakon toga želio dovesti svakog igrača za kojeg se pisalo da je 'novi Neymar'. U ljeto 2018. je tako iz Flamenga za 45 milijuna eura došao Vinicius Junior, a godinu kasnije Real je isti iznos platio Santosu za Rodryga.

Dvije godine ranije Barcelona je postigla usmeni dogovor s Rodrygom i njegovim ocem o prelasku u La Masiju, ali Jose Carlos Peres, predsjednik Santosa, nije želio pričati o prodaji igrača osim ako Katalonci ne isplate 50 milijuna eura, koliko je tada iznosila odštetna klauzula. U Barceloni to nisu željeli platiti, računali su na dogovor kojeg imaju s igračem te odlučili čekati istek ugovora. Nisu bili u strahu da bi im netko mogao 'oteti' igrača, posebno kada je Real doveo Viniciusa Juniora, Rodrygovog vršnjaka. Oba igrača su u to doba igrala na istoj poziciji pa nije bilo smisla da i jedan i drugi dođu u Madrid.

No, to se ipak dogodilo. Peres je bio uporan, a ključna stvar dogodila se u 3. lipnja 2018. u Liverpoolu. U tom su gradu tada prijateljsku utakmicu igrale Hrvatska i Brazil, a predsjednik Santosa je doputovao iz Brazila kako bi pogledao susret u kojem su Brazilci bili bolji s 2:0. Peresa je dočekao Realov direktor Jose Angel Sanchez i ponudio klubu 40 milijuna eura odštete. Brazilac je to prihvatio, kasnije je iznos zbog bonusa skočio na 45 milijuna eura, ali trebalo je još 'slomiti' i igrača.

Real je i to napravio financijama. Ponudio je Rodrygu bonus od 8 milijuna eura za potpis, a još toliko je otišlo na račun njegovog menadžera. Tu ponudu nitko više nije želio odbiti pa je Rodrygo postao Realov, a ne Barcelonin igrač. Sport donosi kako se igračev otac kasnije ispričavao Kataloncima što su prekršili usmeni dogovor, ali najvažnija stvar se više nije mogla promijeniti - Rodrygo je postao igrač Reala, a jučer je sjajnim golovima omogućio jedan od najluđih preokreta kojeg smo vidjeli na velikim nogometnim pozornicama posljednjih godina.

Linker
30. travanj 2024 08:26