TOM DUBRAVEC/CROPIX
SKUPA IZJAVA

Srbinu se sprema neviđen doček: Vrijeđao Hrvatsku i Domovinski rat, a sada ga čeka paklena atmosfera

Nekad je čuvao mrežu Zvezde, a meta hrvatskih navijača postao je zbog neprimjerenih izjava
Piše: SNObjavljeno: 20. srpanj 2023. 13:54

Par 2. pretkola Lige prvaka Zrinjski (Mostar) – Slovan (Bratislava) bit će zanimljiv i zbog dvojice nogometaša koji će u utorak 25. srpnja od 21 sat zakoračiti na Stadion pod Bijelim Brijegom. Jedan je Marko Tolić koji je podrijetlom iz hercegovačkog gradića Gruda, a drugi je Milan Borjan, vratar s kojim hrvatski navijači imaju poseban odnos. A i oni s njim. Spomenuli smo hrvatske navijače jer iako je Zrinjski prvak Bosne i Hercegovine, velika većina njegovih navijača su i navijači hrvatske nogometne reprezentacije.

Uglavnom, Milan Borjan je rođen u Kninu 1987. godine, a zajedno s obitelji napustio je Hrvatsku tijekom Operacije Oluja. Kasnije su emigrirali u Kanadu, Borjan je postao reprezentativac, a posljednji put je u fokusu hrvatske javnosti bio tijekom Svjetskog prvenstva u Kataru krajem prošle godine. Navijači hrvatske reprezentacija su ga vrijeđali i provocirali, on im je odgovorio na sličan način, a Fifa je kaznila HNS s 50.000 eura.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX

Borjan je od 2017. pa sve do prošlog lipnja čuvao mrežu Crvene zvezde, a meta hrvatskih navijača postao je ponajviše zbog neprimjerenih izjava o Domovinskom ratu koje je iznosio u tom vremenu.

Kada je novinar B92 spomenuo da je rođen u Hrvatskoj, odgovorio je...

„Velika greška. Nisam rođen u Hrvatskoj, rođen sam u Krajini, u Dalmaciji. To je bilo srpsko mesto tako da... ja sebe opisujem... rođen sam u Srbiji, u Dalmaciji, a osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo dosta godina. Kanada je dosta pomogla mojoj obitelji...”

Inače, Slovan je i u prvoj utakmici 1. pretkola ovog natjecanja protiv luksemburškog Swift Hesprenagera ostavio viralan trag. Naime, slovački reprezentativac i bivši igrač Milana Juraj Kucka isključen je jer je – ugrizao suparničkog igrača. Glavni sudac to nije vidio, ali Kuckino imitiranje Suareza nije „pobjeglo” VAR sobi.

Linker
07. svibanj 2024 14:02